Keväiset Sokoksen 3+1-päivät tulevat hyvään hetkeen. Nyt on otettu askel kevääseen, on aika siivota kotia ja vaatekaappia, katsastaa mitä laitetaan pois ja mitä kannattaa hankkia täydennykseksi. Itsellä on tämä prosessi käynnissä ja tietysti on mahtava tehdä tarpeellisia täydennyksiä edullisilla hinnoilla. Pääsin tutustumaan 3+1-päivien valikoimaan jo aiemmin Helsingin reissullani. Valitsin tuolloin näytteistä omat suosikkini kuvauslainaan, esittelen tässä muutamia tärppejä teille.

Vaatekaappiin:

Katseeni kiinnittyi taas kerran trenssiin. Olen sitä mieltä, että jokaisen naisen (ja miksei miehenkin) vaatekaapista tulisi löytyä ajaton trenssi. Tämä Espritin kevyt trenssitakki on kauniin mallinen, pituus tässä on ajaton. Neuvoisin valitsemaan koon, joka ei ole ihan tyköistuva, takki on parhaimmillaan vähän väljempänä. Näin sen voi kuroa löyhästi kiinni, kuten trenssi alunperin vissiin on suunniteltu käytettäväksikin. Jos sinua ei miellytä beigen sävy, kokeile tummansinistä, tätä saa myös siinä klassisessa värissä.

Selailin juuri kansainvälisiä kevätmuotinäytöskuvia ja huomasin, että valkoinen naisellinen, jopa koristeellinen paita, oli usean merkin teemana. Herkkä paita oli usein yhdistelty farkkukankaaseen. Naisellinen paita ja farkku ovatkin mainio pari. 3+1-päivillä on Noa Noalta tuollainen kevyt paita kreppimäistä kangasta, mallia saa myös mustana. 

Filippa K:n ohuesta merinovillatakista minulla on paljon muistoja. Omistan nimittäin samanlaisia neuletakkeja kaksi kappaletta, toinen on samanlainen harmaa ja toinen musta. Molemmat ovat noin kymmenisen vuotta vanhoja ja niitä on todella käytetty. Eihän ajaton neulemalli juuri vuosien varrella muutu, joten jos sinulla ei vielä tuota ikonista neuletakkia ole, nyt sen saa 3+1-päivillä tosi kivaan tarjoushintaan. Tälle vahva suositus!
On aika myös siivota alusvaate- ja sukkalaatikot. Nuhjaantuneet yksilöt pois ja uutta tilalle. Marlies Deckerin alusasuja olen usein ihaillut. Niissä on aina joku ovela juju, näissäkin nuo kauniit ristikkoyksityiskohdat. Bongaa 3+1-päiviltä myös muita ihania alusasuja.
Ei ole varmaan yllätys, että itse aion käydä täydentämässä myös kevään sukkahousuvarastoani. 3+1-päiviltä löytyy tarpeelliseet sukkikset kevätkeleihin. Kunertin Chinchillan-sukkahousuissa on neulos, johon ei synny silmäpakoja, peukku sille. Jos joudun seisomaan koko päivän, tykkään käyttää tukisukkiksia, Amarin Supportit sopivat siihen tarkoitukseen.
Kotiin:

Marimekon Kaivo-kuosiset pussilakanat heleissä keltaisen ja harmaan sävyissä saat vain Sokokselta. Pidän hillityistä lakanoista, nämä ovat niin harmoniset, että kolahtavat minullekin. Tosi onnistuneet sävyt, keltainen on raikkaan kirpeä, muttei yhtään räikeä ja harmaa puolestaan täydellinen vaalea pehmeä sävy. Nuo muuten sopisivat tosi hyvin lasten tai nuorten huoneeseen.

Mietin juuri vähän aikaa sitten, että pitäisi uusia vatkauskulhojani. Jostain syystä unohdan aina kaupassa ollessani ostaa tällaisia arjen pieniä käyttöesineitä. Niitä muistaa tarvitsevansa vasta kun leipoo tai kun selailee tällaisten tarjouspäivien kuvastoja. Emsan pastellinsävyiset kulhot ovat söpöjä kuin karkki ja käytännöllisiä. Kulhoille saa 10-vuoden takuunkin.

