Nyt on se aika vuodesta kun saa toden teolla miettiä lahjoja. Monella on kesäkauteen ties minkälaisia juhlia ja niihin liittyy lahjojen valinta. Minusta on tosi kiva miettiä lahjaidiksiä, teen sitä töissä, mutta olen aina auttanut myös lähipiirissä lahjavalintatilanteissa. Käväisin Sokoksella poimimassa minun mielestäni oivallisia lahjavinkkejä.

Nyt on Tapio Wirkkalan juhlavuosi, joten mitä upein lahja hääparille tai valmistuvalle olisi Wirkkalan juhlavuoden lasiesine. Se muistuttaisi tärkeästä vuodesta lahjan saajaa. Olen usein ihaillut vanhempieni häälahjaksi saamia taidelasijuttuja, ne ovat kulkeneet matkassa vuosikymmeniä muistuttamassa onnellisesta juhlasta. Tällainen laja on arvokas ja kestää aikaa, lisäksi taidelasia ei usein tule itse hankkineeksi itselleen, joten siksi niitä on mahtava saada lahjaksi.

Käytännön ihmisenä ajattelen aina laadukkaita käyttöesineitä. Kuten paistinpannuja. Minä olen aikanaan saanut sukulaisilta lahjaksi laadukkaita kattiloita ja pannuja omaan kotiini. Niistä oli todella paljon iloa.

Konsultoin työkavereita näiden lahjaideoiden puitteissa ja Maija kertoi, että hänen yksi kaikkien aikojen parhaista lahjoistaan on tainnut olla yo-lahjaksi saatu Hackmannin aterinsetti. Lahjasta on ollut iloa päivittäin tähän päivään saakka. Minustakin todella hieno ja käytännöllinen lahjavinkki. 

Tomi puolestaan sanoi että hieno kokkauspata olisi oiva lahjavinkki. Hyvät padat ovat kalliita ja haudutetut ruoat ovat ihania. Toden totta, minulle kelpaisi enemmän kuin mielellään vaikkapa Le Creusetin klassikkopata. Tämä on minusta erityisesti mahtava häälahjavinkki.

Astioita rakastavana on pakko ottaa esille myös astiasarjat, joita voi täydentää vuosien varrella. Villeroy & Bochin New Wave -sarja on helppo yhdistellä myös muihin perusastioihin, näitä voi suosia vaikka tarjoiluastioina.

Ostimme eräälle pariskunnalle lahjaksi aikanaan Alessin teräksisiä tarjoiluastioita, sokerikon ja kermakon. Myös maidonvaahdotuskannu on hyvä tuohon settiin. Tällaiset ajattomat teräsesineet ovat loistavia lahjoja, näitä ei myöskään helposti tule itse hankittua.

Muhkeat tekstiilit ovat klassisia lahjavalintoja. Marimekolla on ihania värejä ja kuoseja. Itse olen saanut nuorena tyttönä, olisko ollut rippilahjaksi, Marimekon raitalakanat ja käytin niitä todella todella pitkään, loppuun saakka. Ne kestivät lähes parikymmentä vuotta käytössä. Marimekon tekstiilit ovat ihania.

Myös Marimekon astiat ovat kivoja. Mainioita lahjoina, koska iloisia ja värikkäitä kuoseja voi sekoitella keskenään tai yksiväristen astioiden piristäjiksi. Sinisen ja terran sävyt ovat tätä hetkeä.

Kun täytyy valita vähän arvokkaampi ja upeampi lahja, suosittelen usein design-valaisinta. Niin tälläkin kertaa. Iittalan Leimu-valaisimet ovat mielettömiä. Tällaisen voisi ostaa vaikka porukkalahjana hääparille.

Lahjan ostamisesta ei kannata tehdä liian vaikeaa. Harvoin epäonnistuu kun luottaa hyvään designiin ja laatuun. Lahja saa myös olla antajansakin näköinen. 

Sokoksissa on asiakasomistajaetu tämän loppuviikon ajan. S-Etukortilla saa normaalihintaisista tuotteista -15 % alennuksen.

Sitä etua kannattaa hyödyntää lahjaostoksilla tai juhlavaatehankinnoilla!

”yhteistyö”

2 Comments

  1. Minulle tulee aina herkästi itselleni mieleen, etten vaan liikaa "sisusta" toisen kotia ostamalla esim. Design valaisinta… Jos en ole ihan varma, että lahjan saaja tulee pitämään lahjasta, niin jää ostamatta 🙂
    Muuten mielelläni ostaisin juuri aterimia tai varsinkin ihania designkalusteita lahjaksi, mutta olen asian suhteen aika varovainen! Onneksi rakkauttani upeisiin designklassikoihin voi toteuttaa muutenkin eli ostamalla omaan kotiin 😀 todellinen Win-Win!
    -Veera

  2. Anne

    Voihan sitä tosiaan niinkin ajatella, mutta toisaalta mä ajattelen, että harvoin kovin etäisille ihmisille ostaa arvokkaampaa lahjaa, joten läheisten maun tuntee aika hyvin ja näin uskaltaa tehdä paremmin valintoja. Ja hyvin muotoiltu design miellyttää useimpia. Lahja on aina onnistunut kun sen antaa lämpimällä sydämellä, on lahjan saajan valinta mitä hän sitten sillä tekee, sitä ei tarvitse antajan miettiä 🙂

    Mutta totta, ihana on hemmotella itseään kauniilla jutuilla!