Kuulkaas – olen saanut tehdä yhteistyötä Bio Luvilin kanssa ja nyt olisi luvassa huikea arvonta. 
Voit voittaa vuoden pyykinpesuaineet!
KILPAILU PÄÄTTYNYT!
Pyykin peseminen on jokaiselle tarpeellista arkista puuhaa. Pienellä tarkkuudella ja keskittymisellä vaatehuollosta tulee sujuvaa ja tekstiilit säilyvät kauniina pitkään. Oikeanlainen pesuainevalinta on tärkeä asia pyykkihuollossa. Muistathan valita valkoisille, värillisille ja aroille tekstiileille oikeat pesuaineet.
 

 
Voit lukea aikaisemmista Bio Luvil-postauksistani vinkkejä minun pyykkihuollostani:
Osallistu kilpailuun:

Kerro omista pyykinpesutottumuksistasi tänne kommenttilaatikkooni. Mielenkiinnolla luen teidän vinkkejänne ja tapojanne tekstiilien huollosta. Valitsen vastaajista yhden, joka voittaa itselleen Bio Luvilin tarjoamat pesuaineet vuoden käyttöä varten.

Kilpailu päättyy keskiviikkona 17.12.2014 klo 24.00! 
KIITOS KAIKILLE OSALLISTUMISESTA, KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!
”yhteistyö”

70 Comments

 1. Meillä lajitellaan likaiset pyykit kolmeen eri pyykkipussiin värien mukaan. Isossa pyykkikorissa on lakanapyykki. Käytämme aina herkälle iholle soveltuvia pyykinpesuaineita. Poikani 1,5 v. on innokas pyykkien lajittelija. Hän vie usein omat likaiset vaatteensa pyykkikoriin tai suoraan pesukoneeseen. Ripustamme myös yhdessä pyykit kuivumaan. Joskus hän saattaa viedä märkää pyykkiä likapyykkien joukkoon. Kerran hän laittoin kertakäyttövaippansa koneeseen, mutta se onkin sitten toinen juttu 🙂
  s.kansakoski(at)luukku.com

 2. Lapsiperheessä pyykin pesua riittää ja monenmoisia koneellisia saa pestä. BioLuvil on tuttu ja hyväksi havaittu pesuaine. Kirjavat, mustat ja valkoiset lajitellaan ja pestään erikseen niille sopivilla pesuaineilla. Mustan pyykin pesuaine on ehdoton, koska perheen molemmat aikuiset kulkevat tummanpuhuvissa vaatteissa. Liinavaatteet ja pyyhkeet pestään erikseen ja välillä pyyhkeet vielä 90 asteen pesussa. Puhdasta varmasti ja tekee hyvää myös koneelle. Pyykkien ripustaminen on meilläkin ollut lapsille mieluisaa puuhaa ja siihen on löytynyt apua 🙂 Kuivausrumpua emme omista, ainakaan toistaiseksi. Vaikka ripustaminen on oma juttunsa, niin näyttäisi siltä, että vaatteet pysyvät paremmassa kunnossa, kun jaksaa tämän vaivan nähdä.

  Vaikka huolellinen pyykkäilijä olenkin, niin välillä sattuu vahinkojakin. Olin heittänyt Your Facen trikoopaidan koneeseen odottamaan muuta 30 asteen hienopesua. Unohdin tämän ja heitin pyyhkeet koneeseen ja tällä kertaa juuri 90 asteen pesuun… Asia paljastui, kun otin pyyhkeitä pois koneesta, mutta kun vaate on riittävän laadukas, ei se ole moisesta moksiskaan 🙂 Enää en osta kuin Your Facen paitoja, koska niiden laatu on nyt käytännössä testattu! Samalla tavalla testattiin Tivolista voitetun pienen pehmo-delfiinin laatu, kun se vahingossa joutui lasten lakanoiden kera 60 asteen pesuun. Kyllä Kiinassakin osataan, sillä punaisesta delfinistä ei irronnut edes väriä lakanoihin, eikä mokoma ollut pesusta moksiskaan! 😀

 3. meillä pestään pyykkiä 2-3 koneellista päivässä,siis pesuaineita kuluu tosi paljon. pyykin kuivaus on ongelma,sillä kuivaus tila tulee vastaan,sen rajoissa pestään.
  muutama kännykkä on tullut pestyä,kun olen unohtanut katsoa taskut,kyllä on oppinut senkin homman
  tekemään ,sillä pyykinpesu tulee kalliiksi kun joutuu ostamaan uusia puhelimia.
  kaikki pyykki pestään samalla aineella,mitään erilaisia tuotteita eri pyykeille en osta.nestemäiset
  aineet ovat minulle uutta,en ole vielä kokeillut,voivat olla parempiakin kuin jauheet.
  kikke at live.fi

 4. Olen saanut oppini pyykinpesuun ja vaatteiden huoltoon aikanaan äidiltäni. Tärkeimmät ohjeet olivat, että pyykinpesuaine on oltava nestemäistä ja se on annosteltava oikein sekä valkopyykissä pestään pelkkää valkoista. Olen melko laiska pesemään pyykkiä, eli kun sitä pestään, pyörii kone usein koko päivän.

  Mukana arvonnassa, Loui
  loujiiii (a) gmail.com

 5. Olen jo lapsesta asti oppinut äidiltäni pyykinpesun salat,miten pyykki lajitellaan, etteivät ne värjäydy, missä lämpötilassa pestään ja miten pyykit laitetaan kuivumaan. Pyykin viikkaus ja silitys on myös ihan oma juttunsa-ihmettelen ihmisiä joille se on vastenmielistä-onneksi olen saanut aviomiehen, jolle tämä pyykkhuolto on myös tärkeää-vaatteista kun huomaa miten ne on pesty, kuivattu tai silitetty-jos ovat. Bio Luvil on käytössäni, tosin tuoksuton versio. HeidiS, heidinluukku@netti.fi

 6. Tämä kilpailu oliskin huippua voittaa! Pyykkiä pestään meillä nimittäin tolkuttomia määriä:) Olemme viisihenkinen perhe, jossa lapset ovat vielä pieniä ja päivässä kuluu välillä parikin vaatekertaa. Lisäksi vanhemmat urheilevat ahkeraan, joten hikipyykkiä tulee myös paljon. Pyykinpesijänä en ole mikään mestari ja otankin varman päälle ja pesen oikeastaan kaiken 30 asteessa, lakanoita ja pyyhkeitä lukuunottamatta. Tällä tavalla ei pääse käymään vahinkoa väärästä pesuasteesta ja nykyajan aineethan lupaavat hyviä pesutuloksia matalissa lämpötiloissa. Onhan se taloudellistakin!:) Paljon on opittavaa pyykinpesijänä, täytyy lukaista nuo sinun aikaisemmin kirjoittamat vinkit;)

 7. Kerran kunnolla opitut niksit tekevät pyykinpesusta nopeaa ja mukavaa rutiinia. Tuoksuttomat pesuaineet ovat parhaita! – koilis-

 8. Mieheni pesee meidän perheen pyykit, olen hänet koulinut hyvin, tummat ja vaaleat erikseen ja hienopyykille pesupussit ja erikoispesuaineet.

