Vaikka alla olevan postauksen iloiset tunnelmat täällä ovatkin, on sunnuntaiseen eloon ilmaantunut pieni (tai tosi suuri) ongelma. Nyt kaikki Mac-konetta käyttävät kuulolle!

Päivitin äskettäin Macbook Prohoni uuden Yosemite-käyttöjärjestelmän. Olen ollut aivan ihastunut sen raikkaaseen ilmeeseen ja muutenkin käytettävyyteen. Tänään vaan törmäsin erittäin ikävään ongelmaan. Yosemite ei salli minun purkaa Canon-kamerasta valokuvia koneelle. Tämä onkin aika merkittävä asia näin bloggarin näkökulmasta. Onko teistä kukaan törmännyt tähän ongelmaan ja miten se on ratkaistavissa. Ilmeisesti Canonilta ei ole vielä tullut yhteensopivaa päivitystä Eos utility-ohjelmaan. Nyt latailen iPhoton päivitystä ja täytyy kokeilla onnistuuko kuvien purku sitä kautta.

Olympus-kameran kanssa en ole vastaavaa ongelmaa huomannut, sillä puran sen kuvat muistikortinlukijalla enkä kameraa kytkemällä. Canonin kanssa se ei onnistu, sillä mun 5D Mark II-kamerassa on isokokoinen muistikortti, joka ei sovi koneen kortinlukijaan.

Auttakaahan jos teillä on vinkkejä tähän!

Muuten jos ette ole vielä päivittäneet omaa Maccia Yosemiteen, kehotan tutkimaan tämän asian ennen päivitystä. Noin muilta osin Yosemite on ihana.

EDIT: No niin nyt olen venkslannut ja venkslannut koneen kanssa. Vihdoinkin sain kuvat purettua kuvansiirtäjällä. Päivitin iPhoton ja Canonin sivuilta viimeisimmän Eos utilityn, vaikkei siellä Yosemitelle sopivaa suoraan ollutkaan, eikä näin ollen tuo ohjelma vieläkään aukea koneelle. Jostain syystä kuitenkin kuvansiirtäjä alkoi toimimaan.

4 Comments

 1. Kannattaa kurkata onko iPhotoon tullut myös uusi päivitys ja päivittää see. Mulla oli Mavericksin kanssa tuo sama ongelma, mutta päivitin iPhoton uudempaan (netissä silloin neuvottiin) ja sitten pystyin taas lataamaan kuvat kamerasta koneelle. Itselläni on juurikin Canonin kamera ja taidan jättää päivityksen tekemättä ennen kuin tuohon tulee lisäselvyyttä. :/ Mutta hyvä, että nyt toimii!

 2. Anne

  Kiitos Jonna 🙂 ilmeisesti tuo iPhoton päivitys auttoi myös kuvansiirtäjän toimintaan. En ainakaan keksi muuta syytä, vaikka hassulta tuntuu, sillä nehän ovat eri ohjelmia. Yosemite on aivan ihana, en keksi siitä mitään negatiivista sanottavaa. Tuntuu kun olisi tullut uusi tietokone, niin radikaalisti se muutti koko konetta, visuaalisesti ja toiminnallisesti – eli lataile vaan se.

 3. CF-kortinhan saa luettua myös USB:llä koneeseen liitettävän muistikortinlukijan avulla, itse ainakin tykkään aina käyttää sitä enkä juuri koskaan liitä itse kameraa koneeseen. Kortilta kuvat puran sitten iPhotolla, sillä saan näppärästi eri päivien kuvat purettua saman tien eri kansioihin.

  En nyt tiedä oliko tästä viestistä mitään apua, tässä hommassa varmasti jokainen tekee vähän eri tavalla 😀 Pitäisi kyllä itsekin tutustua tuohon Yosemite-päivitykseen…

 4. Anne

  Mulla ei satu olemaan tuolle isolle kortille muistikortinlukijaa. Pyrin mielummin kytkemään kameran usbilla koneeseen, muistikorttia on vähän riskiä poistella edestakaisin kamerasta muistikortti voi siinä viottua.

  iPhotoa en itse ole oikein oppinut käyttämään, minusta se on jotenkin sekava. Lisäksi en ikinä pura kuvia kannettavaan vaan ulkoiseen kovalevyyn. Mulla tulee päivittäin niin paljon kuvia, että kone huutaisi hoosiannaa jos purkaisin ne sinne 🙂 Teen aina kuukausittaisen kansion, kuten loka14, marras14 jne. jonka perusteella peruskuvat löytyvät kätevästi ulkoiselta.

  Nää on just näitä tottumisasioita, mutta on aina kiva kuulla miten toiset tekee, niin saa vinkkiä ehkä omiin tottumuksiinsa. Kiitos siis avusta!

  Yosemite on ihana, suosittelen tutustumaan.