Kenenpä meidän kaapeista ei löytyisi Iittalan/Arabian astioita. Astiat kulkevat vuosikausia matkassa, kotimaisten astioiden muotoilu ja laatu kestää aikaa. Ihailen myös sitä, miten mallistosta löytyy joka sesonki jotain uutta ja virkistävää, joilla voi piristää ja päivittää omaa olemassa olevaa astiastoaan. Sokoksen yhteistyön aiheena on tällä kertaa Iittalan/Arabian keväiset astiauutuudet Tanssi ja Koko, jotka löydät tässä kuussa myös S-Etukortilla tarjoushintaan -20%.

Klaus Haapaniemen sadunomainen kuviomaailma ihastuttaa. Tanssi sarja on mystisen valloittava. Värimaailma on just tätä hetkeä. Muutamakin upeasti kuvioitu astia tuo piristystä yksivärisiin perusastioihin.

Kokeile kattauksissa rohkeita yhdistelmiä, itse tykkään sekoitella erilaisia laseja ja tekstiilejä kattauksissa. Myös kankaiset servetit ovat lemppareitani. Tässä olen heittänyt rennosti pellavaservetin haarukoiden alle.

Miksei taas innostuttaisi perinteisistä kahvikupeista. Kun fiilistelin Tanssi-sarjaa, minun oli pakko valita kuvauslainaan kahvikupit. Nyt aion kyllä ottaa taas tassin ja kupin käyttöön omissa kahvihetkissäni.

Kotona on ihana rentoutua kahvikupin ääressä ja lukea lempparisisustuslehteä. Oli pakko ihastella miten hyvin Tanssin sävymaailma kolahtaa tämän hetken sisustusmuotiin. Paljon puuta, valkoista, harmaata ja ruskeaa nahkaa. Näihin sävymaailmoihin Tanssin poltetut oranssit ja harmaat sointuvat mielettömän hyvin.

Tanssista löytyy myös tekstiilejä. Koristetyyny on ihan mahtavan hauska, leikkisät kuviot piristävät. Myös sarjan keittiöpyyhe ilostuttaa, sellaisen käyn ainakin ostamassa omaa keittiötäni piristämään.

Arabian Koko-sarjaan on tullut kevääksi kaksi uutta sävyä – keltainen sahrami ja vihreä niitty. Miten piristäviltä värikkäät astiat näyttävätkään, erityisesti nyt kun janoaa kaikkea keväisen raikasta. Sokoksen House-sarjan valkoinen pellavaliinani on juuri hyvä tausta kokeileville värikkäille kattauksille.

Testailin erilaisia servettien asetteluita. Marimekon kangasservetit sopivat kivasti värikkäisiin lautasiin. Tässä olen taitellut servetin lautasten väliin. Simppeliä, silti vähän erilaista.

Tällä hetkellä ruokapuolella olen innostunut itämaisista mauista, suosikkiyrttini on just nyt tuore korianteri, sitä tekisi mieli napostella koko ajan. Niinpä tietysti heti fiilistelin nuudelijuttuja kuvatessani Arabian Kokon niitty-sävyisiä kulhoja.

Sisustusmuodissa ollaan siirtymässä pikku hiljaa pois runsaasta valkoisuudesta, kiva juttu, sillä kyllähän elämään saa vähän väriä mahtua. Kätevimmin pienissä jutuissa, joita voi vaihdella.

Piristätkö sinä usein astiastojasi uusilla osasilla?

Lisää aiheesta Sokoksen sivuilla, tässä. Huomaa muuten, että Sokoksen nettisivut ja nettikauppa ovat juuri uudistuneet. Näyttää hyvältä!

”yhteistyö”

12 Comments

 1. Kunpa ne Arabian astiat olisivatkin vielä kotimaisia… Suurta feikkiä, kun pohjassa on leima Arabia Finland ja tuote tehty ties missä. Suurin osa tulee kaukomailta ja astian valmistusmaa selviää vain kysymällä Arabian omasta myymälästä tai netin kautta.
  Kauniita kuitenkin.

 2. Täällä Anonyymi2 jakaa saman mielipiteen Anonyymi1:n kanssa. Harmittaa tosi paljon, että myös Marimekko on lähtenyt tuolle samalle linjalle. Ei oikein enää motivoi "kotimaisten" merkkien kannattaminen, kun tuotteet tehdään ties missä.

  Mutta onhan noi hienoja brändejä edelleen ja tuotteet kauniita/laadukkaita.