 9. Meillä pyykit pestään energiaa säästäen pääasiassa 30 asteessa, ja puhdasta tulee. Valkoiset pestään kuumemmassa. Kahden ihmisen mustista sukista tulee melkoinen viidakko, jos niitä ei ole lajiteltu omiin pesupussukoihin. Lakanat kuivuvat kätevästi saunan katossa, ja kun niihin lisää huuhteluainetta, ne saavat valloittavan tuoksun. Pyykit puretaan koneesta kuivumaan aina yhdessä – arjen laatuaikaa parisuhteessa? 😉

 10. Tässä arvonnassa olisi kiva voittaa! Pidän valkoisesta todella paljon ja sitä meiltä löytyykin. Pyyhkeet, lähes kaikki lakanat, iso kasa vaatteita sekä myös sohva ovat valkoisia. Minulla on myös kaksi koiraa, joten tassunjälkiä löytyy usein sohvalta ja lakanoista, mutta Bio Luvil on pitänyt tekstiilit valkoisina. Äitini käytti myös Bio Luvilia, joten sitä aloin ostamaan, kun muutin omaan kotiin, eikä ole tullut tarvetta vaihtaa pesuainetta. 🙂
  Pyykinkuivaus tilaa on liian vähän, se jarruttaa pyykinpesuintoani. Ja mikä ihana tuoksu tuleekaan kotiin puhtaista pyykistä! Tosin silloin ei voi sanoa, että muuten olisi nättiä, kun pyykinkuivaustelineet valtaavat lattiat.
  Pyykkiterkuin
  Minna

 11. Tää arvonta on NIIN mulle! Rakastan pestä pyykkiä ja meillä onki monenlaista kategoriaa pyykeille: tummat, valkoiset, raidalliset, punaiset, beiget… 🙂 Kuulostaa lapsiperheen pyykin lajittelulta, mutta nyt on kyse vain kahden aikuisen taloudesta 😀

 12. Meillä pyykinpesu on minun homma (mies hoitaa puolestaan astianpesukoneen). Pyykkiä pestään koko ajan, perheessä on koripalloileva tytär, joka treenaa 5 kertaa viikossa plus viikonlopun pelit päälle. Eli pyykkiä riittää. Meille tehtiin kodinhoitohuone-sauna-remppa parisen vuotta sitten ja silloin sain käyttööni myös kuivausrummun. Mahtavuutta! Käytän jauhemaisia pesuaineita sekä huuhteluainetta. Pitäisi ehkä oppia käyttämään muunlaisiakin tuotteita. Itse käytän melkein pelkästään mustia vaatteita, joten seuraava ostos tällä rintamalla on täältä blogista bongattu mustien vaatteiden pesuaine. Innolla mukana arvonnassa 🙂 Terhi R

 13. Apua, kuulostaa siltä, että mulla on paljon oppimista aiheeseen liittyen! 🙂 Yleensä jaan pyykit vain vaaleisiin ja tummiin. Nyt ulkomailla asuessani olen tosin pessyt kaikki vaatteet samassa koneessa, kun pyykkäys täytyy hoitaa itsepalvelupesulassa. Yllättävän hyvinä ovat pysyneet… Hienostuneemmat materiaalit käsipyykillä.
  Ella

 14. Ihana palkinto, kyllä olisi käyttöä. Yritän katsoa aina ostaessani pesumerkinnät, sillä pesen yleensä vain kirjavat ja toisaalta valkoiset. Käsin pyykkään silkki- ja mohairvaatteet. En kauheasti rakasta pyykinpesua kun ei enää ole paikkaa, missä ulkona kuivaisi. Mukavaa joulunodotusta!

 15. Hieno palkinto! Meillä menee eniten kirjopyykkiainetta, nestemäistä ja eniten sitä hajusteetonta. Valkopyykkiä meillä ei enää synny juuri ollenkaan. Villavaatteita on sikäli paljon, että villanpesuainettakin tarvitaan aika usein. Osan pesen käsin, osa kestää konepesua. Alusvaatteet, pyyhkeet ja lakanapyykkiin pyörään 60 asteessa, muun kirjopyykiin yleensä 40:ssä. Kun kone rupeaa tuoksahtamaan epämääräiselle, pääsee pyyhkeet ja lakanat 90 asteen pesuun. Pyykinpesu on helppoa. Pahempia mokia ei synny, kun vaatteiden ostovaiheessa tarkistamme pesumerkinnät. Liian hankalasti puhdistettavaa vaatteet jäävät kauppaan. Hyvää joulun odotusta!

 16. Upea palkinto olisi! Meillä lajitellaan pesulämpötilan ja värien mukaan. Lapsiperheessä pyykkiä riittää eli pesuainettakin kuluu… Onhan se palkitsevaa puuhaa, puhdas pyykki tuoksuu ihanalle 🙂
  -Leenu
  leenuliinukka(at)gmail.com

 17. Voisin kutsua pyykinpesua jopa harrastukseksi, niin suurella intohimolla suhtaudun siihen. Haaveissani on reilun kokoinen pyykkikaappi, jonne likapyykin saisi lajiteltua tarkasti omiin koreihinsa. Tällä hetkellä käytössämme on vain yksi iso pyykkikori, ja välillä onkin hieman rasittavaa tyhjentää koko korin sisältö kylppärin lattialle, jotta näen mitä pyykkiä kannattaa pestä seuraavaksi.

