(kuviohousut J. Lindeberg ja Ralph Lauren / neuleet b.young, Filippa K ja Tiger of Sweden)
Yksi parhaista puolista alennusmyyntien jälkeen on päästä tutkimaan ensimmäisiä kevätuutuuksia kaupoissa. Jotenkin aina vähän kutkuttaa, mitä kivaa sieltä tuleekaan houkutukseksi. Neulehulluna ja ilmasto-olosuhteet huomioivana kiinnitän juuri nyt eninten huomiota neuleuutuuksiin. Vielä ei tarkene keväthepenissä, mutta houkuttaa ”keventää” talvivaatetuksen ilmettä. Niinpä ihanat raikkaat keväneuleet vetävät minua puoleensa kuin pulla konsanaan (olen pullahullu).
Tietysti kävin yhteistyökumppanini Sokoksen uudet valikoimat läpi enemmän kuin mielelläni. Poimin tähän omia suosikkejani. 

Tiger of Swedenin raglanhihaiset neuleet ovat todella upeat. Kreppimäinen neulospinta on mahtavan jämäkän tuntuinen, pinta on sellainen, että neuletta voi käyttää lähes ympäri vuoden. Ihana niukkalinjainen malli saa ilmettä ovelista materiaaliyhdistelyistä ja kuvioinneista. Tässä on kauden ehkä näyttävimmät neuleuutuudet. Ja miten rakastankaan o-aukkoa ja raglanhihaa, miksei noita leikkauksia näe enemmänkin neuleissa.

Tiedättehän beige-innostukseni. Tässä J. Lindebergin neuleessa yhdistyy ihana väri ja malli naiselliseen pitsimäiseen neulokseen. Mainio tapa tuoda tyttömäisyyttä neuleeseen tuo kaunis neulekuviointi. Kädessä Marimekon ihana nahkapussukka ja jalassa Dieselin Skinzee-farkut. Beige väri sopii minusta hyvin meille vaaleille suomalaisille. Oma ihon sävyni on vähän kellertävä, joten kylmät ja kellertävät beiget ovat siihen hyviä, punertavaihoisemmalle ehkä kylmät beigen sävyt ovat parhaita. Nude sävytys on aina tyylikäs.

Halusin myös näyttää miten nätisti nuden sävyinen neule menee monen suosikkisävyihin, tummaan harmaaseen ja konjakin väriseen nahkaan. Perusharmaat housut ovat Filippa K:n, mitä monipuolisimmat siistiin työpukeutumiseen.

Tässä kuussa Sokoksella on huomioitu neuleiden ajankohtaisuus, S-Etutarjouksena on perusmallisia neuletakkeja. Kuvassa St. Oliverin ja b.youngin mallit. Myös Filippa K:lta löytyy tässä kuussa S-Etutarjoksessa neuletakki.

Filippa K:n ajaton tyyli puree aina. Selkeät vaatemallit jatkavat usein sesongista toiseen, joten hyväksi osoittautunutta vaatetta voi ostaa myös jatkossa, vaikka toisessa sävyssä. Tälläinen keveä ja pehmeä neulepaita pastellisessa sävyssä henkii kevättä jos mikä. Haalea vaaleansininen on väri jota minun tekisi mieli kokeilla seuraavaksi omassa vaatetuksessani. Pikkulaukku on Marimekon.

Taidan joka ainoa kevät hehkuttaa raitapaitoja, mutta jos niistä pitää niin pitää aina. Kuvassa trikoiset raitapaidat Espritiltä ja Houselta, muhkea puuvillaneuleinen raitapaita on Ralph Laurenin mallistosta. Ja raitapaitapino näyttää tosi kauniilta, niin että sellaisen voi nostaa vaikka makuuhuoneen lipaston päälle kevätinspiraatioksi. Siitä on kätevä napata raitasuosikki aamulla päälle.