 3. Anne

  Olisihan se ideaali, jos kaikki tehtäisiin suomessa. Ajattelen kuitenkin niin, että suuri osa noihin astioihin liittyvää on suomalaista, paljon muutakin työtä kuuluu astiasarjan valmistamiseen ja tuottamiseen kun pelkkä fyysinen esim. lautasen valmistus. Varmasti on syyt miksi jotkut astiat valmistetaan suomen ulkopuolella. Olen myös kauppiaana huomannut, että esimerkiksi valmistusteknologia on usein korkealaatuista myös suomen ulkopuolella, etenkin Kiinassa, joka on aikamoinen teollisuusmahti ja sieltä löytää myös huippulaadukasta valmistustekniikkaa. Itse en siis lähtökohtaisesti tyrmää ulkomailla valmistusta kaikissa tapauksissa.

 4. Anne

  Lisään vielä, että olen tosiaan huomannut käytännössä, miten ulkomailla valmistetun, esim. Artekin tuotteen kohdalla erittäin suuri osa suunnittelu-, tuotanto-, jakelu- ja myyntiprosessia kuitenkin hoidetaan suomalaisin voimin.

 5. Palasin pari vuotta sitten vuosien tauon jälkeen Iittalan asiakkaaksi. Täytyy myöntää, että olin niin sinisilmäinen, etten tajunnut, että tuotteita tehdään ties missä, vaan kuvittelin tukevani kotimaista valmistustyötäkin. :I Nyt harmittaa. Kuluttajalla pitäisi olla tiedot valintansa perusteeksi, sinänsä en tyrmää ulkolaista valmistusta, mutta haluaisin tietää missä tuote on valmistettu niin kuin ennen tiesikin.

 6. Kiitokset ihanasta postauksesta! Minulla on ikävä tapa ostella uusia astioita piristämään valkoista 24h-sarjaa. Tuota Tanssia olen vilkuillut vähän sillä silmällä, mutta sen sarjan tyynynpäällinen on ainakin aivan pakko ostaa. Ja koska kaappitilaa on rajoitetusti, niin joskus on jotkut lautaset vietävä varastoon lomalle. Tuo keltainen KoKo näyttää myös hyvältä, ehkä keksin sille käyttöä pääsiäiseksi.
  Mukavaa sunnuntaita! Tuulesta huolimatta.
  -Minna

 7. Mä olen mennyt ihan sekaisin tästä Tanssi- sarjasta! Taika mukeja ja kulhoja yms. jo löytyy, mutta en varmaan onnistu vastustamaan kiusausta ostaa jotain tästä sarjasta. Nuo keittiöpyyhkeet ovat ainakin must have- listallani 🙂
  – Veera

 8. Anne

  Kiva että palasit asiakkaaksi. Itsellä ei ole moitten sijaa Iittalan juttujen suhteen. Onneksi kotimaisuusaste on kuitenkin kokonaiskuvassa vieläkin suuri.

 9. Anne

  Mulla on ollut jonkinmoinen astiakriisi ja ahtaus kaapeissa, niinpä olenkin luopunut monista jutuista viimeaikoina. Nyt on taas tilaa ja tarvettakin uusille astiaosasille. Haluan myös ehdottomasti piristää valkoista astiastoani jollain värillä tai kuviolla. Musta on ihana käyttää pitkään samoja astioita, mutta jossain vaiheessa vaan pitää tulla se raja vastaan, että voi vaihtaa uudempiin. Onhan se tylsää jos vetää aina vaan samoilla astiastoilla 🙂

  Ihanaa viikkoa!

  ps. mitä ihania sä oot taas kutomassa, instassa kurkkailin!

 10. Anne

  Muakin viehättää tosi paljon Tanssin kuvio- ja värimaailma, ihan pakko hankkia jotain osasia 🙂

 11. Huomenta!
  Nyt teen keltaisen neuletakin, ei välttämättä just mun suosikkiväri, mutta kun lanka oli tarjouksessa, niin oli ihan pakko ostaa. Tein siis Sulo Vilenit. 🙂 Sitten eilen kokeilin kutoa huivia ilman puikkoja, mutta siitä tuli vain pieni pannulappu, kun lankaa oli liian vähän. Mutta kunhan löydän kivan paksun langan, niin sitten teen tuubihuivin ilman puikkoja.
  Aurinkoista tiistaita!

 12. Hyvin usein ulkomailla valmistettu suomalainenKIN tuote ei täytä edes minimivelvoitteita valmistusmaassaan, rikotaan räikeästi ihmisoikeuksia, epäinhimillisissä oloissa työskentely ja palkat ovat kaiken järjenhäivän alapuolella, vain sen vuoksi, että me TÄÄLLÄ saamme pröystäillä hienoilla kupeillamme, jotka ovat kaikkea muuta kuin oikeasti "viivalle" kelpaavaa tavaraa. Mielipide tällainen.