Voi Turku miten kaunis olet näin kesällä! Vaikka omaa kotikaupunkia ei aina muista ihailla, ei tällaisina kesän kukkeimpina päivinä voi itsekin olla pysähtymättä ja rekisteröimättä missä sitä oikein tallusteleekaan. Kun oma työpaikka on melkein suoraan joen rannassa, täytyy muistaa nauttia näistä nurkista täysillä. 

 Aamulla voi hypätä bussista pari pysäkkiä aiemmin ja tehdä kätevästi aamukävelyn kauniissa jokimaisemissa.

Työpäivän jälkeen voi piipahtaa syömässä jossakin rokirannan lukuisista ravintoloista. Tällä viikolla minut vietiin pastalle Blankoon. Ja voin lämpimästi suositella listalta ainakin meidän annoksia – lammaspastaa ja tomaatti mozzarella-pastaa. Olen kranttu pastan suhteen, mutta nämä annokset olivat erittäin onnistuneita. Lammaspasta kuulemma Blankon suosituin annos ja heillä jo oikea klassikko. Nam.

Ainoa miinus terassiruokailussa on tupakoitsijat. Sitä ei muistakkaan että maailmassa on tupakkaa, ja ei tunnu kivalta syödä kun vieruspöydän sauhut tulevat suoraan ruoka-annoksen kanssa suuhun. Mutta unohdetaan tuo miinuspuoli, sillä noin muuten terassielämä on ihanaa ja yksi kesän kohokohdista.

Blankon terassi on aamulla vielä ihan tyhjä, pikku hiljaa se täyttyy ihmisistä, tämä taitaa olla kaupungin suosituimpia kohtaamispaikkoja.

Joen rannassa on sulassa sovussa vanhojen siltojen kanssa myös uusi Kirjastosilta. Moderni muotoilu sopii vanhaan maisemaan oikein hyvin. Illalla kaiteissa loistaa led-valaistus. Parhaimmillaan se on kuitenkin aamuisessa auringossa.


Tulkaahan nauttimaan Turusta, täällä on kaikkea kaunista ja ihanaa!

4 Comments

 1. En ole turkulainen, mutta kuvassa näyttäisi olevan Kirjastosilta eikä Teatterisilta. Hämmennystä herättää myös se, että kovasti kehutusta annoksesta ilmeisesti kuitenkin jätetään osa syömättä?

 2. Anne

  Totta, kiitos kun korjasit, tuo oli ajatusvirhe. Käyn korjaamassa blogiin.
  Ja kyllä söin kaiken lehtipersiljat ja muutama liukas pastanpätkä saattoivat jäädä haarukoimatta. En taida olla huolellinen lautasen kaapija.

 3. Ai että, mä niin tykkään Turusta. Kesällä täytyy kyllä tulla taas poikkeamaan, oikein yöksi! Kävellä illalla jokirantaa, ja nautiskella hyvistä ravintoloista. Viime kesänä, kun oli superhelteet, niin ihan kuin olisi ollut ulkomailla, kun käveltiin myöhään illalla jokirantaa pitkin…

 4. Ihana Turku! Tähän kohtaan 1000 sydäntä Turulle.
  Me tapaamme vielä tänä kesänä!
  -Minna, toivottavasti joskus turkulainen