Aurinkoista toukokuuta! Vappupäivä on sujunut aurinkoa ihastellessa ja leppoisasti oleskellessa. Eilen oltiin menossa koko päivä ja kotiuduttiin vasta alkuillasta. Meidän vappuaaton illallinen olikin aika yksinkertainen.

Kattauksen kasasin nopeasti. Kun pöydässä on upea kukkakimppu, ei tarvitse miettiä enempiä koristuksia. Tähän ruokailuun myös Nicolas Vahen söpöt paperiservetit sopivat mainiosti.

 
Tarjolla oli perinteiseen tapaan nakkeja ja perunasalaattia, sekä vasta leivottua rieskaa. Niitä kevensi välimerellinen salaatti ja parmankinkku. Sivussa oli myös leipäjuustoa ja brietä hillon kera. Ehkä vähän outo yhdistelmä, mutta minusta vappuun sopii tällainen napostelu.

Ruokajuomana oli kivennäisvesi ja vappua juhlistamassa Nicolas Feuillatten samppanja, jota vielä löytyy kaapista. Pikkupullot tälläkin kertaa, nuo ovat niin kivoja tuoda pöytään. Samppanja sopi tähänkin, etenkin juustojen kanssa lopuksi niin hyvää.

Illallallispöydästä kierittiin sohvalle ja syötiin vielä munkkeja ja simaa. Nuo perinteiset herkut me saimme ihanilta naapureiltamme. Oli aika luksusta syödä kotitekoista munkkia ja simaa, kun itse ei ole ollut aikaa tehdä sellaisia.

Tänään vihdoin pääsen vähän pihapuuhiin ja ehkä käymme vappulenkillä.

2 Comments

  1. Ihanalta näytti teidän vappupöytä! Minäkin sain nauttia tänä vappuna puoli lasia samppanjaa, ai että oli kyllä hyvää 🙂

    Aurinkoista toukokuuta Anne <3

  2. Anne

    Simppelisti mentiin ja hyvää oli 🙂 Samppanja maistuu aina välillä kyllä!

    Aurinkoista toukokuuta takaisin sinne <3 ihana tuhisija siellä teillä!