  Olen todella tarkka pyykin lajittelussa: valkoiset, mustat, kirjavat, vaaleat, villa, muut herkät materiaalit. Lajittelun vuoksi ja oikeita pesulämpötiloja noudattamalla minulle ei ole koskaan sattunut pyykinpesun yhteydessä mitään katastrofaalista. Parasta pyykinpesussa on kuivumaan laittaminen: suosin narukuivatusta, ja on suorastaan terapeuttista ripustaa pyykit kuivumaan.

 18. Täytyy kyllä KIITTÄÄ sinun blogia koska meillä ei koskaan ole olleet valkoiset vaatteet niin valkoisia kuin nyt. BioLuvil on napakymppi. Mieskin huomasi valkoisten paitojen puhtauden ja mainitsi siitä vielä oma-aloitteisesti. Muutkin vaatteet saavat nyt BioLuvil pesun värillisille tarkoitetulla pesuaineella. Olen siis löytänyt yhden, jota en vaihda Bio Luvil. Toivottavasti onni suosii meitä.
  Tuula

 19. Mielelläni osallistun tähän kilpailuun. Itse käytän Bio Luvilin sesnsitive tuotteita, koska meidän perheen astmaatikot eivät siedä voimakkaita tuoksuja. Olen itsekin tullut niin tarkkavainuiseksi, että jopa lenkkipolulla tunnen vastaantulijan vaatteiden tuoksun, jos on pesty jollakin voimakkasti tuoksuvalla aineella(: Opin äidiltäni, että puhtaat raikkaat pyykit on naiselle (myös miehille) kunnia-asia. terkuin Pauliina

 20. Puuraitti

  Olisipa kiva palkinto voitettavaksi. Nelihenkisessä, urheilevassa raksaperheessä riittää pestävää… Ympäri vuoden.

 21. Meillä pyykinpesu on tarkkaa puuhaa. Pyykit jaotellaan tarkkaan:valkoiset, tummat, kirjavat, vaaleat, villavaatteet ja muut arat tekstiilit pestään erikseen. Myös urheilukamppeet ja ulkoiluvaatteet omassa koneellisessa nekin värien mukaan lajiteltu. Tottakai vaatteet pestään aina oikeassa lämpötilassa ja omilla pesuaineilla 😉
  -Sannas-
  sasavela@gmail.com

 22. Meillä on kahden eläkeläisen huusholli ja nykyään tulee vähemmän pyykkiä kuin aikaisemmin.Pyykit jaotellaan hyvin tarkkaan ; valkoiset , vaaleahkot ja kirjopyykki sekä ulkoiluvaatteet .Nyt olen ostanut mustille vaatteille oman pesuaineen. Pesuaineet ovat nestemäisiä ja helppokäyttöisiä. Terv. Annikki

 23. Meillä pyykkiä riittää urakaksi asti. Lajittelen myös tummat, vaaleat, urheiluvaatteet, lakanat, punaiset jne Nestemäisellä bioluvilla (sensitive) liottelen tahrat. Rumpu kuivaa loput. terv. ingrid

 24. Olen pyykkifriikki – totta. Nautin pyykinpesusta yli kaiken. Oikeat ja korkealuokkaiset pesuaineet ovat kaiken a ja o. Terveisin Riikka

 25. Hyvä arvonta! Pyykinpesu on meillä jatkuva keskustelun aihe. Minä olen tosi tarkka pyykin lajittelussa, valkoiset ja vaaleat on erikseen, tummat ja vaaleat värilliset erikseen ja urheilukamppeet erikseen puuvillaisista vaatteista. Pesulämpötiloista olen myös tarkka. Mies taas ei ole niin perusteellinen, mutta kyllä hänkin onneksi värien lajittelun hoitaa huolella.
  Värillisille ja valkoisille on omat pesuaineet ja mustille käytetään aina nestemäistä pesuainetta. Villa ja muut herkät tekstiilit pestään hienopesuaineella aina. Ja pesuaineiden tulee myös aina olla tuoksuttomia, en halua vaatteiden tuoksuvan millekään. Tahranpoistoon käytetään sappisaippuaa.

 26. Uulalaa, onpas kiva arvonta! Tjaa, meillä ehditään pestä pyykkiä vain viikonloppuisin ja silloin sitä to-del-la-kin pestään.. nimittäin 3 muksun, joista kaksi teinineitiä,, kanssa sitä pyykkiä todella tulee. Toinen neiti varsinkin on sellainen, että se on päivä/vaate.. hih, välillä nauran, että ei voi olla totta, aamulla just laitoin tämän sun kaappiin pestynä ja illalla se on taas pyykissä, *huoh*, eli pyykkiä todella tulee. Meillä lajittelu tapahtuu sitten niin, että lauantaina kipataan pyykkikorit kodinhoitohuonen lattialle, ja aletaan tehdä mukavia kasoja, mustat, valkoiset, punaiset, harmaat, sekalaiset… ja kaikkia pestään muutama koneellinen. Ainetta siis kuluu! Lisäksi heitän koneeseen aika usein Dr Beckmanin värinkerääjä-lapun. Nappaa irtovärit ja lian itseensä, eikä tule sitten värjättyä raidallisia vaatteita kokonaan 🙂
  Minäkin käytän bio Luvilia, mutta tosin mulla ne ei ole noissa pahvipurkeissa; näin asuntomessuilla muutama vuosi sitten kivan idean – ikean lasipurkit, joihin toiseen olen tekstannut tussilla "valko" ja toiseen sanan "kirjo". NÄyttääkin kivalta siellä kodinhoitohuoneen tasolla. Huuhteluainetta käytän melkein aina, rakastan sitä tuoksua, joka pyykistä sen jäljiltä tulee. Mieluiten vielä silloin omenan tai vaniljan tuoksua 😀
  Ja juu, meillä on onneksi kuivuri, minkä kautta käytännössä 90% vaatteista kulkee. Muuten oltaisiin täysin pulassa kuivatuksen kanssa. Pyykkihuollon kannalta olisi ihanaa, jos kodinhoitohuoneen yhteydessä olisi vaatehuone, mihin saisi nätisti heti pyykeet, lakanat ym. samantien viikattuna. Ehkä se sitten seuraavassa talossa.
  Mutta nyt pidän peukkuja, että saataisiin vähän pesuainetta taloon!

