Pientä sisustusinspiraatiota tulee tässä. Kuvasin viime viikolla Sokos-yhteistyön merkeissä Pentikin kevätuutuuksia ja niistä uusi Terraario-lasimaljakko vei sydämeni. Nythän kaikenlaiset lasikuvut ovat todella trendikkäitä yksityiskohtia sisustuksessa. Lasikupuja käytetään somisteena erilaisissa asetelmissa. Se mikä Terraario-maljakosta tekee kivan, on juurikin tuo maljakko-ominaisuus. Eli samassa esineessä on trendikäs ”vitriinikupu” ja perinteinen maljakko. Juuri lueskelin uusinta Ruotsalaista Elle Decorationia ja siinä oli iso juttu tällaisista  lasiterraarioista.

(Terraario-maljakko maaliskuussa S-Etutarjouksena 39,95 €)

Halusin samalla kokeilla muitakin kuumia sisustustrendejä, nimittäin tummia savuisia sävyjä. Pienillä yksityiskohdilla saa kyllä paljon tunnelmaa aikaiseksi. Kuvissa olen sujauttanut Terraarioon pienen viherkasvin, rennosti ilman ruukkua. Tummia yksityiskohtia toin puutarjottimella, Iittalan Vitriini-lasirasialla ja lehdestä napatulla muotikuvalla.


Pentikillä on myös herkullisia keväisiä tekstiilejä. Nappasin testattavaksi kirjaillun Cristel-tyynyn, se sopiikin todella hyvin meidän olohuoneeseen. Nyt alkaa salakavalasti taas runsaus syrjäyttämään graafisuutta, tällaiset pehmeät elementit sopivat kivasti yksinkertaiseen sisustukseen tuomaan säväystä.

 
Viherkasvi on vaihteeksi kiva lasin alla, mutta olisihan tuo Terraario myös aivan upea, jos sinne sijoittaisi kivien päälle sipulikukkia tai ihan perinteisesti kimpun tulppaaneita tai muita leikkokukkia.

Kokeilin
Terraariota myös kirjahyllyyn ja fiilistelin vähän rakasta Pariisia.
Lasikupuun voi sijoitella kivasti juuri itselle ajankohtaisia tai
tärkeitä muistoja. Minulla sisällä on Eiffel-torni, sen teemaa jatkavat
seinälle sijoitetut Pariisin muistot.

Kirjahylly muuten kevenee kummasti, kun kirjojen joukkoon luo tuollaisia kevyitä asetelmia. Jos astelmien rakentaminen tuntuu hankalalta, auttaa siinä juurikin tällaiset Terraarion tyyppiset esineet.

Pakko minun oli myös kokeilla sitä toisenlaisellekin muistolle, nimittäin kovalla työllä ansaitulle Finlandia-hiihtomitalille, joka ei ole minun vaan isännän. Tuota on fiilistelty ja mikäpä hauskempi tapa tuoda se fiilistelypaikalle, kuin oma pieni vitriini sille.

Tykkäätkö sinä somistella kotia asetelmilla?
Lisää Pentikin kevätuutuuksista Sokoksen sivuilla, tässä.
”yhteistyö”

Comments are closed.