(Reset-kevytuntuvatakki 99,95 € S-Etu, musta, beige, sininen)

Tähän vuodenaikaan ja erityisesti näin vaihtelevien säätilojen kanssa, on välillä vähän haasteellista pukeutua. Sokos-yhteistyön merkeissä kävin tutustumassa heidän kevyttoppisvalikoimiinsa. Täytyy sanoa, että innostuin taas tuosta käytännöllisestä vaatekappaleesta uudelleen. Kevyt untuvatakki on niin monipuolinen vaate.

Takki ei paina juuri mitään, on siis mitä mukavin päällä. Untuva kuitenkin lämmittää hyvin. Tällaisen toppiksen pukee mielellään vaikka muhkean villapaidan päälle ja kietoo seuraksi kaulaan suuren huivin.

Sokoksella huomasin, että kevyttoppatakkeja oli todella monella valmistajalla ja monen mallisia. Osa oli enemmän ulkoilutyylisiä ja osa jopa sisäkäyttöön sopivia jakkumaisia malleja. Jokaiselle varmastikin löytyy se sopivin vaihtoehto.

(pantterikuosinen viskoosihuivi ja kasmirneulehuivi Kaiio / neuletakki Filippa K)

Kevyttoppiksen parhaita seuralaisia ovat huivit ja neuleet. Kuvassa poimintoja Sokoksen oman malliston Kaiion huiveista. Erityisen ihana tuo pehmeä kasmirneulehuivi. Huomasin myös, että nyt Filippa K:n ajattomat neuletakit ovat S-Etu-tarjouksessa!

(villakangastakki ja laukku J Lindeberg / toppis Esprit)

Kevyt untuvatoppis on mitä mainioin villakangastakin alla lämpimänä vuorena. Pakkasilmoilla villakangastakki ei riitä täysin lämmittämään, mutta untuvatakin avustuksella syntyy tyylikäs ja kovillakin pakkasilla lämmin kokonaisuus. 

(untuvatakki b.young)

Useissa untuvatakeissa tulee mukana pieni säilytyspussi, johon takin voi pakata vaikkapa mukaan, takki menee tosi pieneen tilaan. Erittäin kätevä matkoilla tai varalämmikkeenä laukussa. Pastellinsävyjäkin löytyy toppatakeista, kevätpuolella sitä kiinnittää vielä enemmän huomiota vaaleansävyisiin vaatteisiin.

Itse omistan yhden kevytuntsikan ja tähän mennessä olen käyttänyt sitä eniten viileinä kesäiltoina pihalämmikkeenä. Näiden takkien käyttöaika on siis oikeastaan ympärivuotinen.

Kokeilen Espritin untuvatakkia villakangastakin alle. Tuntui mukavalta päällä, ei ollenkaan liian muhku olo. Tuommoinen vähän jakkumainen untsikka voisi olla melkein työvaatekin, sillä meillä ainakin myymälässä on välillä tosi kylmä sisällä.

Espritin untuvatakki kasmirhuivin ja Dieselin mustien Skinzee-farkkujen kanssa. Ajatonta ja tyylikästä.

Ei ihme, että tällaiset kevytuntuvatakit ovat supersuosittuja. Pariisissakin noita näkyi muotiviikkojen aikaan todella paljon katukuvassa. Silloin oli sentään vielä aika lämpimät säät. Tällainen takki on tainnut tulla osaksi käytännöllistä pukeutumista.
Lisää jälleen aiheesta Sokoksen sivuilla, tässä.
”yhteistyö”

7 Comments

 1. Nämä ohuet untuvatakit ovat kyllä paras keksintö aikoihin! suomessa kun asutaan niin niitä voi käyttää ympäri vuoden kuten kerroitkin. Minulla on kyseinen takki aina laukussa jos mahdollista tai ainakin auton takapenkillä varalämmikkeenä. Hyvää vkl!

 2. Tuota filippan neuletakkia kävin sovittamassa pikku kiireessä ja en saanut nappeja auki! Onko se pusero joka pannaan pään yli ja nappeja ei ole edes tarkotus avata?! En alkanut repimään kun oli kiire bussiin.. Mutta tiukassa kyllä olivat:) valvontakameran takana on voinu jollain olla hauskaa….

 3. Minä haaveilin pitkään kevytuntsikasta ja vihdoin viimein viime kesän aleista täräytin violetin Parajumpersin lyhyen takin. Takki on ollut todella monikäyttöinen. Syksyllä sitä saattoi käyttää ulkotakkina sekä työ- että vapaa-aikana. Näin talvisaikaan se päällä on näppärä käydä ostoksilla, jos liikkuu autolla kauppakeskukseen. Ei tule liian kuuma ostoskeskuksissa. Uskon, että sille voi olla käyttöä kylminä kesäiltoinakin. Matkoillakin se on varmasti näppärä, sillä sen voi pakata pieneen tilaan. Itse haaveilenkin nyt pidemmän mallisesta kevytuntuvatakista…

 4. Moi (anonyymi), napit on tosiaan melko tiukat, varsinkin ensimmäistä kertaa avattaessa. Neule on tarkoitettu kiinni pidettäväksi, joten tiukoilla napinlävillä on pyritty estämään niiden avautuminen käytössä. Eli tervetuloa vaan sovittelemaan uudelleen, jos bussiaikataulut sallivat! 😉
  Terkuin Johanna Sokoksen markkinoinnista
  PS Tiimikaverilla on sama neule, joten testailtu on… 🙂

 5. Anne

  Eikö vain, tuo on hyvä vinkki, pitää toppista autossa mukana varalämmikkeenä.

  Ihanaa viikkoa!

 6. Anne

  Johanna tuossa jo vastailikin, että villis on suunniteltu pidettäväksi enimmäkseen kiinni. Toki siinä kokeilemassani napit eivät olleet ihan mahdottoman tiukat, joskin vähän sai avittaa että aukesivat. Ihana perusneule ja kaikki väritkin olivat houkuttelevia.

  Kiitos Johanna vastauksesta!

 7. Anne

  Tosi kiva kuulla käyttökokemuksia kevyttoppiksesta, minäkin olen kuullut pelkästään ylistäviä kommentteja noista. 🙂