Olin eilen Helsingissä työmatkalla, piti palaverin jälkeen piipahtaa kaupungilla katselemassa kauppojen joulufiiliksiä – olihan joulua joka puolella, kimmellystä ja blingiä, tavaraa ja valoja. Tavaratalojen sykkeessä on sitä jotakin, kansainvälistä tunnelmaa. Käväisin ensimmäistä kertaa vasta avatussa MarksandSpencerissä Sokoksen yhteydessä. Siellä pääsi vähän Lontoolaiseen fiilinkiin.

Mutta oli myös kiva palata takaisin kotiin ja tänään töihin. Kuvailin teille Tomin kattamaa pöytää meillä töissä. Siinä on parit kivat vinkit kodin joulusomistamiseen, maltillisella tavalla.

Valkoiset tekstiilit ovat aina juhlavan näköisiä kattauksessa. Tässä on huoleton akryylipintainen Siena-liina ja saman sarjan kangasservetit. Servetit näyttävät aika mahtipontisilta noin pystyyn aseteltuina. Mustat kynttilät täydentävät upeasti mustaa kynttilänjalkaa.

Piia Jaala sitoi By Lassenin Kubus4-kynttilänjalan ympärille havuköynöksen. Tällaisella luonnollisella koristelulla saa tunnelmallista somistusta. Aion kopioida ideaa kotiin.

Minä olen asetellut kulhoon Annan piparkakkuja, joiden joukkoon lisäsin tähtianiksia ja kanelitankoja koristeeksi. Tuovat samalla jouluista tuoksua. 

Vielä huomatkaa tuo String Pocket tuossa taustalla. Jotenkin virkistävän värinen tuo tumma runko ja mdf:n sävyiset hyllylevyt, ne tuovat vähän särmää valkoisuuteen.

Jakakaahan tekin helppoja koristeluvinkkejänne, nyt on se kodin värkkäilyajankohta.

5 Comments

 1. Ihana kattaus. Tykkään.
  Itse olen todella huono (lue: laiska) kattamaan nätisti,
  mutta aina jaksan huokailla kauniiden kattauksien perään.
  Ja monet astiat olen ostanut kauniiden kattauksien innoittamana. 😀

  Yksi kysymys, johon varmasti osaat vastata 😉
  Teillä, kun on Sisustuksen Koodissa myynnissä String-hyllyjä, joten onko niitä kannattimia
  (jotka laitetaan hyllylevyyn kiinni) saatavilla erikseen?
  Minulla on pieni ongelma, kun laajennan omaa hyllyäni, mutta ei ole
  tarpeeksi kannattimia/koukkuja.
  Tuli vain mieleen, että myydäänkö niitä ns. irto-osina?
  t. Anna A.

 2. Ihana mustavalkoinen kattaus ja tuo kynttilänjalka! Himoitsen ainai Köpiksessä käydessä sitä samantapaista kulhoa, mutta en ole vielä raaskinut ostaa. Hyvää itsenäisyyspäivää Turkuun!

 3. Anne

  Moi Anna. Tosiaan kattamiseen vaaditaan pieni ajatus, kyllä siksi itselläkin usein se laiskuus voittaa 🙂 mutta toisaalta, onpas sitten erityisempää kun välillä vähän keskittyy. Toisaalta, kun on kauniit astiat ja vaikka kukan oksa maljakossa, ei kauniiseen kattaukseen tarvita muuta.

  Meillä ei ole erikseen noita Stringin varaosia, mutta varmasti sellaisia saa kun tilataan. Eli otapa vain yhteyttä lähimpään String-kauppiaaseen niin saat kyllä varmasti varaosia.

 4. Anne

  Nuo Kubukset on niin upeita klassikoita. Minäkin himoitsen tuota kynttilänjalkaa. Mustavalkoinen kattaus on tehokas, vihreä köynös tuo siihen vähän joulufiilistä.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

 5. Mulla tuli vähän hautajaisfiilis näistä kuvista. Pahoittelen! Mutta hyvää itsenäisyyspäivää!