Siirrytkö sinä jo pikku hiljaa keväisiin neuleisiin?

Lisää aiheesta vielä Sokoksen sivuilla, tässä.

”yhteistyö”

9 Comments

 1. Minulta lähtee taas kierrätykseen vaikka kuinka monta karmeaan kuntoon mennyttä alun perinkin huonolaatuista neuletta (eri hintaluokista) ja olisi kiva löytää oikeasti laadukas neule. Olen joskus maksanut itseni kipeäksi, kun olen halunnut ostaa kunnollisen neuleen ja se onkin ollut ihan "susi". Osaisitko suositella jotain laadukasta ja kuitenkin kohtuuhintaista merkkiä, jonka olet todennut hyväksi?

 2. Ihania, inspiroivia kuvia! Vielä ei tarkene kevätneuleissa, mutta toivottavasti pian. Huomiota kiinnitti myös tuo Marimekon pussukka. Se varmasti olisi monikäyttöinen pikkulaukku. Se onkin ollut jo jonkin aikaa hankintalistalla.

 3. Minulla on etsinnässä kellohelmaisten ja kapeampienkin hameiden kanssa sopiva ohuehko neule. Osaatko vinkata jotakin laadukasta ja kuitenkin kohtuuhintaista merkkiä/mallia? Kysymykseni menee osittain päällekkäin erään aikaisemman kommentoineen kanssa. Itselleni tämä asia on jatkuvasti akuutti, kun olen niin huono kiertelemään kaupoissa. Enpä siten saa koskaan mitään ostettua. 🙂

 4. Anne

  Eikö, rakastan noita hempeitä ja pehmeitä sävyjä. Ja raglan hiha kyllä yleensä istuu parhaiten. Niin ja tietty raitapaidat <3

 5. Anne

  Itse olen ollut aina tyytyväinen lempimerkkieni eli Filippa K:n ja Tiger of Swedenin neuleisiin. Nyrkkisääntönä voi pitää luonnonmateriaaleja, ne kestävät parhaiten käyttöä. Toki näillä lempparimerkeilläni on myös sekoitteista tehtyjä neuleita, mutta silloin keinokuidut on valittu oikein ja ne kestävät hyvin käyttöä. "Vaarallisimpia" valintoja ovat sileäpintaiset paljon tekokuituja, lycraa ja viskoosia sisältävät neuleet. Lambswool ja Merino-villa säilyvät yleensä aina todella hyvin käytössä. Joihinkin luonnonmateriaaleihin saattaa tulla nyppyjä, ne kuuluvat asiaan, silloin neuletta kannattaa hoitaa nypynpoistokammalla. Mutta keinokuituinen paljon akryyliä sisältävä neule ei toimi hoidettunakaan, sillä nypyt eivät lähde kunnolla irti neuleesta, ne ovat kuin kumilangan päässä kun niitä vetää. Aleaika kannattaa hyödyntää laadukkaiden neuleiden suhteen.

 6. Anne

  Kevätneuleiden aika on ihanaa 🙂 Marimekon pussukka on ihana, siitä on muuten ihan pian tulossa lisää kivaa juttua blogiin – pysypä kuulolla!

 7. Anne

  Juu, vinkkaan Filippa K:n ohuista perusneuleista, ne ovat laadukkaita, aikaa kestäviä ja kauniita. Sarjan neulepaitoja ja neuletakkeja voi myös yhdistellä twinsetin tyylisesti keskenään. Käypä kokeilemassa niitä. Jos haluat istuvamman valitse normaali kokosi, jos vähän väljyyttä ota numeroa suurempi.

 8. Kiitos vinkistä! Olenkin joskus niitä kokeillut, mutta ne ovat harmillisen lyhyttä mallia (vaikka en mikään superpitkäselkäinen olekaan), mikä taas rajoittaisi niiden käyttöä housujen kanssa, vaikka pääasiassa hameita käytänkin.