Tällä viikolla meillä oli taas mieluinen vieras yökylässä. Pääsin jälleen loihtimaan pientä iltapalaa ja toiveiden mukaan se oli tälläkin kertaa salaattia. Meillä on alkanut olla aika vihannespitoista tämä ateriointi nykyään, ollaan hurahdettu hyviin salaatteihin. 

Pöytäkattaus oli vaalean heleä, kesäinen. Kasvimaalta poimitut mintunoksat antoivat vihreyttä ja pöytää komisti juuri hankkimani ByLassenin kaksihaarainen kynttelikkö. Kauan sitä halusin ja nyt päätin sen kotiuttaa. Valitsin itselleni kaksihaaraisen pienemmän mallin, koska tykkään pitää sitä enimmäkseen sohvapödällä ja minusta siihen sopii hyvin pieni kynttilänjalka. 

Keittiöruudutus on aina ollut kuosi minun mieleeni. Nyt kattauksessa on paperiservetit Nicolas Vahen mallistosta. Ovat muuten kivan pehmeää paperia, eivät sellaista liukasta mitä servetit yleensä.

Leipä on itse leipomaani. Kun saimme edellisenä iltana vieraan myöhään junalta, olin leiponut iltapalaksi sämpylöitä. Niistä tuli tosi jättiläisiä, eli melkein leivän kokoisia. Leipää jäi vielä seuraavaksikin päiväksi ja se maistui vieläkin hyvältä, maut olivat täyteläistyneet. Taikina oli perusvehnäsämpylätaikina, mutta kaadoin joukkoon omena-kaneli puurohiutaleita ja vähän hunajaa. Sämpylöihin nyt voi kaataa vaikka mitä joukkoon ja aina onnistuu.

Salaatissa oli peruspohja, lisukkeina hyvin maustettuja kanapaloja, avokadoa, mozzarellaa, viikunoita ja cashew-pähkinöitä. Koristeena vielä vähän balsamico-kastiketta. Hyvin maistui. Maustan aina salaattipohjan suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja sitruunalla tai tilkalla viinietikkaa. 

Suuri salaattivati on Kosta Bodan Mine-sarjaa ja salaattiottimet Gensen. Kiva kun tulee vieraita, voi kaivaa kaapista näitä isompia tarjoilukulhoja käyttöön. 

Jälkiruoaksi oli tällä kertaa Nespressoa ja keksejä. Voitteko kuvitella, unohdin jälkkäritarvikkeet kun käytiin kaupassa. Minä, joka rakastan jälkkäreitä. No, kahvi ja keksi kyllä riittivät ihan hyvin.

Kiva kun käy yökyläläisiä.

8 Comments

 1. Ovatko nuo Essence juomalasit? Onko hyvät käytössä? J

 2. En malta olla vastaamatta juomalasikysymykseen, noi on Essence lasit ja niin hyvät kädessä – Kartiot tuntuu tosi paksuilta, raskailta ja kömpelöiltä verrattuna keveisiin Essencen laseihin, ja ne ovat niin kauniit!

 3. Hassua, että olen jäänyt koukkuun blogiisi. Elämäntilanteeni on täysi vastakohta omallesi. Niin, tai ehkäpä juuri siksi. 😀 Voin kuvitella (ja haaveilla…) tuon sinun ja ystäväsi ruokailuhetken. Rauhallista, mukavaa jutustelua ilman ylimääräisiä hälinöitä. Sellaista minäkin joskus kaipaan kuuden lapsen äitinä ja jatkuvan härdellin keskellä elävänä. Ihanaa kesäkuuta sinulle, kiitos mukavasta ja piristävästä blogistasi. 🙂 – Auroora

 4. Anne

  Maarit tuossa ystävällisesti jo ennättikin vastailemaan, että ovat Essencet. Ja minäkin pidän niistä tosi paljon, ovat jotenkin juhlavat hentoutensa takia. Kuitenkin ihan pesen astianpesukoneessa nämä, joten tulee käytettyä myös arkikattauksissa.

 5. Anne

  Oi, kiva 🙂 Mä oon vähän laiska tekemään mitään erityisen väkerrettyjä kattauksia, tykkään simppelistä meiningistä. Ja erilaiset salaatit on niin ihania. Isoja vateja tulee vaan harvemmin käytettyä kun syödään kahdestaan, mutta onhan niissä meininkiä. Kurkkasin tuon keramiikkavadin, onpas upea!

 6. Anne

  Kiitos Maarit kun vastailt! 🙂 Minäkin pidän laseista kovasti.

 7. Anne

  Voi miten kiva kommentti, kiitos! Ihana kuulla että viihdyt täällä ja voi miten mahtavaa meininkiä sinun elämässäsi varmaan on 🙂 Ihanaa kesää myös sinulle!