Juhannuksen jälkeen on koittanut paluu arkeen, sillä ensimmäinen osani kesälomasta on nyt käytetty ja töihin palattu. Olikin aika vilkas alkuviikko kun Koodissa alkoi alennusmyynnit. Ihana oli kyllä mennä töihinkin, mikäs tässä kun on kiva työpaikka.

Koska en olen ennättänyt napsia kivoja kuvia blogia varten, tarjoilen teille taas ruokakuvia. En tosiaankaan ole alkamassa ruokabloggariksi, mutta kesän valo on niin ihana, voi kuvata ruokansa vielä niin myöhään kun me sen syömme, eli joskus seitsemän aikoihin illalla.

Näissä tarjoiluissa ei ole mitään ihmeellistä. Paistettuja kanapaloja, grillattuja vihanneksia, sienimuhennosta, scriracha-kastikkeella maustettua kermaviilikastiketta ja silputtuja yrttejä. Ruokamme muodostuu usein vähän siitä mitä tekee mieli ja mitä kaapista sattuu löytymään.

Olen huomannut että monasti ihmiset stressaavat siitä mitä ruokaa laittaisi – miksei sen sijaan miettisi mitä aineksia haluaa syödä. Kun kokoaa lautaselle maukkaita raaka-aineita, niistä se ruoka syntyy itsestään. Valitaan yleensä kaupasta pääraaka-aine ensiksi, meillä se on yleensä kalaa tai kanaa, joskus joku tuhdimpi kasvisvaihtoehto, viikonloppuna ehkä ylellisemmät pihvit. Tuon pääraaka-aineen ympärille sitten kaivellaan kaapista jotakin lisukkeeksi, vihanneksia, salaattia tai vaikka pastaa.

Ruoasta voikin siirtyä näppärästi keittiökuulumisiin. Keittiömme uudistus etenee ja elokuun puolivälissä sen pitäisi valmistua, jee. Mutta palaan kyllä keittiöaiheeseen jo aiemmin, Festivo-kylmäkeskuksesta on tulossa postaus ihan kohtapuoleen – vähän käyttökokemuksia ja fiiliksiä, sekä mitä kaikkea sinne oikein mahtuukaan. Lisäksi voisin esitellä jo saapuneen Vipp-hanamme ja vähän ajatuksia muutenkin keittiöstä.

Sellaista tähän keskiviikkoon. Katsotaan puenko huomenna jotain kivaa päälle, niin saataisiin taas myös asukuvia tänne väliin.

8 Comments

 1. Hei!
  Kysyisin Sokoksen yhteistyöpostauksestasi, jonka teit kesäkuun alussa. Siinä on miesten Tenson-merkkiset uimashortsit. Ymmärsin, että nekin on Sokokselta. Kävin Helsingin keskustan Sokoksella niitä kyselemässä ja näytin kuvaakin blogistasi, mutta 3 eri myyjää niitä etsi turhaan. Eivät edes tunnistaneet merkkiä tai saatikka, että olisivat nähneet ne siellä myynnissä.
  Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogistasi. Hyvää kesää, lukijasi Tiina

 2. Ihana, nam! Tänne ei pitäisi tulla ennen ruokailua ollenkaan, maha alkaa huutamaan evästä kovaan ääneen täällä käynnin jälkeen. Toisaalta täältä saa hyviä ideoita omaan ruokailuun, tietää sitten mitä kaupasta pitää hakea.
  -Minna

 3. Voi että kuinka herkullisen näköistä! Olisiko mahdollista saada vähän tarkempaa ohjetta näihin?

  terv Päivi

 4. Anne

  Hei Tiina, kiva kun kyselit. Kyllä nuo sortsit ovat Sokokselta. Pyrin valitsemaan sellaisia tuotteita joita on mahdollisimman monessa tavaratalossa, mutta joskus valikoimat vähän voivat vaihdella. Täällä turun Sokos Wiklundilla niitä siis on, joten kysäisetko josko tilaisivat Helsingistä sinulle sellaiset. Jos ei onnistu, laita mulle vaikka meiliä niin yritän minä järjestää ne sinulle, voin vaikka lähetellä.

  Oikein hyvää kesää myös sinulle!

 5. Anne

  Hii, kiva jos saa idiksiä 🙂 Tuo oli kyllä hyvää ja helppoa ruokaa 🙂

 6. Anne

  Oli kyllä helppoa ja hyvää. Ei tuohon oikeastaan ole mitään ohjetta: paistelin pilkotut kasvikset öljyssä parilapannulla, maustoin suolalla ja pippurilla ja ripauksella sitrunnamehua, parsat ryöppäsin ensin niin kypsyivät nopeammin. Sienet pilkoin ja paistelin sipulin kanssa, maustoin tilkalla kermaa ja suolalla ja pippurilla. Kermaviiliin sekoitin pikkuisen chilikastiketta ja pippuria. Yrit silppusin. Kanat paistelin pannulla oliiviöljyssä, maustoin jälleen suolalla ja pippurilla, sekä ripauksella paprikajauhetta. Simppeliä ja herkullista.

  Noihin pariloituihin vihanneksiin olisi voinut myös valuttaa päälle vaikka jotain yrittiöljyä.

 7. Kiitos vastauksesta. Mahtaisiko chilikastiikkeesta käydä samba oelek -kastike? Tästä tulikin hyvä ruokavinkki sunnuntaille!

 8. Voi kiitos ystävällisestä vastauksestasi. Miksi en tajunnut Helsingin Sokoksella kysäistä, josko toimittaisivat ne tänne Turusta. (No eipä tajunnut myyjäkään ehdottaa 😉
  Kokeilen onneani ja kiitos vielä kerran, Tiina