Meillä on ollut Tomin kanssa tapana käydä yhdessä vierailuilla oman alan ja muissakin kivoissa liikkeissä. Eräänä päivänä kävimme tutustumassa Ruissaloon muuttaneeseen Avelia-liikkeeseen. Talvisena päivänä tunnelma oli ihanan utuinen. Ulkona oli lunta (märkää) ja keli harmaa, sisälle liikkeeseen astuttaessa tuli lämmin ja kotoisa olo. Liikkeen yhteydessä sijaitsevassa kahvilassa istuskeli muutamia ihmisiä ja myymälän takassa rätisi tuli kodikkaasti.

Aveliassa on kaunis harmoninen tyyli. Industrial-tyyppisiä kalusteita, pellavaa, lasia ja mielettömiä peltivalaisimia. Tyystin erilaista kun omassa liikkeessämme, silti minua kovasti miellyttävää.

Valkoiset Hamam-pyyhkeet, puiset pesuharjat ja kauniisti pakatut saippuat olivat houkuttelevia. Kauniilla arjen esineillä on merkitystä.

Suuret ruukut houkuttelivat miettimään kasveja, sisälle ja ulos. Rouheilla materiaaleilla ja pinnoilla on kyllä oma säväyttävä fiiliksensä.

Mukava oli käydä kurkkimassa viehättävässä liikkeessä. Voin vain kuvitella miten ihana paikka on vaikkapa viikonloppuisin, kun vierestä alkaa upeat Ruissalon ulkoilumaastot. Tänne voi tulla vaikka alkajaisiksi herkuttelemaan ja siitä suunnata lenkille.


Käyttekö te usein ihailemassa kauniissa liikkeissä?

Comments are closed.