Joulukuu saapuu ja samalla joulun valmistelut alkavat toden teolla. Stressiä ei kannata ottaa, valmistelut voi jakaa koko kuukauden ajalle. Jos lahjat on hankittu ajoissa, saa aloittaa joulun fiilistelyn muiden valmisteluiden merkeissä. 
Kävin Sokoksella kuvitteellisilla lahjaostoksilla. Poimin tavaratalosta joitakin mieleisiäni lahjaideoita. Kaikki osastot ovat tietenkin täynnä houkuttelevia lahjavaihtoehtoja. Näin joulun alla valikoimissa on paljon kauniita lahjapakkauksia – kosmetiikan puolella ties mitä ihanuuksia, samoin alusvaateosastolla. Nyt jos koskaan on valinnanvaraa esimerkiksi pyjamissa ja yöpaidoissa. Sokoksen joulukuvasto on myös juuri ilmestynyt, sen sivuilta löytyy paljon lahjavinkkejä ja jouluun liittyviä juttuja.

Aloitetaan tällä kertaa miesten jutuilla..

Tyylikkäät asusteet ovat oivallisia lahjoja. Olen usein suositellut lompakkoa lahjaksi, minusta se on yksi klassisimmista lahjaideoista. Usein itse ei tule hankittua uutta lompsaa, joten on mukava yllätys saada sellainen lahjaksi. Tiger of Swedenin pienikokoinen lompakko mahtuu vaikka farkkujen etutaskuun. Elegantti ruskeasävyinen solmio on myös Tiger of Swedenin. Jos mies käyttää paljon kravattia, mahtuu kokoelmaan aina yksi uusi. Virkistävää kun sen valitsee joku toinen.

Miten olisi uusi kauluspaita. Dieselin ovelasti kuvioitu tumma kauluspaita sopii monenlaiseen pukeutumistyyliin. Farkkujen kanssa se on rennon tyylikäs, suorien housujen kanssa se tekee asusta huolettoman tyylikkään. Filippa K:n pehmoinen villa/kasmirkaulahuivi on ajankohtaisesti yksivärinen ja hapsullinen. Tämä on pienennetty versio naisten muodikkaista jättihuiveista.

Voiko pipoja olla liikaa, minusta ei. Sokoksella löytyi sekä yksivärisiä hillittyjä pipovaihtoehtoja, että esimerkiksi tuollaisia ”fanipipoja”, kuvan pipo on Oakland Ridersien (amerikkalaista jalkapalloa). Urheilullinen pipo on kivan näköinen, vaikkei fanitusmielessä sitä käyttäisikään.

Pehmoinen ja pörröinen, silti ohut neule on talvella hyvä lisä talvipukeutumiseen. Moderni neule on Tiger of Swedenin. Neulepaitoja on Sokoksella jokaiseen makuun, minä tietysti ihastuin harmaaseen ja yksinkertaiseen malliin. Joskus on kiva laittaa lahjan saaja kokeilemaan jotain muuta kuin hän itse valitsisi.

Miksei lahjaksi voi ostaa hienoja talvikenkiä. Vagabondin kevyet nahkakengät ihastuttavat kauniilla ruskealla sävyllään ja rennolla kumipohjalla. Tässä on reippaat kengät papalle tai pojalle, tällaisethan sopivat kaikille.

Naisten paketteihin voi sujauttaa esimerkiksi..

Filippa K:n unelmaisen pehmoinen villapaita olisi ilo kääräistä pakettiin. Kortiin kaunis saateteksti ja pakettiin hempeät värit – pakettikin on osa lahjaa. Tällä lahjoisin vaikkapa tytärtä tai siskoa. Neule on kiitollinen vaatelahja, sillä rennonmallisen villapaidan koon valinta on helppoa.

Saahan sitä toivoa jotain erityistä jouluksi. Tai ainahan voi ostaa lahjan itselleenkin. Tiger of Swedenin laukku on kerrassaan mieletön.

Joka joulu toivon lahjapaketista oloasuja ja uudet tossut. Joulunpyhiä kuuluu viettää uudessa oleiluasussa ja uusissa tohveleissa. Kotiasuja tulee ainakin minulla käytettyä päivittäin, niiden uusiminen on siis tarpeen säännöllisesti, yleensä siis uuden oloasun saaminen osuukin jouluun. Käytännöllinen ja mukava joululahjavinkki. Kuvan college-asu Tommy Hilfigerin ja tossut Sepherdin.

Kuten sanottu tossut ovat aina toivelistalla. Karvatossujen lisäksi Sokoksissa löytyy tohveleita ihan jokaiseen tyyliin. Kodikkaat huopakangaspintaiset Sepherdin tossut ovat myös tosi kivat. Tämmöisistä meidän äiti ainakin tykkäisi.

Tällä kertaa halusin valita esimerkeiksi helppoja ja käytännöllisiä lahjoja. Mahtavia lahjoja ovat tietysti myös:

 • kellot ja korut
 • meikkilaukut ja tuoksut
 • kauniit kynttilänjalat ja maljakot
 • astiasarjojen osaset
 • pehmoiset pyyhkeet
 • lämpimät torkkupeitot
 • perinteiset kattaustekstiilit
 • kirjat
 • alusasut

Lahjojen valinnasta ei todellakaan kannata tehdä ongelmaa. Jos ei millään keksi millä lahjoa, voi aina turvautua käytännöllisiin valintoihin. Koska lahjoissa tärkeintä on ajatus, ei kannata ottaa paineita siitä mitä saaja mahtaa tykätä saamastaan lahjasta. Näen työssäni paljon pähkäilyä lahjojen valinnan suhteen, lahjan antaminen on ilo, se kannattaa pitää mielessä.

Teema jatkuu tuttuun tapaan myös Sokoksen sivuilla, tässä.

Iloisia lahjashoppailuja!

”yhteistyö”

2 Comments

 1. Ihania lahjaideoita!! Mistähän Sokokselta tuota laukkua saa, ainakaan meidän pikkukaupungin valikoimissa ei näkynyt. Se on ihan must have. Ja nuo miesten asusteet ja tuo paita:) Ärsyttävää, kun meidän Sokkarilla ei juuri ole noita merkkivaatteita eikä niitä ole kovin isoa valikoimaa verkkokaupassakaan. Kiitti tyylikkäistä vinkeistä ja hyvää joulunodotusaikaa! Pauliina

 2. Anne

  Ihana kuulla Pauliina, kiitos kivasta palautteestasi! Ainakin Helsingin ja Turun Sokoksilla on tuota laukkua, voithan kysyä jos paikallinen Sokos tilaa sen sinulle.

  Kaunista joulunodotusta!