Juhannusaatto sujui täällä ihanan leppoisasti. Nautimme omalla pihalla auringosta, isäntä leikkasi ruohon, minä pesin paljun. Samalla tuli katettua terassille illallispöytä. Isäntä grillaili meille pitkästä aikaa pihvejä ja muita lisukkeita. Minä katoin taas yhdenlaisen salaatin pöytään. Koirulaiset touhusivat mukana, välillä lepäillen. Käytiin heidän kanssa poimimassa viereiseltä niityltä lupiineja juhannuspöytään, toinen kimppu noukittiin kasvimaalta.

Vanhan ajan mansikkakakku tuli leivottua, jälkkäripöydässä oli lisäksi naapurin paistamia herkullisia muurinpohjalettuja. Tuli syöntiähky ennen juhannussaunaa. Saunan jälkeen paljuilua, minä vain piipahdin siellä, meidän isäntä ja naapurin isäntä viihtyivät paljussa pidempään. Sillä aikaa siivoilin pöydän ja keittiön kuntoon.

Iltaa istuttiin olohuoneessa, yökahvit ja kakkupalat vielä herkutellen. Kaiken kaikkiaan erittäin ihana juhannusaatto.

12 Comments

 1. Juhannusruusut ovat ihania, kukkivat kauniisti.
  Herkullista ruokaa.
  Katselin, että sinulla on yrttejä siinä paljun vieressä. Reheviä ja upeita.
  Mukavaa juhannusjatkoja sinne.

 2. Onpa ollut ihana juhannus! Ja herkkua on siinä monenlaista… joululaulu mielessä juhannuksena, mutta sopii kyllä kuviin. ��
  Kivaa kesäkuun loppua!
  -Minna

 3. Ihanan näköistä ja Terkut Kokkolasta Lottelundilta��

 4. Pohjoisemmassa oli juhannusruusut vielä tiukassa nupussa, etelämmässä selkeästi juuri ajallaan. <3

 5. Anne

  Juhannusruusut on ihania, tulee mieleen lapsuuskin – mummulan pihalla taisi niitä myös olla 🙂 Kukkivat vain niin vähän aikaa. Paljun viereinen kasvimaa on ihan hunningolla, siinä rehottaa vain monivuotiset yrtit: iisoppi ja minttu. Ne ovatkin vuosien saatossa kasvaneet runsaiksi.

 6. Anne

  Oli kyllä ihanan leppoisa juhannus. Syöminen on kivaa 🙂

 7. Anne

  Juu, täällä oli just juhannuksena, ihana tuoksu niissä. Aamulla kun avasi oven ulos, tulvahti ensimmäisenä ruusun tuoksu – mahtista.

 8. Anne

  Kiitos kivasta kommentistasi 🙂 Juhannusruusut viehättävät aina.

 9. Nättiä. Mistä/Minkä merkkinen tuo pellavapöytäliina on? Sofia

 10. Anne

  Oi kiitos 🙂 pellavaliina on Sokokselta ja heidän omaa House-merkkiä.