 27. Kahen aikuisen ihimisenkin talouessa tulee yllättävästi pyykkiä, kun on työvaatteet, menokamppeet ja urheiluvaatteet yövaatteiden ja juhlakamppeiden lisäksi, kotivaatteita unohtamatta.
  Pyritään säilyttämään valakoset valakosina ja mustat mustina ja kaikki siltä väliltä.
  Mutta vielä en oo raaskinu ostaa muuta, kuin yhtä sorttia pesuainetta, mikä sopii kaikille pyykille.
  Toispa joulupukki meille pyykinpesuainetta!

 28. Hei! Perheemme on nelihenkinen, ja päävastuu pyykkihuollosta on minulla. Meillä on tilava kodinhoitohuone ja pyykeille on varattu 5 koria. Lajittelen pyykit värien mukaan (musta, tummat värikkäät, vaaleat, valkoiset ja arat tekstiilit). Pesen yleensä täysiä koneita, joten pyöritän konetta noin kahtena päivänä viikossa ja silloin pesen 1-3 koneellista. Meillä on myös kuivausrumpu, jota käytetään lähinnä lakanapyykin kuivaamisessa.

  Käytän Bioluvilin nestemäisiä pesuaineita, tällä hetkellä on käytössä Color-versio värikkäille tekstiileille sekä Sensitive. En käytä huuhteluaineita, sillä en pidä jos puhdas pyykki tuoksuu voimakkaasti. Pesuainelle olisi siis tarvetta meidän taloudessamme!!

  Milde

 29. Kolme tarhaikäistä lasta ja kaksi urheilevaa vanhempaa. Kyllä, meidän kone pyörii päivittäin. Lajittelu värien ja asteiden mukaan. Puhdistan myös koneen sitruunahapolla ja jauhemaisella BioLuvililla kuukausittain. -TiinaK

 30. Olen vastuussa meidän perheen pyykkäämisestä ja oman haasteensa tuo isännän öljyiset työvaatteet ja tyttären hevosen hajuiset vaatteet puhumattakaan kissojen ja koiran jälkien siivoomiseen käytetyistä räteistä. Ja kaikki se karva mitä vaatteista löytyy, ilman kuivuria olisin aivan pulassa, No kuitenkin lajittelen tietysti vaatteet vähintää neljään kkoriin, joista sitten niiden täyttyessä pesaisen koneellisen. Tietysti punaiset aina jäävät viimeiseksi, kun niitä en uskalla samassa pestä.
  Huuhteluainetta käytän kyllä, sillä mito tuoksu vaatteissa on hyvä.

 31. Pyykkään suurinpiirtein kerran viikossa. Minulla ei ole kovin kummoisia pyykkäysrutiineja. Jotain minun tavoistani kertoo se, että katsoin kerran ihan hämmästyneenä ystäväni pyykkäykseen liittyvien puteleiden määrää. Omasta kylpyhuoneestani kun löytyy ainoastaan nestemäinen pesuaine ja huuhteluaine. Minulla ei ole siis tapana käyttää mustalle ja valkopyykille omia aineita, vaan käytän yhtä yleispyykinpesuainetta. Huuhteluainetta käytän aina, poikkeuksena tekstiilit jotka voivat mennä huonoksi huuhteluaineen takia ja vaatteet, joihin en halua vahvaa huuhteluaineen tuoksua. Pidän hajustetuista pesuaineista ja tykkään kokeilla uutuustuoksuja. Ostan vaatteeni pääasiassa ketjuliikkeistä ja koska en juurikaan omista herkistä materiaaleista tehtyjä vaatteita, niin pystyn pyykkäämään vaatteet itse koneella. Ja koska iso osa vaatteistani on mustia tai muuten tummia, niin mulla on paha tapa heittää ne ainokaiset valkoiset rintaliivit tai t-paidan tummien vaatteiden joukkoon… Olen kyllä parantanut tapani 🙂

  pokkaritaivas(a)gmail.com

 32. Pyykkihuolto on mun hommaa kotona. Puhdasta tulee, kun lajittelee pyykit oikein, eikä lataa konetta ähkyyn saakka!
  Oikeanlaiset pesuaineet on kaiken A jaO.
  VB

 33. Pyykinpesu on minusta kivaa 🙂 Olen aina ollut hyvin tarkka pyykinlajittelusta ja oikeista pesuaineista tietyille pyykeille. Siksi pyykinpesu onkin minun hommaani. Myös pyykin ripustamisessa olen hyvin tarkka; mies ei vain osaa "ripsauttaa" pyykkeja suoriksi saatikka ripustaa niitä oikein. Olen siis ilmeisesti pyykkinipo 😉
  Kiva arvonta.

  -Sari-

 34. Meillä pyykkipäivä on aina viikonloppuna, jolloin kone pyörii käytännössä koko ajan. Erityisesti lakanapyykkiä tulee paljon, koska isokokoinen koirammekin tykkää nukkua sängyssä. Pyykit hoitaa meillä naiset. Miestä en ole laskenut pyykkäämään sen jälkeen, kun ensimmäisen pyykkikerran jälkeen kaikki vaaleat alusvaatteet olivat violetit ja toisen pyykkikerran jälkeen vaaleanpunaiset. Se riitti minulle. Käytän nestemmäistä pesuainetta sen paremman huuhtotuvuuden takia. Huuhteluaineesta olen luopunut lähes kokonaan, koska pyykki jää hieman "rasvaisentuntuiseksi" sen jälkeen. Joskus saatan lorauttaa tilkan huuhteluainetta antamaan tuoksua lakanapyykille. Nykyisin saa onneksi hyväntuoksuisia nestemmäisiä pyykkiaineita, ettei huuhteluaineita tarvitse siksikään käyttää. Erittäin likaisen pyykin ja erityisesti valkeat lakanat laitan ennen pesua likoamaan mietoon pesuaineveteen, niin tulee tosi puhdasta. Konetta en laita liian täyteen, jotta pyykillä on tilaa liikkua rummussa ja pesuaine pääsee myös huuhtoutumaan hyvin pois. Pyykki oikenee ja siliää hyvin, kun sen ottaa heti pesun jälkeen pois koneesta ja oikoo hyvin kuivumaan. Hyvälaatuiset pellava- ja puuvillasatiinilakanat eivät silittelyä edes tarvitse.
  – Sasa – sasamaarit@gmail.com

