Joulukuuhun sopii mitä parhaiten pienet hemmottelu- ja herkkuhetket. Sain yhteistyön merkeissä muutaman pullon ylellistä Nicolas Feuillatte-samppanjaa. Päätimme viettää kotosalla lempeän hemmotteluillan samppanjan ja pienten napostelujen kera.


Nicolas Feuillatte Millésimé Chardonnay Brut-samppanja on 2006 vuosikertaa, joka kuulemma oli erittäin hyvä samppanjavuosi. Ihastuinkin juoman herkulliseen raikkauteen. Vaikka tämä on erittäin kuiva samppanja, se ei silti ole liian hapan. Itse vierastan kovin happamia makuja ja siksi tämän pehmeys miellytti minua kovasti.

Samppanjan kanssa tarjottavaksi sopivat hyvin esimerkiksi juustot tai makeat pienet suupalat. Järjestin meille juustotarjottimen kuohujuoman kanssa nautittavaksi. Ihana rentouttava koti-ilta kaiken jouluhässäkän keskelle. Voin kertoa, että tuli tarpeeseen.

Kokosin lautaselle muutamaa eri juustoa, manchegoa, parmesania ja valkohomejuustoa. Täydennyksenä keksejä, viikunoita, viikunahilloa ja pähkinöitä. Koti-illastakin saa helposti luksusta samppanjan ja muutaman herkkunapostelun avulla. Kaunis asettelu lisää tietysti tunnelmaa.

Meillä pullon avaamisen hoitaa perinteisesti isäntä. Pullo poksahti juuri sopivasti, tykkään aina kuunnella sitä poksahtamista, siinäkin on oma ”taikansa”.

Kullanvärisin etiketein silattu samppanjapullo on kaunis pöydässä. Kullansävyisestä etiketistä tuli myös idea jatkaa kultaista teemaa kattauksessa.

Parasta, rentoutua sohvalla kynttilöiden luodessa tunnelmaa ja herkkujen hemmotellessa makuhermoja.

Meillä iltaan kuului myös elävä musiikki. Itse en musisoi, mutta kuuntelen sujuvasti ja tällä kertaa samppanjalasi kädessä nautiskellen. Ihana välillä pysähtyä kotonakin rentoutumaan. Mietittiin myös, miten kiva on järjestää ystäville tällainen ilta. Samppanjan kanssa vähän naposteluja ja tunnelmaan elävää musiikkia.

Samppanjan makeat seuralaiset olivat tryffelit ja macaronsit. Nicolas Feuillatten kultaisen etiketin inspiroimana, katoin sohvapöydälle kultaisia yksityiskohtia tarjottimen ja enkelikellon muodossa.

Nicolas Feuillatten viineistä voit lukea esimerkiksi Viikon Viini- facebook-sivuilta. Tämän herkullisen samppanjan tarkemmat tiedot löytyvät Alkon sivuilta. Suosittelen lämpimästi Nicolas Feuillatte Millésimé Chardonnay Brut-samppanjaa erilaisiin hetkiin, kuten rentoutumiseen, ystävien vierailulle, illallisen alkujuomaksi jne. Myös tuliasiviemisenä samppanja on ihan erityisen hyvä valinta.”yhteistyössä Nicolas Feuillatte”

9 Comments

 1. Nyt täytyy kysyä, minkä merkkinen on tuo sähköpianonne? Meillä olisi pianon hankinta edessä ja useat ovat kehuneet sähköpianoa (lapsi voi harjoitella kuulokkeet päässä eikä aina tarvitse kaikkien kuunnella sitä pimputusta…) Itse olen aina unelmoinut kiiltävän valkoisesta pianosta, mutta sähköpianoja en ole vielä silmäillyt.

 2. Oi, miten ihana postaus jälleen kerran!
  Pistän samppanjamerkin muistiin, josko sitä olisi vielä joulun jälkeen lähikaupungissa, ennen joulua en taida enää lähteä meidän kunnan rajojen ulkopuolelle ja meidän Alkon valikoimissa ei ihan kovin paljon samppanjoita ole. 🙁
  Mutta tosi kiva nähdä, että jollain muullakin on enkelikello käytössä. Ystävät nauravat minulle, kun laitan sen joka joulu pöydälle. Ajat muuttuvat, mutta enkelikello pysyy minun jouluissani. 🙂
  Mukavaa viimeistä adventtia!
  -Minna

 3. Alkon sivuilta taitaa nähdä että missä myymälässä ko. tuotetta on. Eli kantsii tsekata omat lähialkot sitä kautta!

 4. Anne

  Nyt en kyllä tiedä, yritin kurkkia olisko siinä joku merkki, mutten äkkiseltään löytänyt. Isäntä on sen ostanut jostakin. Mutta ainakin minusta ihana ääni, piano kuulostaa (mun korvaan) ihan pianolta ja lisäksi on muitakin sähköisiä soitinääniä. Eli varmasti hyvä ja edullisempi vaihtoehto pianolle.

 5. Anne

  Vähän venyi tämä vastaaminen, mutta onneksi Emilia tuossa auttoikin. Tuota samppanjaa tosiaan suosittelen, oli ihanan raikkaan keveä ja ylellinen maku.

  Enkelikello on niin ihanan perinteinen, olen aika hassu myös, kun tykkään kovasti kaikista perinteistä.

  Ihanaa loppujoulunaikaa!

  Kiitos Emilia avusta 🙂