Olipas aurinkoinen vapaapäivä. Minut vietiin tänään ulos syömään, nimittäin golfklubille. Meidän perheessä tuo toinen on hurahtanut golfiin ja olen muutaman kerran ollut mukana katsomassa lyöntiharjoituksia. Tänään sain kuitenkin maistaa palasen elegantimpaa country club-tunnelmaa, kun ennätimme myös syödä klubilla.

Mikäs tuollaisissa tunnelmissa on nauttia auringosta, maisemista ja ruoasta. En ole ennen tuollaisessa atmösfäärissä liikuskellut, mutta ennustan, että tänä kesänä tule viettämään enemmänkin aikaa noissa maisemissa, ihan vaan kannustusjoukoissa.

Ravintolan ruoka oli hyvää, klubileipä näytti erittäin herkulliselta ja sitä myös oli kuulemma.

Oma valintani oli pasta carbonara, hyvää sekin. Ihana aurinko tosiaan vielä kruunasi ateriahetken. Sateen jälkeen sitä niin osaa arvostaa.

Ruokahetken jälkeen oli vuorossa lyöntiharjoituksia. En vaan voi olla ihailematta noita samettisia nurmikenttiä. 

Kaikki näytti muuten idyliseltä, mutta ihan älyttömän kova tuuli kiusasi loppupäivästä. Auringon lämpökään ei auttanut, mutta untuvatakki auttoi. Olin onneksi valinnut lämmintä päälleni. Minä kun vaan seisoskelin ja katselin, ei tullut lämmin touhuilusta.

(lippis Titleist / takki Peak / housut Catmandoo / golfkengät Adidas)

On se aika elegantti laji. Mukava tutustua erilaisiin urheilulajeihin, etenkin kun itse olen todella huono harrastamaan mitään. Saanpas tuossa siivellä vähän fiilistellä.

Onko tällä golfareita kuulolla?

10 Comments

 1. Meillä isäntä on jo vuosia käynyt muutaman kerran kesässä kavereidensa kanssa golfaamassa ja joka vuosi muistuttaa, että golf olisi kuulemma niin tämän rouvan laji. Joskus olen muutamaa lyöntiä kokeillut vaan eihän se niin helppoa ole miltä näyttää. Toistaiseksi ei ole vielä tullut sellaista sisupuuskaa, että lähtisin isännän mukaan mutta hän onkin todennut, että sitten joskus tehdään tätä yhdessä. Muilta osin en elä sit joskus -periaatteella mut golfin suhteen: sopii mulle. Sit joskus.
  Ehkä se alkaa sit just näin vaivihkaa ensin kivalla lounaalla;) t. Katja

 2. Täällä golfattu noin 10-vuotta ja mies 25vuotta, eikä parempaa liikuntamuotoa voisi olla. Ehdottomasti Anne sinun pitää mennä kurssille, niin voitte sitten yhdessä pelailla ja kierrellä eri kentillä. Helppo laji se ei ole, mutta varmaan sen takia niin koukuttava. Meidän kotikenttä on kerigolf,Savonlinnan liepeillä. Se on joskus ollut Suomen toiseksi vaikein kenttä, nyt en tiedä. Tervetuloa pelaamaan ja toivottavasti golfkärpänen puraisis sinua. Mukavaa kesää golfaten tai ilman.T: Riitta 😀

 3. Golf on kiva harrastus ja sopii pariskunnille mielestani hyvin. Ihan huomaamattaan tulee oltua ulkona useamman tunnin kerrallaan. Ja haastellinenkin se on – ei varmasti tule 'kaiken oppineeksi' pian

 4. Anne

  Mä en ole vielä koittanut lyödä kertaakaan, sujuvasti vaan katsellut 🙂 Musta on mielenkiintoista tutustua uuteen juttuun ja tuo ravintola tietysti vielä vähän helpotti asiaa, samoin kun kauniit maisemat 😉

 5. Anne

  Kuulemma yllättävänkin tehokasta liikuntaa. Mä tunnen itseni ja olen tosi huono alottamaan mitään liikunnallista harrastusta, mutta se on kiva kun voi osallistua tälleen kannustusjoukoissa. Katsotaan jos kuitenkin joskus hurahdan 🙂 Saapas nähdä miten tuo isäntä innostuu eri kentistä, jos vaikka joskus matkataan pidemmällekin golfaamaan. Mukavaa kesää myös sinulle!

 6. Anne

  Juu, ei varmasti tunnu että oppisi kaiken golfissa 🙂 uuden oppiminen ja harjoittelu on taatusti yksi homman kivoista puolista, lisäksi tietysti ulkona oleminen ja kauniissa maisemissa pyöriminen. Mukava näin kannustusjoukoissakin olla.

 7. Ilman muuta mukaan vaan! Minua golfkärpänen puraisi vasta sitten, kun lähdin oman miehen ja ystäväpariskunnan kanssa kiertämään kenttää. Kävelin pariskunnan naisen seurassa, kun hän pelasi, ja seuraavana päivänä ilmoittauduinkin jo green card kurssille! 😀 Aiemmin olin ollut kannustusjoukoissa ja talvella sisähallissa yhdellä duunipaikan tarjoamalla tutustumistunnilla, joilla ei ollut samanlaista vaikutusta kuin itse pelin seuraamisella ja kenttään tutustumisella. Tämä on ihana laji, eikä tosiaankaan pelkille miehille tarkoitettu! Liian monet naiset jättäytyvät ulkopuolelle, koska kokevat, etteivät kuulu samaan veljeskuntaan kuin miehensä. Tosiasiassa naistoimikunnat järjestävät paljon hauskaa toimintaa, tapahtumia ja omia kisoja. Heiltä voi myös kysellä golfkummia, joka lähtisi mukaan kiertämään kenttää ja opastamaan, jos alussa jännittää. Ja tietysti oman puolison ja muiden ystävien kanssa on aina hauska pelata. 🙂

 8. Anne

  Kuulostaa kyllä tosi aktiiviselta ja kivalta lajilta. Mä vaan tunnen itseni, olen enemmän tällainen vieressä hiimailija. Mutta katsotaan miten käy jos vietän enemmän aikaa golfkentällä 🙂 Kiitos ihanasta kommentista kun jaoit omia kokemuksiasi!

 9. Anne

  Katsotaan, jos vaikka tuosta miesten ainakin 🙂 Kiitos toiveesta!