Piipahdinpa eräänä päivänä kauppahallireissullani naapurissa sijaitsevalla Koru Liitolalla, nappaisin samalla muutaman kuvan tänne blogiini, sillä haluan mielelläni vinkata kivasta liikkeestä. Itse ostan harvoin koruja, mutta kuitenkin huomaan piipahtavani aina silloin tällöin kultasepänliikkeessä. Milloin vien kellon remmin lyhennettäväksi, koruja puhdistettavaksi tai jotain kaiverrettavaksi. Täällä on ollut aina kiva asioida.

Koru Liitola on perinteiseen tapaan ns. jalokiviliike, eli heiltä löytyy upeita aitoja koruja. Kuulemma ovat tunnettuja esimerkiksi hyvistä kihla- ja vihkisormusvalikoimistaan. Eikä ihme, katsokaa noitakin mielettömiä timanttisormuksia. 

Nythän helmikorut ovat kovasti pinnalla, aitoja helminauhoja ja korvakoruja löytyi vaikka minkälaisia. Ihastelin suuria helmikorviksia, vaikkei korvissani ole reikiä tällä hetkellä. Helminauhatkin ovat upeita.

Liikkeellä on oma kultaseppä, joka tekee koruja tilaustyönä tai korjaa tarvittaessa niitä sopiviksi. Omista vanhoista kultakoruista voi teettää vaikka riipuksen. Ihana tuo vanha työpöytä, sen ääressä on varmasti valmistunut vaikka minkälaisia koruja.

Koru Liitolalla on myös kattava valikoima käytettyjä koruja. Vietinkin tovin ihastellen erilaisia ja eri aikakausilta muistuttavia korumalleja. Nuo vanhat riipukset näyttävät taas kivoilta, tietysti vanhassa korussa on lisäarvona jonkinlainen tarina, vaikkei sitä edes tietäisi. Ohuet kultaketjut ovat ihania, ostaisin tuollaisen mielummin käytettynä kuin uutena. Itsekin olen kaivellut käyttöön vanhoja kultasormuksiani, sehän aidoissa koruissa on hienoa, niille löytyy aina jossain vaiheessa käyttöä, joko itseltä tai joltakin toiselta.

Millainen suhde teillä on aitoihin koruihin?

6 Comments

 1. Diamonds are forever.
  Kuvassasi on oiva inspiraationlähde koruista pikkujoulu- tai juhlapukeutumiseen ylipäätään. KOKOMUSTA asu ja timanttikoruja vaan ylle.

  Katso, miten upeasti juuri musta alusta tuo kivet ja koko korun esiin. Eleganttien aatelia. Wink Wink Joulupukeille.

  MVH
  Eräs Lukijasi

 2. On muuten ihana liike tuo Koru Liitola! Kihlat ostettiin kyseisestä liikkeestä ja todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua!

 3. Kihlat ja vihki ostettu sieltä! Ihana liike! Sun ihana blogi vähän lievittää tätä kroonista Turku- ikävää! Ulkoturkulainen

 4. Anne

  Uh, olisikin upeaa kantaa tyylikästä mustaa ja kuorrutella sitä vähän timanteilla. Itse en ole erityinen timanttityyppi, mutta onhan nuo mielettömiä 🙂 Ja juu, timantit on ikuisia.

 5. Anne

  Ihanan sympaattinen liike, jossa mukava ja asiantunteva palvelu. Täällä hoidatin esim. Cartierin kellonikin.

 6. Anne

  Onpa kiva kuulla 🙂 Pitäisi vissiin vielä enemmän kuvailla turkulaisia jutskia.