Kiehtovia tuollaiset autioituneet talot. Tämä paikka on bongattu lenkillä,  oltiin päätetty tulla talon pihaan retkelle joku kerta. Piknik-hetki oli ajateltu viime sunnuntaille, mutta ilman takia siirsimme retkeä maanantaipäivään. Maantantain kaupunkiasioiden jälkeen pakattiin eväskassit ja kasa kauniita astioita ja tekstiileitä mukaan. Piknikin yhteydessä nimittäin testailin Sokos-yhteistyön merkeissä heidän kodinosastonsa tuotteita kesäretkellä. Valitsin minun mielestäni kivoja ja käytännöllisiä tuotteita, jotka sopivat kesäisiin piknikmeininkeihin tai terassiruokailuihin.

Kattauksesta tein värikylläisen, se tuo vaihtelua usein hillitympiin kotikattauksiin. Iloiset keittiöpyyhkeet toimivat hyvin retkiservietteinä. Dunin tyylikkäät muovilautaset ja aterimet eivät näytä yhtään kertakäyttöastioilta.

Pack it-sarjan käytännölliset kylmäkassit ja pussukat pitävät retkieväät ja juomat viileinä. Kassit ovat myös mitä mainioimpia kesän kauppareissulle, kalat ja lihat pysyvät viileinä automatkan ajan. Tuollainen kassi pitäisi ehdottomasti hankkia.
(Pack it-pussukat kesäkuun S-Etutuotteena)

Retkipaikka oli kallioinen, välissä vihreitä heinikoita ja vanhoja puutarhan jäänteitä. Levitin muovitetun retkiviltin päälle Sokoksen House-sarjan valkoisen pellavaliinani.

Retkieväinä itse leivottuja sämpylöitä perinteisillä leikkele/juustotäytteillä. Ihastuin tuohon keittiöpyyhe servettinä idikseen, sitä täytyy noudattaa jatkossakin ulkokattauksissa.

Eväskassissa oli myös leipomaani raparperipiirasta. Nuo Dunin muovilautaset ja aterimet osoittautuivat oikein hyviksi. Vaikka tuuli oli voimakas, pysyivät ne aisoissa pahviastioita paremmin. Lisäksi muovilautanen on kädessä kivan tukeva, näin kun syötiin lautasta kädessä kannatellen.

Meillä oli tuommoinen hassu idea – kuvata t-paitoja hylätyn talon kuistilla. T-paidat ovat Sokoksen miesten osastolta, vasemmalla Dieselin ja oikealla Ralph Laurenin teeppari.

Maisema talolta päin, meri siintää tuolla jossain alhaalla. Joskus tämä piha on varmasti ollut tosi kaunis, niin paljon vanhoja istutuksia sieltä saattoi vielä bongata.

Tuulisella ja oikukkaalla kesäsäällä on pakko ottaa ilo irti tunnelmoinnista. Dunin kynttilälyhty sopii tällaisiin kesäsäihin hyvin, liekki on hyvin suojassa tuulelta. Tällaisia lasisia kynttilälyhtyjä voisi sirotella pitkin pihaa kesäiltana.

Pelikortit oli mukana. Kalliolla olisi viihtynyt myöhempäänkin jos ei olisi tuullut niin vietävästi. Onneksi oli lämmintä päällä, kuvassa Peakin huppari.

Hämärähän se koitti kun aurinko hävisi horisonttiin. Eväät tuli syötyä, paitsi hedelmiä ja marjoja oli varattu reilusti, niitä sai vielä napostella illalla kotosallakin.

Mieleen jäi kivan värikkäät astiat, piristivät kyllä kummasti retkeä. Dunin lautaset ja aterimet jo kotiutinkin meille.Toivottavasti tästä juhannuksesta alkaa ihana kesäinen ilma, pääsee usein nauttimaan piknikeistä ja ulkona syömisistä.

Lisää vielä retkestämme Sokoksen sivuilla tässä.

Mahtavaa juhannusta!

”yhteistyö”


4 Comments

 1. Todella kivat muovilautaset, kun eivät edes näytä muovilautasilta. �� Ehkä vois hankkia niitä näyttelyreissuja silmällä pitäen, pahviastioista voi juoda vain torikahvilassa.
  Mukavia piknikhetkiä! ����☕️
  -Minna

 2. Maukkaan näköistä piirasta! Miten olisi reseptipostaus aiheesta? Raparperia pukkaa kasvimaasta ja kolmea luottoreseptiä on tullut jo syötyä kyllästymiseen asti…

  -maia

 3. Anne

  Joo, nuo olivat kivat retkilautaset, tulevat varmasti jatkossakin käyttöön. Meinataan nimittäin retkeillä useamminkin, jahka nämä säät vaan vähän lämpenevät. Mukavia kesäpäiviä sinne!