Tässäpä teille vähän tämän talvisen päivän fiiliksiä meidän olohuoneesta. Minulla oli jälleen perinteinen keskiviikkovapaa ja niinpä oli aikaa vähän oleilla olohuoneessa valosaan aikaan. Rennosti otettiin kuten kuvista näkyy. Ylimmän kuvan tyynysomistus on Lettusen tekele, sohvalla vaan on välillä vähän liikaa tyynyjä tuumailee tuo koirulainen. Pienen tyynysodan jälkeen onkin hyvä kellahtaa ikkunan eteen rahille päivänokosille.

Olohuoneen järjestys vaihtui joulusiivouksen jäljiltä. Sohva siirtyi ikkunoiden edestä keskelle huonetta ja meidän iso nojatuoli raheineen siirtyi ikkunapaikalle. Tuossa onkin tullut löhöiltyä ja nautiskeltua, päivisin ihana katsella ikkunasta naapuruston touhuiluja ja illalla se on mitä mukavin lukupaikka.

Sohvalla on taas vähän erilainen tyynylajitelma. Äidin kirjoma tyyny on kunniapaikalla, vähän vaan täytyy olla varovainen sen kanssa, ettei koirien kynnet pääse raapimaan kirjailuja. Nakuttelin ikkunaseinälle muutaman isännän perintöesineen. Birger Kaipiaisen keramiikkateoksen, Arabian lautasen ja kuparitaulun. Tällaiset vanhat esineet tuovat kivasti tunnelmaa.

Sohva on huoneen keskellä, takana ruokailuryhmä. Tämä on nyt kolmas erilainen järjestys ja tykkään kyllä tästä eniten. Tuo toinen tätä ehdotti ihan aluksi, mutta mulla oli joku vastahanka sohvan sijoittamisesta huoneen keskelle, mutta onhan tää kiva. Mukava kun voi välillä käännellä huonekaluja, se piristää aina kummasti. Täytyy tosin siirtää Tom Dixonin valaisin nyt tuohon sohvapöydän päälle, taas yksi uusi koukku kattoon, mutta mitäpä tuosta.

Pikkusiskolta tuli eilen ihana paketti, josta paljastui Lotta Agatonin ja Pia Ulinin upea sisustuskirja. Onpa ihana kääriytyä torkkupeittoon, sytytellä kynttilät ja syventyä kauniisiin kuviin. Kuvat ovat kauniin tummasävyisiä, vähän vaihtelua suosituille ylivalotuksille. Tuosta saa inspiraatiota sekä sisustukseen, asetelmiin että valokuvaukseen.

Lopuksi vielä meidän suloinen tarkkailija Lettunen. Pikkusisko löytyy tuolta jostain selkänojatyynyn uumenista, siellä on hänen lempipaikkansa nukkua.

Tällaista talvitunnelmaa meillä.

4 Comments

 1. Oikein kiva järjestys olohuoneessasi, minäkin tykkäisin välillä vaihtaa sohvan paikkaa, mutta tässä asunnossa se ei onnistu, olohuoneessa vaan ei ole kuin yksi paikka sohvalle. Jos et usko, tervetuloa katsomaan.
  Oikein kivoja kuvia, mutta tuo viimeinen on paras! Pieni Lettunen, olet ihana!
  Mukavaa viikonloppua! Meillä se alkoi nyt. 🙂
  -Minna

 2. Kauniita kuvia. Tykkään tummansävyisistä kuvista ja sellaisia tykkään itsekin kuvata, niissä on mielestäni enemmän tunnelmaa. Pysähdyn usein Artwoodin mainoskuvia katsomaan, niissä on jotain lumoavaa. Suositteletko tuota Lotta Agaton kirjaa?

 3. Anne

  Se on totta, että jossain tiloissa kalusteiden pyöritys vaan ei oikein luonnistu. Höh, mutta muilla keinoilla voi tehdä sitä vaihtelua, eikö vaan toinen tyynyhullu 🙂
  Lettunen on niin ihana siis niin ihana että järki lähtee. Toki niin on tyttönenkin, mutta jännä miten erilaisia ovat.
  Mukavaa viikonloppua myös sinne!

 4. Anne

  Sama mulla, olen tykästynyt tummasävyisiin kuviin, mutta tietty sillain että valotus on hyvä, ettei ne ole väärän valotuksen takia tummia 🙂 Ihana tuo Lotan kirja, vaikka kuvat on moneen kertaan jo virtuaalisesti nähty, mutta niin kaunis esineenä ja onhan siinä oma taikansa uppoutua oikeaan kirjaan. Tosin mitään uutta se ei oikein tarjonnut.