 35. Meillä pyykit lajitellaan tummiin ja vaaleisiin sekä sen jälkeen vielä neljään- ja kuuteenkymppiin. Välillä lakanat ja pyyhkeet pyörii yhdeksässä kympissä – putsaa samalla myös pesukonetta. Urheiluvaatteista parhaiten lähtee hienhaju laittamalla huuhteluainelokeroon puoli desiä etikkaa (viiden kilon kone). Käytän kaikenlaisia pesuaineita: jauheita korkeille lämpötiloille, nesteitä matalille lämpötiloille ja lyhyt ohjelmille, tummille ja valkoisille vaatteille sekä villalle tietysti omat pesuaineet. On siis purnukka jos toinenkin pesukoneen vieressä ; ). Ansu

 36. Olen käyttänyt jo K A U A N Bio Luvilin peruspesujauhetta ja nyt kuvasi nähtyäni heräsin ajattelemaan, että ehkä pitäisi joskus syventyä tähän pyykkiasiaan kunnolla! Noitahan näyttää olevan purkki poikineen erilaisia vaihtoehtoja, jokaisen tyyppiselle vaatekappaleelle omansa! Pyykkäilyssäni lajittelen kyllä huolella pestävät värien ja materiaalien mukaan, mutta samalla jauheella on tähän asti menty. Toki poikkeuksena silkit, jotka pesen käsin. Nyt siis kappaan tutkimusmatkalle! T Maiju – maiju.outinen@gmail.com

 37. Pyykkihurja täällä moi! En ikinä annan kenenkään muun pestä pyykkejäni, sillä en halua ottaa sitä riskiä että toinen käyttää väärää pesuainetta, liikaa pesuainetta tai pesee väärässä lämmössä tai väärien tekstiilien kanssa. Käytän vain nestemäisiä pesuaineita ja huollan muutenkin vaatteeni säännöllisesti. Huuhteluainetta en koe tarvitsevani. Kuivaan rekillä ja silitän kaiken. Ainoastaan lakanat ja pyyhkeet menevät kuivausrumpuun 🙂 Rakastan puhtaan pyykin tuoksua ja siistejä,silitettyjä vaatteita! -Saara love.sarasecret@gmail.com

 38. Täällä toinen pyykkihurja! Pesen aina itse meidän kuusihenkisen perheen pyykit, tuntuu ettei välillä oikein muuta ehdikään tehdä kuin pestä pyykkiä! Pesen erikseen aina valkoiset, värilliset ja mustat vaatteet omilla aineillaan. Yleensä käytän nestemäistä pesuainetta, huuhteluainetta en käytä juurikaan. Lakanat laitan myös rumpuun sitä pyykkiä kun on vain niin paljon. Käsin pesen harvoin käytän mielummin käsinpesuohjelmaa.

 39. Kolmen urheilevan pojan äitinä pyykkiä riittää! Lajittelen pyykit värin mukaan mutta ehdoton tuotteeni on pesuaine mustalle pyykille. Ei tummatkaan vaatteet haalistu.

 40. Voisin kirjoittaa pyykinkäsittelystä kirjan, sillä olen tainnut luoda siitä ihan tahattomasti oman taiteen lajin…:) Ehkä siksi, että pyykkääminen on kotitöistä suosikkini.

  Olen suunnitellut kodinhoitohuoneemme alusta loppuun itse omien tarpeidemme mukaan. Meillä on käytössä pyykkikuilu, joka on monikerroksisessa kodissa turvallista ja kätevää. Pyykit lajittelen kaapeissa oleviin ulosvedettäviin koreihin värien ja pesulämpötilojen mukaan. Pestävää tulee paljon ja pesen kaiken sopivilla aineilla, aina täysiä koneellisia ja oikeissa lämpötiloissa. Tahrat poistan käsin ja nyrkkipyykkiäkin tulee. Kuivausrumpu on, mutta säästän energiaa kuivattamalla myös telineissä ja vaateripustimilla. Kun vaatteet on hyvin oiottu kosteina, ne on helpompi silittää. Kuivatan pyykkiä myös ulkona. Ulkoilmassa kuivatettujen lakanoiden tuoksu on ihan taivaallista! Seuraavana työsarkanani on pestä kuuden yövieraan pyyhkeet ja lakanat viikonlopun jälkeen.

  Kaiken kaikkiaan olen käytännössä huomannut, että vaatteiden ja tekstiilien huolellinen hoito pitää ne siistimpinä ja käyttökelpoisempina pidempään. Tämän tavan haluan välittää seuraavallekin sukupolvelle.

  Silittämisestä saisin aikaan toisen opuksen…:)

  t. kotipyykkäri

 41. Mielestäni jauheet eivät aina liukene (30 – 40 asteiseen) pesuveteen joten olen jo pitkään käyttänyt nestemäisiä pesuaineita: kirjopyykille ja silkille/villalle omansa. Valkopyykkiin (jota meillä on aika vähän) saatan käyttää jauhetta koska pesulämpöiila on korkea. Aika vaivatonta hommaa itseasiassa, konehan se puhdistustyön tekee. Silittäminen sen sijaan vaatii aikaa (ja on mielestäni hieman tylsää puuhaa).

  nim. Wash and go -tyylillä

 42. Olen tarkka pyykkääjä enkä anna kenenkään muun pestä vaatteitani (paitsi oman äitini jos niikseen tulee). Panostettuani hyviin materiaaleihin vaatteissani tiedostin, että niiden kanssa täytyy olla huolellinen ja mielelläni käytänkin aikaa niiden kunnolliseen huoltoon. Olen myös aikamoinen nillittäjä kenkieni kanssa… Pyykin peseminen ja lajittelu onkin sopivaa terapiaa ja oma hetkensä jolle täytyy ottaa sitä aikaa 🙂 Olen materiaali-natsi ja nörtti-pyykkääjä siis, hei vaan.