Katsokaa mikä huippu kivialusta. Nyt kun hingun kaiken marmorisen ja kivisen perään innostuin nähtyäni tuon Jamie Oliverin kivialustan. Pakkauksessa tulee mukana veitsi ja liitu. Kun tulee vieraita, voi ihastuttaa hauskalla esillepanolla. Alustaan saa merkattua liidulla mitä juustoa, viiniä tai lisuketta on tarjolla. Kivialusta voi tarvittaessa pitää jääkaapissa ja nostaa sitten kylmälle alustalle tarjoilut. Tämä on mahtava myös kesällä terassikäytössä.

Toivottavasti teet kivoja löytöjä! Jos et ole saanut kuvastoa jo kotiin kannettuna, pääset selaamaan sitä tästä linkistä.


3+1-päivät Sokoksella 18. – 22.3.
”yhteistyö”

8 Comments

 1. Onko 3+1 päivillä kivoja kenkälöytöjä kuvissa näkyvän trenssin kaveriksi? Itselläni kyseisen värinen trenssi Hilfigerin mallistosta ja olen etsinyt kivoja kenkiä kaveriksi. Toi neule on kyl ihana, oikein klassikko. Nuo kivialuset on kyllä käteviä ja monikäyttöisiä. Tarjoilen niiltä mm. Graavikalaa ja uudenvuoden juhlissa ne toimi sushialusina.

 2. Itsekin aion käydä nappaamassa (toivottavasti ehdin) tuon Filippa K:n harmaan neuletakin! Ja myöskin Kaivo-pussilakanat ovat listalla, juuri mietin, raaskinko ostaa ne. Nyt olisi kyllä hinta kohdallaan, olen ollut aina tyytyväinen Marimekon laatuun vuodevaatteissa. Niin ja hei, kiitos paljon tuosta leikkuulautavinkistä, aivan mahtava tuote. En onnistunut sitä kuvastosta bongaamaan, vaikka mielestäni katsoin kyllä sen tosi tarkkaan läpi. Työskentelen itsekin nimittäin Sokoksen markkinoinnin parissa, tosin Tampereella, ja työhöni kuuluu myös muiden ketjujen markkinointia paljon. Kiitos joka tapauksessa todella hyvistä yhteistyöpostauksistasi Sokokselle, näitä on ilo lukea ja jakaa eteenpäin.

 3. Minkä päivän tarjous tuo neule on..?Selasin äsken kännykällä kuvaston läpi ja silmiini ei osunut tuo neule,liekö liian pienellä fontilla?

 4. Kivoja ihmisiä täällä – Kiitos ystävällisyydestäsi!!! 🙂

 5. Anne

  Bongasin ainakin 3+1-päivien kuvastosta Vagabondin kivat kapenevakärkiset ballerinat ja nahkaiset tennarit, etenkin valkoisina superit trenssin kanssa. Ja neuletta voi tosiaan suositella, kun itse on sitä niin monta vuotta käyttänyt. Hei ja tosiaan, kalalle kivialusta on mitä paras, pitää kalan kylmänä.

 6. Anne

  Joo, Filipan neule on ihan super ja mikä hinta nyt! Ihastuin minäkin noihin Kaivo-lakanoihin, sävyt tosi onnistuneet kuten mainitsinkin. Mulla oli aikanaan Marimekon pussilakanat omassa huoneessani kotona, otin ne mukaan kun muutin kotoa, käytin varmaan yli 20 vuotta niitä, hyvää laatua tosiaan.

  Tuo kivialusta oli aika lopussa, samalla sivulla Pentikin pöytävalaisimen kanssa. Kuvastossa on niin paljon katseltavaa, että joku menee ohi. Mäkin olen selannut monta monta kertaa.

  Hei jotenkin arvelin sun olevan siellä töissä, mistäköhän johtuu 🙂 kivaa ja kiitos hirmusti kivasta palautteestasi!

 7. Anne

  Täällä on tosi kivoja ihmisiä! Kiitos Suville kun vastaili puolestani. Tosiaan kuvastossa on paljon katseltavaa ja joku voi mennä ohi.

  Ihanaa viikkoa teille!