Eilen aamupäivällä saatiin ihailla luonnon elämää ihan aitiopaikalta, omasta keittiön ikkunasta. Tuo toinen huikkasi minulle keittiöstä että ”äkkiä tänne” ja mitä ihmettä – suoraan meidän ikkunan alla oli kauris nautiskelemassa mehevästä heinäateriasta. Ennätimme pitkän tovin seurailla hänen ruokailuaan, kunnes päätin kipaista hakemaan kameran. Parhaat otokset menetin ruokailua ihaillessa, mutta sain vielä kuitenkin muutaman kuvan kamerallekin.

Miten kiva kun luonto tulee ihan melkein sisään saakka. Huomatkaa meidän voikukkapelto; pääsee isäntä pian niittohommiin takapihalle. Tuo niitty ei kuitenkaan ole enää meidän tonttia, vaan kaupungin puistoaluetta.


Kesäinen perjantai sujui pihalla käppäillen, vähän kaupungilla asioita hoidellen ja niin edespäin. Kun tultiin kaupungilta kotiinpäin, poikettiin läheiselle kyläkaupalle. Siellä juotiin kupposet kahvia ja syötiin jäätelöä terassilla, samalla ostettiin illallistarviketta. Paikallinen ”setä” myy joka perjantai siellä ihan tuoretta itse savustamaansa kalaa. On vähän eroa kaupan lihatiskin savukaloihin.

Tällä kertaa ostimme savustettua ahventa, siikaa ja villilohta. Suosikkini oli siika, vaikka kaikki olivat hyviä.

Kalan kanssa söimme salaattia ja kotijuustoa. Kokosin vaihteeksi salaatin lajikkeineen vadille, nätti esillepano on osa ruoan nautintoa. Tuosta napsittiin lautasille sopivat annokset ja nautittiin kesäisen kevyestä ruoasta.

Tänään ollaankin makoiltu koko päivä pihalla nurmikolla. Ateriointi hoidettiin noutoruoalla, välillä niinkin.

2 Comments

  1. Anne

    Hei Aino-Rebekka, anteeksi kun vastaus on vähän kestänyt! Kiitos kivasta kommentistasi 🙂
    Käytän useimmiten Olympuksen OMD-kameraa kiinteällä 25 mm tai 45 mm objektiivilla. Välillä kuvaan myös isommalla järkkärilläni Canoni 5D Mark II-rungolla ja kiinteällä 50 mm 1.4 linssillä tai 24-70 2.8 L -linssillä. Mutta siis useimmat kuvat Olympuksen minijärkkärillä – voin suositella lämpimästi sitä!