  -Emilia

 43. Huollan säännöllisesti myös pyykkikonettani pesemällä tyhjän koneen Bio Luvililla kuudessakymmenessä asteessa. Meillä pestään paljon todella hikisiä urheiluvaatteita ja näin koneellinen palvelijani jaksaa aina pestä pyykkimme hyvän tuoksuiseksi.
  M.V

 44. Natsimaisia piirteitä täälläkin. Olen tarkka siitä, että värit säilyvät. Lajittelen tummiin ja vaaleisii ja vielä lämpötilan mukaan ja oikea pesuaine mukaan. Joskus ysikymppiin lakanat, niin putsaantuu konekin. Voisi sen joskus desinfioidakin. Jos pelkään, että värit sekaantuvat, tai koneeseen menee luottovaate, heitän ukaan pari lian/värisieppariliinaa.
  Yt,
  JohannaKL

 45. Urheilevalle perheelle pyykinpesu on ihan taidetta;) Kilpailuihin tarkoitetut varusteet on pestävä käsin, kun taas treenivaatteet pyörivät koneessa. Tummemmat työvaatteet säilyvät pitkään hyvinä niille tarkoitetulla pesuaineella. Ehdottomasti mukana arvonnassa!
  Marita

 46. Pesen viikoittain pyykkiä värin mukaan ja olen tarkka pyykkääjä. Urheiluvaatteet pesen aina erikseen ja lakanapyykkiä on myös pestävä parin viikon välein. Puhdas pyykki tuoksuu ihanalle ja puhtaisiin lakanoihin on ihana sujahtaa.

  Laura T.

 47. Olen ostanut kolme kankaista pyykkisäkkiä: mustan, valkoisen ja sekavärisen. Tummat pyykit lajitellaan mustaan säkkiin, vaaleat valkoiseen säkkiin ja sekaväriseen lajitellaan jo suoraan erikoispesua vaativat vaatteet. Kun pyykit on valmiiksi lajiteltu on helppo havaita, koska pyykkiä on täysi koneellinen ja aika laittaa kone pyörimään. Olen opettanut lajittelun jo 4- ja 6-vuotiaille pojillenikin. He osaavat lajittelun jo miestänikin paremmin…:)

 48. Meillä pyykkikone hyrrää noin viisi kertaa viikossa. Jokapäivä puemme puhtaat vaatteet päälle. Pyykinpesu on kivaa, kun on hyvä kone ja laadukkaat pesuaineet. Pesen aina erilläään ulko- ja sisävaatteet, kirjavat, tummat ja valkoiset. Pyyhkeet ja lakanat pyörivät samassa koneessa.

 49. Pyykkiä pestään joka päivä, koko ajan, tauotta… Kaksi pientä lasta perheessä aiheuttaa sen, että pyykkikori ei ole koskaan tyhjä. 🙂
  T. Sulon mamma

 50. Lajittelen erikseen tummat/värikkäät ja vaaleat sekä käsinpesua vaativat. Oikean pesuaineen ja veden lämpötilan tärkeyden olen oppinut kantapään kautta. Lakanoiden silittäminen ja puhtaiden vaatteiden kunnolla viikkaminen on must! miekkailija(at)luukku.com

 51. Lajittelen aina pyykit pesuun värin ja pesulämpötilan mukaan. Käytän aina värillisille ja valkoisille pyykeille eri pesuainetta. Tummat vaatteet käännän nurin ennen pesua, koska olen huomannut sen vähentävän värien kulumista. Nyt ajattelin ensimmäisen kerran kokeilla sinun suosituksesta tummille vaatteille tarkoitettua pesuainetta. Farkkuja yritän pestä mahdollisimman harvoin ja jos ne on pestävä, niin silloin pesen ne riittävän väljässä koneessa, eli muuta pyykkiä vain vähän, tai ei lainkaan.

  Olen opettanut kaksi poikaamme pesemään pyykkiä, eivätkä ainakaan vielä ole opiskelijaboxissaan onnistuneet pilamaan mitään vaatetta pesulla :).

  Pesuainetta kuluu kotona ja nuorilla herroilla, joten voitto tulisi tarpeeseen.

  Kiitos aivan huippukivasta blogista! Monta ideaa ja inspiraatiota olen saanut.

  -Merja-

 52. Pyykki pestään tummat ja vaaleat erillään. Pesen hyvin harvoin hienopyykkiä, siihen menevät vain fleece-vaatteet yms. ja ohuet alusvaatteet, jotka ei kestä 60 asteen pesua. Pyrinkin aina ostamaan vaatteita, jotka kestävät kirjopyykin lämPpötilan.

  Mieheni on niitä, jotka joutuvat työssään pitämään valkoista kauluspaitaa, ja kaikki jotka ovat näitä paitoja pesseet, tietävät ongelmat kauluksen kanssa. Minäkin kokeilin kaikki mahdolliset tahranpoistoaineet pitääkseni kaulukset valkoisina, mutta lopulta vanha kunnon sappisaippua palasi tahranpoistoaineeksi erityisesti kauluksille ja kaikelle muullekin tahroja sisältävälle pyykille.

  Ennen kaikkea valitsen pesuaineen sen mukaan, onko siinä zeoliittia vai ei. Nyt jo 24-vuotias tyttäreni on aina ollut niin herkkäihoinen, että zeoliittia sisältävien pesuaineiden käyttö on ollut mahdotonta. Fosfaattia sisältävät pesuaineet pitävät myös pesukoneen kunnossa ja raikkaana eikä pyykkiin tartu tunkkaista hajua. Tämän opetuksen on myös tytär ottanut mukaansa kotoa muuttaessaan. Pesen myös valkoisen pyykin värilliselle pyykille tarkoitetulla pesuaineella, koska valkoinen on myös väri enkä ole huomannut minkäänlaista tummumista, vaikka en käytäkään valkopesuainetta.

  Pesu hyvällä pesuaineella, kuivatus ulkona ja hyvä silitys, siinä minun reseptini.

  T. Sari S.

 53. Meillä pestään pyykkiä pal-jon (siks meille olis vuoden pyykkiaineet tosi mieluisa voitto!).

  Tummat ja vaaleat erillään, sitten erikseen vielä vuodevaatteet, pyyhkeet, koiran käytössä olevat tekstiilit, lasten ulkovaatteet. Eri lämpötiloja käytetään vaatteiden ominaisuuksien tai likaisuusasteen mukaan, esim. lasten ulkovaatteet tekisi joskus mieli pestä ysikympissä, mutta eihän niitä valitettavasti saa, ettei vaatteiden lukuisat huippuominaisuudet mene pilalle.

