Makuuhuoneen hämyisyyteen vaikuttaa valon lisäksi tummat lakanat. Vaikka rakastankin valkoisia petivaatteita, ei ole vuodessa parempaa aikaa pedata tummia lakanoita sänkyyn. Ihanat harmaat sävyt saavat luoda tunnelmaa joulunajan hämyyn.

Ihana löhöillä sohvalla, kun vieressä on pienet karvatassuiset. Tyttönen nukkui viatonta unta turvallisesti isin jaloissa kiinni. Lettunen puolestaan torkkui sohvan selkänojalla ja nautti välillä päähieronnasta.

Hyasintit ja kynttilät kuuluvat tietysti meidän joulusomistuksiin, kaiken muun erilaisen sälän lisäksi…

Joulukuusesta nappasin yksityiskohtakuvan. Se ei tänä vuonna ole oikein edustuskelpoinen. Kuusi itsessään on oikein nätti, hentoinen metsäkuusi. Siitä taas kiitos ihanille naapureille, jotka sen meille olivat tuoneet. Koristus sen sijaan meni vähän metsään, nimittäin tuollaiset led-valot eivät sittenkään ole niin hyvä ratkaisu kuin perinteiset kuusikynttilät. Tiuhan led-nauhan takia eivät meidän kauniit ja sirot koristeet näy ollenkaan.

Hups, sohvalta on taidettu melkein herätä. Tukka on vielä vähän unipörrössä. Joku on myös pudottanut turhat tyynyt sohvalta. Sohvapöydällä on Joulupukilta saamani muna, sen kuoriutumista odotan jännityksellä. Mitä sieltä mahtaa paljastua.

Meillä jatkuu jouluiset fiilikset ja tunnelmat tuonne loppiaiseen saakka. Joulukoristelut ja muut laitetaan vasta aatoksi ja niitä fiilistellään perinteisesti loppiaiseen saakka. Nyt saa kotona olla vähän löhöilyn näköistä, lahjoja saa vielä ajelehtia olkkarissa, keittiön tasoilla on pullaa ja samppanjapulloja. Isäntä totesikin osuvasti, että kyllä sitä arkea on vuoden mittaan riittämiin, niinpä nautitaan täysillä tästä joulunajasta.

Pitäkää siis vaan kiinni näistä jouluisista jutuista vielä tovi.

4 Comments

  1. Voi noita koiruleita, niin söpöjä! Meilläkin kuusi tuli taloon vasta aatoksi, joten saa luvan olla vielä tämän viikon. Valoineen tuo kyllä ihanan hämyisän tunnelman olohuoneeseen.

    Olen lukenut blogiasi iät ajat ja se on suosikkilistallani. Tervetuloa uuteen blogiini visiitille jos ehdit! http://www.coffeetablediary.com

    Gia

  2. Meillä ihan sama homma joulujuttujen kanssa: ehdottomasti saavat olla ainakin uuteen vuoteen. Ihana nautiskella laiskanpulskeasta joulufiiliksestä vähän pidempään <3