Minuun on iskenyt metallisävyjen myötä kultakuume. Olen pikku hiljaa löytänyt muutamia kauniita kullanhohtoisia esineitä keittiön iloksi. Kuvissa Menun kullanvärinen hedelmä/leipäkori, HM Homen pumppupullo, jossa minulla on tiskiaine sekä Tom Dixonin marmorimortteli kultaisella palluraisella. Pienet jutut piristävät mieltä aina kun niitä käyttää.

Kultalusikka on myös tärkeä väline keittiössä, sillä mittaan esimerkiksi suolan keitinveteen, otan hilloa purkista tai syön jogurttia.

Olen muuten hirmuisen tarkka siitä mitä suolaa käytän ja missä tarkoituksessa. Ostan oikeastaan kolmenlaista suolaa kotiin. Hienoa ruususuolaa käytän yleissuolana ruoanlaitossa ja esimerkiksi kananmunan päällä. Karkeaa merisuolaa käytän myllyssä ja keitinvesissä. Kolmas suosimani suola on Maldon, jota lisäilen aina sinne tänne.

Muistatteko kun sain jouluna lahjaksi kaksi ”munaa”. Nyt minulle on selvinnyt mitä niistä kasvaa. Toisen onnistuin näivettämään, mutta toinen laitettiin kasvamaan ystävänpäivänä. Ylläri oli suuri kun munasta alkoi kuoriutua kasvi. Tänään istutin tuon verson ruukkuun. Huomaatteko mitä siinä lukee. Niin herttaista.

Metallinhohtoa löytyy keittiöstä myös hopean sävyissä. Ostin alumiinisen kakkuvuoan maustemyllyjen alustaksi. Kuvien myllyt ovat Weberin ja Vippin. Takana pilkottaa chilimylly, jonne laitetaan kuivattua chiliä ja mylly jauhaa sen hienon hienoksi puruksi. Ihan loistava. Musta valurautaesine on Tom Dixonin pähkinänsärkijä. Sain sen aikoinaan heiltä joululahjaksi. Pakko tunnustaa että se on toiminut lähinnä koristeena.

Tälle keväälle olen vihdoin suunnitellut pienimuotoista keittiön kohennusta. Katsotaan saavatko kiiltävät kaapinovet ja hankalat puutasot vihdoin kyytiä!

11 Comments

 1. Olen vasta pikku hiljaa alkanut lämmetä kullalle – lähinnä asusteiden, kuten laukkujen ja kenkien yksityiskohdissa. Kotona vielä hieman vierastan sitä, mutta tuollaisina pieninä ripauksina se voisi mennäkin, ja antaa hieman säihkettä ja syvyyttä sisustukseen :).

 2. Hei, mistä tuo Menun kullanvärinen hedelmäkori on? 🙂 Voiko kenties Sisutuksen Koodista tilata? 🙂

 3. Itsellänikin on palava kultakuume päällä! Muutan tämän kuun lopulla uuteen suurempaan asuntoon ja jo on pitkä lista kultaisista nippeleistä, mitä aion sinne hommata. Oma kulta seuraa touhua hieman huolestuneena… 😉

  http://thewildethings.com

 4. Itsellänikin on palava kultakuume päällä! Muutan tämän kuun lopulla uuteen suurempaan asuntoon ja jo on pitkä lista kultaisista nippeleistä, mitä aion sinne hommata. Oma kulta seuraa touhua hieman huolestuneena… 😉

  http://thewildethings.com

 5. Anne

  Mä oon lämmennyt nyt vielä enemmän sisustuskullalle, jotenkin metallit freesaa sisustusta niin kivasti. Enkä ole mikään bling tyyppi ollenkaan. Mutta joo pieninä ripauksina vaan 🙂

 6. Anne

  Se on juurikin Sisustuksen Koodista, ja meillä on sitä heti ja voidaan postitella 🙂 meilaile vaan.

 7. Anne

  Hihii, nuo elävät kullat on sellaisia 🙂 Mutta ripaus kultaa siellä täällä on niin modernia ja eleganttia nyt. Vitsit, muutto on aina ihanaa. Siis ei todellakaan se tavaroiden rahtaaminen, mutta se kun saa uudet nurkat.

 8. Hei! Ihan pakko kommentoida suola-asiaan, että onko missään noista suoloista jodia? Sehän on välttämätöntä ihmiselle ja siitä voi tulla puutetta. Tästä syystä olen palannut takaisin jodioituun suolaan ruoanlaitossa.

 9. Anne

  Ei muuten taida olla. Luin että jodia saa maitotuotteista ja yritän niitä käyttää paljon.

 10. Anne

  Kiitos haasteesta, olipas kiva saada se <3

  vitsit sulle pitää löytää trenssi!