Menin tänään töiden jälkeen Sokokselle valkkailemaan seuraavaan juttuun kuvauslainoja ja samalla haahuilin muutenkin siellä. Astiaosastolla päädyin pähkäilemään, millä piristäisin itseäni. Olin jo pitkään halunnut ostaa uudet aamiaisastiat. Puntaroin tuon roosan Swedish Gracen ja Ostindian välillä. Sinivalkoinen Ostindia-settikin olisi ollut niin kaunis. Mutta vaaleanpunainen vei voiton, ainahan se yleensä.

Mukeja sattui olemaan vain yksi jäljellä, täytyy hakea lisää kun saavat täydennyksiä. Ruokalautasia en ehkä vaaleanpunaisena hankkisi, mutta ihana saada herkkää lisuketta astiakokoelmaan. Mun kultainen lusikkakin sopii settiin täydellisesti.

Hauska juttu muuten nuo kultalusikat – hinguin niitä niin paljon, että tilasin Koodiin myyntiin, samalla sain ostettua niitä itsellenikin. Mutta kas, kun siivosin meidän keittiön laatikoita, löysin kultaisia lusikoita, meillä oli sellaisia vanhastaankin, isäntä oli joskus ostanut. No nyt on pienemmät ja isommat kultalusikat.

Kävin viikolla myös Eurokankaassa ostamassa vähän ompelutarvikkeita ja käppäilin palalaatikoiden ohi – virhe. En vaan osaa olla sortumatta ihaniin kankaisiin. Onneksi selvisin tällä kertaa yhdellä tilkulla. Siellä oli nimittäin ihania afrikkalaisia puuvillakankaita, mitä värejä ja kuoseja. Nappasin tuon palan ja ompelutan siitä tyynyn makkariin. Tässä minun kankaassani on hauskat sävyt ja kullan kimallusta, joka ei ihan erotu kuvasta. Vähän vaihtelua mattaiseen pellavapetaukseen. Mitä pidätte?

Kuvassa tyyny ei ole vielä valmis, taittelin vaan tilkun vanhan tyynyn ympärille, siksi kangas on myös silittämättä. Sängyssä on HM:n pellavalakanat ja Finlaysonin beiget pellavatyynyliinat. Olen muuten huomannut, että nuo jälkimmäiset ryppyyntyvät nukkuessa tosi paljon, kuten kuvasta näkyy. Henkkalaiset pysyvät nukuttaessa paremmassa kuosissa. Mutta mulla on tapana rytätä nukkuessa tyynyä, se vielä lisää ryppyisyyttä. Onko teillä kokemuksia näistä?

Kotiuduttuani kaupungilta, touhuilin kotona, kuuntelin Leijonien peliä ja katoin itselleni illallisen ruokapöydän ääreen. Seurana instagram ja Vogue Paris.

Leppoisaa viikonloppua!

PS. Sokos Wiklundin ruokapuolella oli salaattihyllyssä upeita kookkaita munakoison taimia, vitsit olisi tehnyt mieli ostaa. Osaako joku kertoa miten hankala kasvi ja kannattaako se laittaa ulos?

6 Comments

 1. Olen ihan hurahtanut Finlaysonin pellavalakanoihin niiden pehmeyden vuoksi. Onko Henkka yhtä pehmeä? Itseäni ei ryppyisyys haittaa, kun lakanat pysyvät kuitenkin ihan tarpeeksi sileinä. Tarvittaessa tyynyjen ryppyisyyden voi piilottaa toisen koristetyynyn alle.

  PS. Todella kiva lukea juttujasi ja katsella ihania, inspiroivia, kuviasi!

 2. Anne

  Kaikki pastellisävyt on niin ihania astioissa nyt, on niin kauan mennyt pelkillä valkoisilla. Mietin vaihtoehtona myös vihreää noihin astioihin, mut tietysti roosa vei voiton 🙂 Kultalusikat on hauskat tuon roosan kanssa.

 3. Anne

  Onpa kiva kuulla palautetta noista Finlaysoneista, pehmeiltä nuo tyynyliinatkin tuntuvat. Ei muakaan ryppyisyys haittaa luonnossa, kuvissa se vaan korostuu vielä lisää. Henkat on myös aika pehmeät, ei ainakaan mitään valittamista, tosin mulla ei ole kokemusta muista pellavalakanoista.

  Kiitos ihanasta palautteestasi!

 4. Anne

  Se on kyllä mahdotonta miten paljon ihanat kangaspalat inspiroivat, keksi aina vaikka mitä ideoita kun hypistelen kankaita. Ja vaikka hypistelen niitä töissäkin, en vaan kyllästy 🙂 Käynpä kurkkaamassa sinunkin puolellasi, kiitos kun piipahdit tänne ja oikein mukava jos tulet toistekin!