  Pyykkimäärän takia pyykit meillä kuivataan yleensä kuivaajassa (paitsi taaskaan lasten ulkovaatteita ei voi).
  Ulkonakin kesäisin 🙂

 54. Moikka,

  itse olen pessyt pyykkiä max(!) 10 kertaa. Ja melkein aina joutunut kysymään toisilta neuvoa. En ymmärrä miten voi olla noin vaikeata, vaikka ohjeistukset annettu? Yhdessä vaiheessa homma tuntui jo melko kivalta ja kaupassa olin aikeissa ostaa purkkia jos toista pyykinpesukoneeseemme. Mutta oikeita ei ollut tarjolla ja hinnat vääriä 😀 joten kauppaanhan ne sitten jäivät.

  Poikaystävälleni riittää yksi purkki/aine kerrallaan (joka kestää si´tten useamman kuukauden ajan), itse haluaisin eri väreille omat niille suositellut aineet. Ehkä siitä pyykkämisestä tulisi hauskempaakin silloin 😉

  siniturunen@outlook.com

 55. Lajittlen pyykkimme ehkä turhankin tarkasti 🙂 . Vajaa täyttö- valinta pyykkikoneessa on usein käytössä. Käytän nestemäisiä pesuaineita , white, black, color, sensitive…. 😀

  -Kaija P –

 56. Pesen pyykkiä muutaman kerran viikossa.ja käytän sensitive tuotteita useimmiten .joskus kyllä bio luvilin tuoksullista myös kun se tuoksuu niin hyvälle. Salli.moilanen36@gmail.com

 57. -OnneliAnneli
  Asumme kerrostalossa, jossa on pesutupa. Yhdellä likapyykkikorilla vien pyykit alas ja vasta ennen koneeseen laittoa valkkaan pyykit. Joko 40 tai 60 asteisella pesen, siellä on kaksi isoa konetta. Lakanat pesen aivan eri pyykkinä. Bio luvilia käytän, toki käytän muitakin pesuaineita, niitä on hyvä vaihdella välillä. Jos lapsenlapset kylässä, pyykkiä tulee enemmänkin ja useimmin. On se aikamoinen souvi tuo pyykinpesu. Sehän ei lopu vain pesuun, sillä yleensä mankeloin manklattavat samantien. Lisäksi käytän värinsuojalappua, ei vahingossakaan värit leviä. Kotikoneella pessään alusvaatteet ja sukat.

  anneli.juvasmaa@suomi24.fi

 58. Pesen koneella ~1 kertaa viikossa noudattaen tarkasti pesuohjeita………..ei maar vitsi vitsi 🙂 laitan pesuaineita ~~asenteella eikä se ole härinnyt pesutulosta puhdasta tulee mutta antaa vaan tulla ei haittaa, kunhan pyykki tuoksuu hyvälle 😉

  morgan@kolumbus.fi

 59. Olen aloittanut pyykinpesun jo 8-vuotiaana, pesin omat vaatteeni käsin. Mummuni opetti niksit. Nykyään käytän pääosin konetta, villa ja silkki ym herkkä tekstiili pesen vain ja ainoastaan käsin. Lajittelen aina pyykin lämpötilan ja värien mukaan, valkoinen pysyy valkoisena vielä yli 10 vuoden jälkeenkin.

  veronica.laitinen@pp.inet.fi

 60. moi! olen tarkka pesijä; värilliset,mustat ja valkoiset niille tarkoitetuilla pesuaineilla. yleensä pesuaine on hajutonta, koska minulla must-tuote on sininen comfort huuhteluaine. ah sitä tuoksua!!
  olisikohan ehkä nyt aika vaihtaa johonkin muuhun merkkiin ja tuoksuun 😀

  terkuin TiinaL

 61. Valkoiset, mustat ja punaiset vaatteet pestään erillään. Mustille on oma pesuaine, muille kirjaville oma, kirjavien vaatteiden vaatteiden pesuaineilla pesen myös punaiset vaatteet. Tämä jako, että punaiset pestää omana ryhmänä johtuu siitä, että kerran punainen t-paitani värjäsi kaikki tikkaukset yms pinkiksi
  tummista vaatteista. Ei ollut kivan näköinen. Valkoiset pestään valkopesuaineella. Käsinpestäville on oma peduaine. Tahranpoistoon käytän suoraan tahralle pantavaa fairy-astianpesuainetta raakana pikkasen, tarkasta värin kestävyys.
  Jouluisin terveisin merjako

 62. Perheessämme on 5 lasta ja kaksi aikuista, joten pyykkiä riittää! Isommilla koululaisilla on oma pyykkikorinsa, johon heittävät likavaatteensa. Kori toimitetaan sitten kodinhoitohuoneeseen. Olen laittanut pesukoneen 'ikkunaan' värikoodit, joista lapset tietävät, mitä pyykkiä koneeseen kulloinkin laitetaan. Valkoinen merkkilätkä on tietenkin valkopyykille, musta tummille vaatteille ja vihreä kirjaville vaatteille. Punainen merkkikin on olemassa punaiselle vaatteille, mutta niitä on harvemmin, joten se ei ole aktiivisessa käytössä,
  Näillä merkkikoodeilla pyykinpesu sujuu aika näppärästi!
  Pesun, kuivatuksen ja viikkauksen jälkeen lapset sitten saavat omat vaatepinonsa ja vievät vaatteensa omaan vaatekaappiinsa. Homma toimii! JK

 63. Parhaillaan pyykinpesu on minulle terapeuttista hommaa. Voin rauhassa keskittyä yhteen asiaan ja järjestellä ajatuksiani siinä samalla. Paras osa pyykinpesusta on pyykkien ripustaminen; erityisesti kesällä nautin, kun saan levittää pyykit pihalle! Jos tuulee sopivasti, pyykit kuivuu hetkessä ja tuoksu on niin ihana!!! Milään ei voita juuri pestyjä ja ulkona luivattuja puhtaita pellavalakanoita 😉 . Silkki- ja villavaatteet pesen käsin, siinä on jotain todella juurevaa, ja materiaali tuntuu ihanalta kädesää myös pestessä. Pesuaineiden kanssa kriiseilen aina välillä, en cain tunnu löytyvän sellaista luottomerkkiä, mutta kieltämättä BioLuvilin tuotteet on käytössä melko usein ja moni muu merkki on tuottanut pettymyksen. Liian voimakas tuoksu ei sovi meille, mutta tykkään että pyykit tuoksuu kuitenkin miedosti 🙂 tämä arvonta ratkaisisi pesuainekriisin ainakin hetkeksi, joten muksna ollaan 🙂

