Mä tykkään niin kesäisistä illoista jolloin touhuilen rauhassa pikkuisen järjestellen paikkoja ja tuuletellen raikkautta huoneisiin. Makuuhuone on erityisen tärkeä minulle, rakastan raitista ilmaa ja puhtaita lakanoita siellä. Avaan usein illan suussa ikkunan ja sytytän välillä tuoksukynttilänkin vielä tunnelman luojaksi.

Eilen päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja organisoida sängyn vieressä olevan lehtikorin ajan tasalle. Koriin oli kertynyt valtaisa kasa lehtiä, hyvä että pino pysyi enää pystyssä. Kesäiltana on mukava nököttää sängyllä ja valita, mitkä lehdet jäävät koriin ja mitkä menevät keräykseen tai arkistokaappiin.

Olen saanut jo ompelijalta afrikkalaisesta kankaasta ommellun tyynyni. Löysin siis tuon kangaspalan Eurokankaan palalaatikosta, kuten kerroin tässä postauksessa. Tyynystä tuli ihan hauska, se antaa vähän väriä valkoiseen makuuhuoneeseen.

Ulkona klematis on kasvanut jo aika komeaksi, tänä kesänä se näkyy kunnolla makuuhuoneeseen, siitä tulee varmasti ihana kun kukat puhkeavat loistoonsa.
Tällä kertaa kaikki tyynyt ja päiväpeitto eivät ole päässeet sängylle saakka. Välillä käytän päiväpeitettä ja välillä tykkään vain viikata nukkumapeiton nätisti ja antaa sängyn olla sellaisenaan. Pellavalakanat ovat niin kivoja itsessään. Tuolla Hayn pinnatuolilla ei istuskella, vaan sen tehtävä on ainoastaan säilöä noita ylijääneitä vuodetekstiilejä.

Tyttönen halusi auttaa minua kaikissa touhuiluissa. Kuvassa näkyy meidän Lettusen sänky, se on suuri nukkumatyyny jossa on valkoinen tyynyliina. Valkoiset lakanat koirulaisillakin. Meillä koirat nukkuvat omissa sängyissään, eivät meidän sängyssä.

Ihana kun on pionikausi, nämä syvän viininpunaiset pionit ovat kyllä upeita. Valkoisessa huoneessa väri oikein hehkuu. Tiedättekö, minun pionipenkissäni oli kahdessa taimessa nuput, saapas nähdä aukeavatko tänä kesänä. Kolme vuotta olen niiden kukintaa jo odotellut.

Järkkäilyn jälkeen palkitsin itseni jäätelöllä ja mehulla. Rentoutumishetkessä mukana blogien selailu iPadilla. 

Tällaiselta meidän makuuhuoneessa näyttää nyt, ei ole sisustus paljoa muuttunut, vaihtuvia juttuja ovat lähinnä tyynyt ja kukkakimput, sekä tietysti lakanat.

2 Comments

  1. Ihanan rento ja raikas makkari! Olen samaa mieltä pitäähän sitä myös eläimillä olla oma peti ja me ihmiset saamme pitää omamme. 😉

  2. Anne

    Kiitos Jonna 🙂 mäkin tykkään meidän makkarin simppelistä tunnelmasta. Ihailen aina sellaisia ylellisiä, runsaita sisustuksia, mutta jostain syystä itselleni valitsen aina tälläista rennompaa. Ja juu, vaikka niin tekisi mieli ottaa koirat sänkyyn, on se ihan hyvä heidän kannalta, että ovat tottuneet nukkumaan rauhassa omissa sängyissään. Nukkuvat muuten ihan kiltisti koko yön liikuskelematta tai olematta levottomia. Aamulla heräävät vasta sitten kun mekin, eivät herättle mihinkään tiettyyn aikaan. Aika ihana juttu.