Ja kun on joulusta melkein toivuttu, saapuu talven odotettu alennusmyyntiaika. Kuinka moni on säästänyt vaatehankintoja alennusmyynteihin. Nyt on aika tehdä vaatekaapin inventaario ja pieni lista siitä minkälaisia vaatteita tulee eniten käytettyä. Minä voin helposti vastata, että farkkuja, neuleita ja t-paitoja. Niitä siis etsimään omaan kaappiini alennusmyynnistä.

Käväisin viikonloppuna Sokoksella yhteistyön puitteissa tutkimassa heidän alennusmyyntiään. Voi miten paljon ihania alejuttuja bongasin lempimerkeiltäni. Nyt olin liikkeellä kameran kanssa työmoodilla, joten vielä en kiikuttanut kassalle mitään. Mutta täytyy ehdottomasti mennä katsomaan alelöytöjä uudelleen. Tässä nyt vähän alevinkkejä muillekin Sokokselle suuntaaville.

Takit

Talvi alkaa nyt ja jos sinulla ei ole lempiparkaa, kannattaa suunnata alennusmyyntirekeille. Sieltä löytyy varmasti ihana lämmittävä takki vuosiksi eteenpäin.

Ja miten olisi villakangaspomppa. Näitä voi mielestäni olla muutama erilainen, sillä itse ainakin käytän vuoden mittaan villakangastakkia monen monituisen kuukauden ajan. Kuvassa J. Lindebergin linjakas ja tuhti villakangasulsteri.

Kengät

Kengissä jos missä laatu ja mukavuus kulkevat käsikädessä. Suosittelen ehdottomasti ihastelemaan nilkkuritarjonnan aleosastolla. Bongasin Sokokselta monet kivat nilkkurit.

Mustat jakut ja valkoiset t-paidat

Inspiraatiokuvan mukaisesti erilaiset mustat ja tummat bleserit ja valkoiset t-paidat toimivat aina, sekä yhdessä että erikseen. Niitä siis kannattaa ehdottomasti metsästellä aleista. Laadukkaissa bleisereissä on hintaa, joten euroja säästyy alessa kivasti. Myös parempilaatuiset t-paidat ovat hinnakkaita, joten itse ostan monesti alesta useamman kerralla, sillä niitä kuluu minulla paljon.

Kuvissa Tiger of Swedenin tummia jakkuja ja  J. Lindebergin perusteepareita valkoisena ja harmaana. Harmaat paidat ovat tietysti myös aina ihan must.

Harmaat paidat

Miten hyvältä yksinkertainen harmaa paita voi näyttää. Itse en koskaan saa tarpeekseeni erilaisista harmaista, voiko tuollaisia olla liikaa?!

 J. Lindebergin ohut harmaa villaneule vetoaa. En oikein keksi asua mihin tuollainen neule ei sopisi malliltaan tai väriltään. Jos et tiedä mitä pukea päälle, vetaise päälle tällainen ja onnistut varmasti.

Farkut
Jos vaatteista puhutaan, en voi sivuuttaa farkkuja. Niinpä katsastan aina farkkutarjonnan aleaikana.

Bongasin mahtavia farkkulöytöjä Sokokselta. Katsokaa noita Dieselin Skinzee-pinoja. Lisäksi ihailin alepinoissa myös mm. Tigerin farkkuja. 

Työasuihin farkkujen seuraksi voisi yhdistää vaikkapa hitusen konservatiivisempaa yläosaa, kuten kuvan Morriksen klassisen tyylikkäitä yläosia. Ihana tuo beige villakangasjakku.

Neuleet

Farkkujen lisäksi eniten käyttämiini vaatteisiin kuuluu pehmoiset neulepaidat. Haluan että niitä on paljon kaapissani, sillä vaihtelunhaluisena on kiva ettei tarvitse käyttää koko talvikautta paria paitaa. Olen myös iloinnut tänä talvena monesta viime talven neulelöydöstä. Joten kaappiin voisi mahduttaa vielä joitakin alelöytöjä.

Useilla merkeillä on klassikoita, jotka ovat mallistossa vuodesta toiseen. Esimerkkinä Filippa K:n ohut raidallinen villaneule. Nyt sellaisen voi bongata alesta. Eli erittäin hyvä löytö.

Lisää aiheesta jälleen Sokoksen sivuilla, tässä.

Mikä on sinun aletaktiikkasi?

”yhteistyö”


10 Comments

 1. Olin ajatellut etten käy lainkaan aleissa, mutta ehkä tästä innostuin sen verran, että huomenna, kun käyn Stockalla kampaajalla, käyn kurkkaamassa neuleitakin. 🙂

 2. Mulla on vähän sama aletaktiikka, tiirailen usein juttuja normaalihintaisena ja metsästän niitä alesta. Tämän talven aleista olen ostanut pari Filippa K:n raitapaitaa (joista on kokemusta aiemminkin, hyvä malli ja materiaali) sekä yhdet Billi Bi:n korkkarit, joita jo normaalihintaisina katselin pitkään. Saa nähdä, tuleeko tehtyä vielä muita alelöytöjä, ainakin Tiger of Swedenin merinovillaneuleet ovat olleet huippuja, niitä voisin käydä tiirailemassa Sokoksella. Dieselin Skinzeet ovat loistavat ja usein hyvissä aleissa, mutta meillä Tampereella niitä ei nyt tällä kertaa ollut alerekeissä.

  Kosmetiikan osalta olen tosi huono hyödyntämään aleja, varmasti silläkin puolella olisi mahdollisuus tehdä todella hyviä löytöjä, tässä minulla on skarpattavaa.

  Ylipäätään kyllä myönnän, että alennusmyynneillä katse ja askeleet ohjautuvat aina sinne uutuus-rekille, siis normaalihintaisten pariin…

 3. Anne

  Neuleita tulee tosiaan käytettyä paljon, on kiva kun aamulla voi valita useammasta minkä pukee ylleen 🙂

 4. Anne

  Ei ole missään nimessä, sehän on kiva ajankohtainen malli. Monesti niissä saattaa olla reikiä, jotka eivät ole kivoja mustien sukkisten kanssa, joten siksi ehkä tulee käytettyä vähemmän talvella. Samoin talvikenkien kanssa yhdistely ei ole ihan niin luonnikasta kuin pillien kanssa, joihin voi yhdistää millaiset kengät tahansa. Ehkä näistä syistä niitä ei tule niin käytettyä talvella.

 5. Anne

  Se onkin hyvä taktiikka, tosin joskus käy köpelösti ja juuri sitä lempparia ei ole enää jäljellä omassa koossa aleaikaan. Raitapaidat on kyllä ihania, niihin ei varmaan kyllästy koskaan.

  Mä hankin alesta myös sukkiksia ja alusvaatteita.

 6. Hei Anne!
  Muistatko, mitä merkkiä tuo toisiksi alimman kuvan harmaa neule on? 🙂

 7. Anne

  hei, joo, se on muistaakseeni J Lindebergin – ihana malli siinä!