 64. Tähän täytyy kyllä osallistua :). Meillä on iso perhe ja vaatehuoltoa olen miettinyt paljonkin, jotta se olisi toimivaa. Meillä on kodinhoitohuone iso ja siellä seinällinen vaatetankoja kolmessa kerroksessa. Sen lisäksi vaatehuone ja vielä kaappi, jossa hyllytilaa. Kaikki vaatteet pienimpiä alusvaatteita lukuunottamatta säilytämme henkareissa. Vaatteiden kuivaamista varten meillä on lisäksi kaksi tankoa päällekkäin plus normaali kuivausteline. Kuivatamme vaatteet suoraan henkareissa tuolla tangolla (tietysti ilmavasti) ja siitä on nopea laittaa säilytysjärjestelmään kuivuneet vaattteet. Aina kun vaatteen ottaa käyttöön, henkari palautetaan tälle kuivaustangolle. Olen laskenut, että vaikka pesen joka päivä vähintään 2 koneellista pyykkiä, vaatehuoltoon menee max 1 h vain päivässä ja se sisältää kuivumaan ripustamisen ja kuivuneiden laittamisen paikoilleen.Vaatteet ovat myös mukavan sileät ilman silittämistä kun kuivuvat ripustimilla. Ei tarvitse rampata kasojen kanssa pitkin taloa jakamassa niitä lasten ja aikuisten huoneisiin vaan kaikki löytyy samasta paikasta. Suihkuun/saunaan mennessä voi ottaa puhtaat vaatteet jo valmiiksi mukaan tai tulla pyyhkeen mutkassa valitsemaan. Olen todennut toimivaksi! 🙂 Ps. Kiitos näistä siivous/kodinhoitoaiheisista postauksista, olen saanut monta vinkkiä niistä omaan arkeen! Terveisin, Katri

 65. Meidän perheessä tulee paljon urheiluvaatepyykkiä.Eniten käytössä siis koneen siliävät/synteettiset -pesuohjelma. Täytyy nyt myöntää, että pesen kaikki pyykit sillä yhdellä ja samalla värillliselle pyykille tarkoitetulla pesuaineella… Tuollainen wool&silk pitäisi hankkia, samoin mustille vaatteille omansa!
  Tykkään kyllä tosi paljon pyykinpesusta ja tyhjenevästä pyykkikorista!

  h_lo (ät) netti.fi (poista välit)

 66. Oi jospa pääsisimme rakentamaan niinkuin suunnitteilla on,niin voisin vaikuttaa kodinhoitohuoneeseen! Lajittelukoreja tulisi ainakin 4, ellei enemmänkin.
  Lajittelen vaatteet värejen mukaan tarkasti, eri pesuihin pääsevät niin valkeat, mustat, punaiset, violetit, valko-raidalliset/valkokirjavat, vihreät/keltaiset ja sinisetkin jos niitä on enemmän, tummat farkut saattavat sujahtaa mustiin. Pesuasteiden suhteen en ole ihan niin nipo, ne saattavat joskus vähän varioida pyykin määrän mukaan.
  Bio Luvilia on käyttänyt jo äitini, ja minäkin sen noin 15 vuotta jonka olen pääsääntöisesti itse pyykännyt. Mustille käytetään mustien vaatteiden pesuainetta,värillisille värillisten jne.
  Rumpua meillä ei ole, eikä tule. Mielestäni pyykki kuuluu kuivattaa narulla, rumpukuivaus kuluttaa turhaan vaatteita. Rumpukuivaajat hehkuttavat pehmeyttä; mutta ei se vaate olekaan sitten enää ilman rumpua pehmeä hetken kuluttua 😉

 67. Ihana arvonta!!! Ja mä rakastan Bio Luvilia! Sen tuoksu edustaa mulle jonkunlaista perusturvallisuutta ;D Peruskäytössä mulla on noista vihreä, violetti sekä vaaleanpunainen versio.
  Meidän nelihenkinen perhe lajittelee kiltisti pyykit pesulle mennessään, pyykkikoreja on kodinhoitohuoneen kaapeissa neljä: eriväriset, valkoiset, tummat sekä sekalaiset. Viimeksi mainittuun päätyy esim kaikki "mihin tää oikein kuuluu". Pyykit pestään enimmäkseen 40 ja 60 asteessa.
  Mulla on joku ihme fiksaatio, tykkään nimittäin ripustaa pyykkiä ;D ja siinä ehkä tyydytyksen tuo se kun saa pyykit "taloudellisesti" mahtumaan telineelle, vähän niin kuin olisi palapelin ratkaissut ;D. Kesällä tietty on ihanaa kun saa pyykit ulos kuivumaan ja jo aika pian viikattua kaappeihin.

  Sussu

 68. Kyl kelpais mullekkin. Lajittelen pyykit värin ja materiaalien mukaan.Yritän välttää pilaamasta vaatteita pyykkäämällä. Näinkin on monesti tapahtunut ja se on harmittanut. Pesen varmaankin 5 koneellista viikossa. Ja käsin muutamasti kuukaudessa. Anina

 69. Uusin juuri pesukoneeni. Edellinen kesti noin 20 vuotta. Ostin Facebookin kautta saman merkkisen koneen näkemättä ja tämäkin kone vaikuttaa luotettavalts. Vaihdoin kesällä luettuani logiasi kaikki pyykinpesuaineet Bio Luviliin ja olen tyytyväinen pesutulokseen. Pesen omat paitani ja alusvaatteet käsin, muut koneessa. Pyykkiä riittää joko iltaan, mutta tykkään pestä pyykkiä ja nautin puhtaasta tuloksesta.
  Kaikille pyykkäämisen iloa. t. Imppu

 70. Meillä on 3 lasta ja pyykkikasa on aina valtava. Pyykkiä pestään päivittäin ja onneksi meillä on myös kuivausrumpu joka auttaa tässä mahtavassa pyykkirumbassa 😉 Pulverina käytänkin jo Bio Luvilia, yleensä hajusteetonta, sillä en tykkää, että vaatteet "haisee" puhtaalle, vaan on muuten raikkaat ja puhtaat 🙂