Kesän juhlakausi alkaa olla pian ajankohtainen. Huomasin sen jo viime lauantaina töissä, kun tuli juteltua useamman asiakkaan kanssa juhlavaatehankinnoista. Juu, me jutellaan asiakkaiden kanssa välillä myös vaatteista, ovat huomanneet että se on myös minun suuri kiinnostuksen kohteeni. Kävinkin töiden jälkeen Sokoksella poimimassa yhteistyöpostausta varten joitakin kivoja juhlaan sopivia juttuja. Nyt mekkovalikoimat ovat parhaimmillaan, kokoja vielä löytyy ja mallejakin vaikka kuinka. Myös laukkuosastolta löysin monia kivoja vaihtoehtoja.

Vaikka mekot kuuluvatkin juhlavaatetuksen suosikeihin, on tilanteita joihin esimerkiksi upeat kukkahousut ja valuva paita sopivat paremmin kuin hyvin. J.Lindebergin herkulliset housut toimivat juhlien jälkeen myös kesäpukeutumisessa. Kuvassa oma Tiger of Swedenin valkoinen paita, johon olen aivan ihastunut, sitä on vielä Sokoksella saatavilla.

Ihailen vilpoisia spaghettiolkaintoppeja ja mekkoja. Silkkinen toppi sopisi todella hyvin esimerkiksi edellä esiteltyjen kukkahousujen yläosaksi. Ihana nude pussukkalaukku on Lumin.

90-luku tulee muodissa taas esille ja sitä kuvastaa hyvin juurikin valuvat spaghettiolkaimiset mekot ja topit. J.Lindebergin mekosta saa oikeilla asusteilla hyvinkin juhlavan. Itse näkisin tuon kanssa avoimet korkeat sandaalit, rennon kampauksen ja näyttävän pikkulaukun.

Mitä te olette mieltä näistä ohutolkaimisista yläosista? Mulle tulee niin mieleen ysäri ja Calvin Klein + Kate Moss.

Kesäiltoina alkaa helposti viluttaa, etenkin jos on valinnut juhlaan avonaisen vaatteen. Harteille voi sujauttaa jämäkän neuletakin. Tässä Tiger of Swedenin jakkumainen neuletakki, sitä on beigenä, luonnonvalkoisena ja mustana. Ihan mahtava malli muuten päällä, suosittelen kokeilemaan.

Tiger of Swedenin upeasti leikatut mekot ovat mielettömän hyvin istuvia ja sopivat useimmille vartalotyypeille. Itse kun kokeilin tuota mekkoa, oli pakko sanoa wau – se taikoi minullekin kurvit. Toisaalta laskostus antaa anteeksi vartalon puutteita. Taas vaate joka kannattaa kokeilla. Tämä mekkomalli on myös mustana tosi upea. Gianni Chiarinin pikkulaukku oli minusta tosi kiva juhlalaukkulöytö. Siinä on lyhyempi ja pidempi hihna, kuvassa hopeaa hohtava malli, mutta tätä oli myös kullanvärisenä.

Yksinkertaisen ystävänä tartun aina selkeisiin vaatteisiin. Filippa K:n peruspikkumusta joustavasta kankaasta sopii tietysti mihin tilanteeseen tahansa. Tällaisissa vaatteissa tyyli syntyy täysin asusteita entraamalla. Kuvassa aivan upea statement-kaulakoru St.Oliverin mallistosta. Oranssi laukku Tiger of Swedenin.

Miehen juhlajuttuja

Miesten puolella juhlapukeutuminen perustuu perinteisiin perusvaatteisiin; suoriin housuihin, pikkutakkeihin, pukuihin ja paitoihin. Jännittävyyttä ja tätä hetkeä tuodaan leikkauksilla, asusteilla, materiaalivalinnoilla ja kengillä. Valkoiset kengät ovat yllättävä valinta puvun seuraan. Minusta toimii todella hyvin, paitsi tietysti tiukemman pukukoodin juhlissa, mutta kesäjuhlissa harvoin on sellaisia. Neulekravatit ovat taas pinnalla, sitä 90-lukua miehillekin. Muistan kun kaikilla piti aikanaan olla neulekravatti.

Tiger of Swedenin puvuissa on hieno kapealinjainen leikkaus. Sininen väri on ihan tätä hetkeä. Tällaisella puvulla miehestä kaivaa hetkessä esille elegantin ryhdikkyyden. Ja minusta nuo valkoiset kengät on tosi kivat puvun parina.

Oscar Jacobsenin puvussa on klassisempi tyyli, silti leikkaus tässäkin vartaloa myötäilevä. Tumma ruskeanharmaa on hienostunut väri, sopii tosi hyvin vaaleansinisen kanssa. Paita on J.Lindebergin ja kravatti Tiger of Swedenin. Kaikenkaikkiaan miesten puvut näyttävät virkistäviltä ovelissa värisävyissä.

Itse tykkään tosi paljon kun pääsen juhliin, saan kerrankin suunnitella vähän erilaisen asukokonaisuuden itselleni. Poikamaisen rento päivätyyli vaihtuu hetkessä hempeämpään.

”yhteistyö”


6 Comments

 1. Aivan ihania ideoita. Kiitos paljon tästä postauksesta. Tästä postauksesta tulee vahvasti déjà vu: Taisi olla viime toukokuussa, kun vastaavassa postauksessa bongasin Gianni Chiarianin nuden värisen nahkalaukun. Sehän piti saada itselle. Nyt taitaa sama tapahtua tuon hopeanvärisen laukun kanssa! Olisi kiva tietää vielä, minkä hintainen laukku on.

 2. Anne

  Kiitos itsellesi kivasta kommentista 🙂 Ihan parasta on saada palautetta että näistä on iloa, sitä oikeasti toivonkin, että voisin antaa vinkkejä kivoista jutuista. Olen jo palauttanut laukun, mutta muistankohan oikein että se olisi ollut n. 69€. Mä muistan hyvin sen nuden värisen Gianni Chiarinin laukun! Ihan mielettömän ihana.

 3. Löydät kyllä aivan ihania juttuja näihin Sokos-yhteistyöpostauksiin! Voisin ottaa kaiken itsellenikin. Täytynee jälleen kerran käydä katselemassa tavaroita livenä. Vaikka musta tuntuu, että Helsingin Sokoksessa ei samoja juttuja löydy. Tai sitten ne hukkuu muun massan sekaan. Oletteko suunnitelleet, että myymälät voisivat myös esillepanossaan huomioida nämä sun löydöt?

  Maia

 4. Moi! Ihan olen samaa mieltä siitä, että nää sokkarin postaukset (samoin kuin muutkin) ovat niin viehättävää silmänruokaa. Turussa taitaa olla hyvät valikoimat sokkarilla. Valitettavasti meidän sokoksesta ei löydy yleensä näitä ihanuuksia.
  Miia

 5. Anne

  Ihana kuulla Maia 🙂 Näitä on helpompi käydä katsomassa livenä, kun olen tehnyt bongaukset valmiiksi. Monet jutut löytyvät kätevästi merkkien omilta osastoilta, se helpottaa vähän. Aina kannattaa myös kysellä apua myyjiltä, jos on joku täsmäjuttu jota ei löydä heti.

 6. Anne

  Ihanasti sanottu 🙂 En tiedä mistä päin olet, mutta olen yrittänyt poimia näihin sellaisia tuotteita joita olisi mahdollisimman monen Sokoksen valikoimissa. Ja kannattaa aina kysellä jos jotain ei löydy ja tietysti myös kurkata verkkokaupankin puolelle.