Käydäänpäs pienellä visiitillä keittiössämme. Kaapistojen ilmeen uudistamista odotellessa palaan taas meidän tärkeimpään kodinkoneeseemme, eli Festivo-kylmiöpakastimeen. Keväällä saimme siis vihdoin vaihdettua perinteiset jääkaapin ja pakastimen tähän unelmien kylmälaitteeseen, edellisen postaukseni aiheesta löydät tästä. Festivosta on nautittu kirjaimellisesti päivittäin.

Vaikka meillä on kahdenhengen talous, kertyy jääkaappiimme, eli tässä tapauksessa kylmiöön, reilusti täytettä. Teemme oikeasti paljon ruokaa kotona. Aikaisemmat kylmälaitteemme olivat molemmat 60 cm leveitä, siis yhteensä 120 cm säilytystilaa täyskorkeilla ovilla. Meidän Festivo-kylmiöpakastin vie leveyssuunnassa nyt saman verran tilaa, korkeudeltaan hiukan enemmän. Mutta voi ette usko mikä ero tässä samassa mitoituksessa on. Kylmiöpuoli on nyt 75 cm leveä, lisäksi kylmiötilaan voidaan laskea alaosan vihanneslaatikko ja kylmäsäilytyslaatikko. Eli ns. jääkaappitila on hurjasti suurempi kun perinteisessä mallissa oli. Pakastin on pikkuisen pienempi, mutta niin hyvin suunniteltu, että meillä mahtuu sinne ihan saman verran pakasteita kuin entiseen laitteeseen.

Nyt meillä mahtuu kylmiöön vaivatta vaikka kattila, ilman että täytyy organisoida koko kylmälaitteen järjestys uudelleen. Kollegani Tomi muistaakin meidän eräästä aiemmasta kodista yhden Festivo-muiston; aikaisemmassa kodissamme oli samanlainen Festivo kun meillä nytkin (vanhempaa mallia tietysti) ja sitä ihasteltiin tupareissamme. Tomi muistaa minun hehkuttaneen, kuinka tärkeää on että kylmälaitteeseen mahtuu vaivatta kattila. Hän on kuulemma muistanut tuon neuvon sen jälkeen ja  hänelläkin on kylmälaite, johon mahtuu vaivatta kattila. Niinhän se on, jos keitän vaikkapa keiton pariksi päiväksi, on kaikkein luonnollisinta nostaa ruoka kattilassaan säilytykseen. Siitä vaan sitten taas suoraan liedelle ja lämmitykseen.

Kattilan lisäksi on muitakin tilanteita, jolloin kylmiöön täytyy saada tilaa vievää säilytettävää. Viimeksi meillä juhannuksen mansikkakakku. Tulevana viikonloppuna meille on tulossa vieraita terassipartyihin, joten taas tullaan tarvitsemaan kylmälaitteessa reilusti tilaa juhlatarjoiltaville. Ihana kun ei tarvitse pähkäillä mihin sulloisin kesätarjoilut.

Kurkistetaanpas Festivon sisälle, mitä meiltä juhannusviikonloppuna sieltä löytyikään. Vähän tavallista enemmän kaikkea, silti oli hyvin tilaa pitää järjestys yllä ja ainekset löytyivät vaivattomasti.

Kylmiön ylähyllyille on sijoiteltu juotavia ja juustoja, sillipurkkeja, vähän hilloja ja isännän kalkkunaleikkeet sekä jotain sekalaista. Keskitasolla on leikkeleiden, levitteiden, marjojen ja oikeastaan kaikkien käytetyimpien ainesten säilytyspaikka. Alemmalla tasolla on juhannusoluita ja salaatinkastikkeita (kuntoilijani oli tilannut kokeiluun satsin sokerittomia ja kalorittomia sellaisia). Onpa siellä näköjään minun juustoille ostamani viikunahillokin. Taidettiin vähän herkutella juhannuksena.

 
Juomat, myös avaamattomat maidot, kannattaisi sijoitella kylmiön ylähyllyille. Siellä on viileintä. Meillä avatut maidot ovat ovessa perinteiseen tapaan, mutta kasaan niitä kylmiön ylähyllyille kauppareissun jälkeen.
 
Ovesta löytyy pienet maustejutut; kuten sinapit, ketsupit, maustekastikkeet ja sellaiset. Hyllyt on helppo pitää puhtaana, välillä irrotan ne ovesta ja huuhtelen hanan alla. Esimerkiksi valunut sinappi on helppo puhdistaa siten, sen myös näkee ajoissa kun hylly on läpinäkyvä. Pieni, mutta tärkeä pointti.

Alatasolla on tuo ehdoton suosikkiyksityiskohtani, puusepän tekemä juureslaatikko. Se on ollut mitä mahtavin käytössä. Ei tarvitse miettiä mihin sujauttaa peruna- ja porkkanapussit. Siellä ne ovat nätissä omassa lokerossaan.

