Se on taas täällä, talven ihana tunnelmallinen juhlakausi. Sen myötä pukeutumista saa ajatella vähän näyttävämmästä näkökulmasta. Sokoksen yhteistyön teemana onkin tällä kertaa juhlapukeutuminen. Valitsin juhlakuvastosta lemppareitani ja lähestyin juhlia muutaman eri teeman puitteissa.
Päiväjuhliin tai suoraan töistä juhlimaan

 (neule Filippa K / korut St.Oliver)
Monet juhlat alkavat suoraan töistä, saatetaan vaikka piipahtaa työkavereiden kanssa glögille ja syömään. Yksinkertaiset neulepaidat on helppo muuntaa juhlavaksi näyttävän statement-korun avulla. Kiinnitä huomiota myös neuleen hienoon sävyyn, talven juhlakauden upeimmat värit ovat syviä jalokivivärejä.  
(paita Mexx)

Sokoksen juhlakuvastosta olen poiminut joitakin suosikkejani, yksi näistä on rusettikauluksellinen paitapusero. Tämä sopii hyvin rennompaan juhlaan, toisaalta asu- ja asustevalinnoilla rusettipaidasta saa vaikka kuinka juhlavan.

(laukku Tommy Hilfiger / korut Kalevala Koru / hame Mexx)
Juhlan piristykseksi hankittuja asuja kannattaa miettiä myös jatkokäytön näkökulmasta. Pienikokoinen olkalaukku on tarpeeksi reipas myös arkipukeutumisen piristäjäksi. Kalevala Korun selkeät kultakorut sopivat myös juhlan jälkeen käytettäviksi. Leveähelmainen villakangashame muuntuu moneen. Silkkipaidan kanssa hameesta saa juhlavan, neuleen kanssa puolestaan toimivan työvaatteen.
Klassiset pikkujoulut
(paita Filippa K / kaulakoru Kaiio)

Klassisiin pikkujoulujuhliin kuuluu pieni kimallus. Ohut hennosti hohteleva paitapusero sopii mitä mainioimmin vaikka kapean mustan hameen yläosaksi tai toisaalta nahkahousujen pariksi. Kimaltelevalla kaulakorulla voi vielä korostaa juhlavaa ilmettä.

 (kengät Tamaris)

Miksei juhlakengät kimaltelisi. Näillä saa säihkettä sääriin.

 Juhlatilaisuuksien klassikko

 (mekko Esprit)

Kaikkihan tietävät, että pikkumusta on maailman helpoin juhlavaate. Mekko sopii upeasti juhlavaankin tilaisuuteen. Pitsisenä se on kevyt ja naisellinen. Pitsi materiaalina on niin näyttävä, ettei mekko juurikaan kaipaa muita tehosteita. Kauniit kengät ja iltalaukku riittävät. Pitsiseen mekkoon sopii koruiksi esimerkiksi ajattomat helmikorut.

 (mekko Esprit / neuletakki Tiger of Sweden / vyö Filippa K)

Juhlavaa pitsimekkoa voi käyttää myös vähemmän muodollisissa tilaisuuksissa, kun sen ylle pukee pehmoisen neuleen. Tällaiset vastakohtaiset yhdistelmät ovat minusta kivoja. Vyö asusteena on taas tulossa takaisin. Tämmöisessä kokonaisuudessa menisin esimerkiksi ystävien kanssa syömään.


Millainen on sinun lemppari juhlalookkisi – näyttävä vai hillitty?

Lisää juhlavaatteista Sokoksen sivuilla, pääset sinne tästä.

”yhteistyö”

6 Comments

 1. No, hillitty tietysti! 🙂 Bling bling ei ole minun juttuni. Käyn juhlissa niin harvoin, että se on aina vähän asukriisin paikka. Kaapissa odottaa kyllä uusi musta simppeli mekko seuraavia juhlia. Panostan eniten laukkuun ja kenkiin.

 2. Hei, tiedätkö muuten oliko Sokoksen mallistossa tuota vihreää neuletakkia pelkkänä neuleena ? Sitä kovin olen yrittänyt etsiä.

 3. Olen sellainen harakka, että mun juhlalookki saa olla blingblingiä! Tämä Suomen syksy on muutenkin niin harmaa, että kyllä siihen mahtuu ripaus kunnon kimallusta ja säihkettä.
  Voin vetäistä päälle paljettimekon tms. ja oikein nautin, kun saa luvan kanssa koreilla 🙂

 4. Anne

  Mä oon periaatteessa hillitty, mutta tykkään kyllä myös kimalteluista ja paljeteista. Mutta sitten vaan niin, ettei sitä hilettä ole liikaa 🙂 Siksi esim. koru tai kengät on riittävät mulle. Mäkin käyn tosi harvoin juhlissa, harmitus.

 5. Anne

  Mun mielestä ei valitettavasti ole, olen nimittäin himoinnut sitä itsekin….

 6. Anne

  Kyllä se kimalluskin on kivaa, etenkin kun harvoin on tilaisuus säihkiä. Harmikseni mulle ei kovin usein tule juhlia eteen, mutta olisi kyllä kiva vähän pynttääntyä.