Juhannusviikonlopun lihat on tietenkin sijoitettu alaosan viileään vetolaatikkoon, ns. nollasäilytystilaan. Siellä liha- ja kalatuotteet säilyvät erityisen tuoreina. Lämpotila on optimaalinen niiden säilyttämiseen. Juttelin muuten kalatiskillä myyjän kanssa tuoreen lohen säilyvyydestä ja hän korosti nimenomaan säilytyslämpötilan vaikutusta kalan tuoreuteen. Sanoi tuollaisen nollatilan säilyttävän kalan merkittävästi tuoreempana. Tiedän, se on käytännössä koettu, meillä syödään usein kalaa – kuten olette ruokapostauksistani huomanneet. 

Sisällön lisäksi pidän tietysti edelleen Festivon eleettömästä ulkonäöstä, sitä tulee kyllä usein ihailtua ohikulkiessa. Enkä malta odottaa, että se saa ympärilleen vähän parempaa seuraa keittiön uudistuksen myötä. Lupaan kuvata teille laajempia näkymiä, kunhan keittiö elokuussa saadaan valmiiksi.

Meidän elomme Festivo-kylmiöpakastimen kanssa on ollut todella mieluista. Kotimainen upea ja käytännöllinen tuote, joka toimii arjessa ja juhlassa loistavasti.

Festivo-kylmäkeskuksia on useissa eri kokoluokissa ja kombinaatioissa. Festivolla on esimerkiksi mielenkiintoinen 75 cm leveä kylmiöpakastinmalli, jossa on ruhtinaallisesti kylmiösäilytystilaa, näpsäkästi pakastustilaa vetolaatikossa ja alaosassa vielä ns. nollasäilytystila liha- ja kalatuotteille. Tuo malli sopii mainiosti vähän kompaktimpaan keittiöön, esimerkiksi kerrostaloasuntoon.

Muistathan kuinka vinkkasin aiemmin Festivon ystävällisestä palvelusta, heille voit soitella suoraan jos sinua askarruttaa eri laitetyypit tai sinulla on kysyttävää omasta Festivo-laitteestasi. Luonnollisesti apua laitteiden valinnassa saat heidän jälleenmyyjiltään, sinulle lähimmän löydät  Festivon sivuilta. Jälleenmyyjien luona voit tietysti myös tutustua Festivoon ihan livenä. Kannattaa kyllä käydä ihastelemassa näitä.

Ihana kun meillä on taas kotona Festivo!

”yhteistyö”


7 Comments

 1. Hyvältä näyttää ja jenkkikaapin omaavana pakastustilaa voisi olla kahden hengen perheessä kyllä enemmän. Tuota kattilan laittamista en silti ymmärrä. Itse hulautan keiton isoon muovikannuun, jossa se on helpompi varsinkin kesällä jäähdyttää ja vie vähemmän tilaa. Siitä kaadan seuraavana päivänä suoraan lautaselle ja lämmitys mikrossa.

 2. Sulla on kaikki niin kaunista. Miten jääkaappikin voi olla noin houkuttelevan ja kivan näköinen, kun oven avaa:)

 3. Meille tehtiin noin viisi vuotta sitten keittiöremppa ja ostettiin festivo-kylmäkeskus. Olen ollut todella tyytyväinen.
  Tuo kaunis pakkaaminen jääkaappiin minun täytyy vielä opetella, kiitos kuvista.

 4. Anne

  Mä taas tykkään lämmitellä keiton etenkin ihan liedellä, minusta perunoista tulee mikrossa ikävän kumimaisia ja siksi käytän tuota kattilatoimintoa 🙂 Mutta erittäin näppärä idis myös tuo sinun kannusikin. Ja tosiaan tilava kylmäsäilytys on jokapäiväisessä arjessa ilo.

 5. Anne

  Auts, kiitos, ihanasti sanottu, vaikka totuus tuskin on ihan niin 🙂

 6. Anne

  Mukava kuulla. Mitä olen jutellut Festivon omistavien kanssa, ovat kaikki olleet tosi tyytyväisiä. Niin myös me ja siksi halusimmekin taas uudellen Festivon. Kun välissä on toisenlainen kylmäsäilytin, osaa arvostaa sitä parasta 🙂 Ja tilavaan kylmälaitteeseen on niin paljon helpompi pakata tuotteet, puhumattakaan puhdistettavuudesta.

 7. Olen hankkimassa Festivoa uuteen keittiöön. Meille on tulossa kiiltävän valkoiset ovet ja mietinkin nyt uskaltaisinko valita valkoisen Festivon ovien kaveriksi..? Osaatko sanoa, onko sinun Festivossasi ja noissa kaapin ovissa minkä verran sävyeroa? Meillä toinen vaihtoehto on musta.