Meillä alkoi Koodissa Adean Wilhelm-sohvasta kampanja, samalla kun järjestelin sohvaryhmää kampanjakuntoon, tuli vähän fiilisteltyä sohva-asiaa. Minusta sohva on kodin keskeisin huonekalu, onhan se yleensä ”tärkeimmän” huoneen, eli olohuoneen katseenvangitsija ja paikka jossa eniten istuskellaan rentoutumassa. Niinpä se on myös asia johon satsaisin eniten rahaa sisustuksen suhteen. Hyvän sohvan tuntee ja näkee. Nimittäin jähmeästi muotoillut ja vaahtomuovipalasin silatut sohvat ovat käytännössä sekä visuaalisesti, että tunnultaan jonkinlaisia kompromisseja.
 


On myös ihana kun sohvaan voi valita kankaan omaan kotiin ja tarpeisiin sopivaksi. Sohvan ilme muuttuu täysin jos se on tumma tai vaalea. Tummat sohvat ovat taas lisänneet suosiotaan, niillä huoneen ilmeestä tulee jämäkän skarppi.

Kuvissa on byLassenin pöytä ja upea Saxe-nahkatuoli. Nahka on mieletön sisustuksen yksityiskohdissa, se tuo vaihtelua materiaaleihin. Itse en lämpene nahkaiselle sohvalle, mutta esimerkiksi tuolissa se on minusta todella kiva materiaali. Vaikka tilattiin me töihin esille yksi nahkainen sohvakin. Nimittäin Interfacen Sand-sohvaan valitsimme mielettömän suklaisen ruskean nahan. Pakko sanoa että sekin näyttää tosi houkuttelevalta, sillä sohvan malli ei ole palikka, vaan muhkean untuvainen, rungon ollessa silti skarpin selkeä. Myös Hayn Mags soft-sohva on kuulemma aivan upea konjakkisella nahalla, meillä on tämä sohva liikkeessä harmaalla villakankaalla. Mutta tosiaan, sisustusliikkeessä sohvan voi räätälöidä juuri omien mieltymystensä mukaiseksi.

Millaisista sohvista sinä pidät ja mihin satsaat omassa olohuoneessasi?

10 Comments

 1. Meillä on pian 11-vuotta vanhat sohvat olohuoneessa ja ne miellyttävät edelleen silmää ja ovat hyvässä kunnossa. Ystäväni kommentoi/ arvosteli sohvamme hintaa. Sohvamme on kuitenkin tullut halvemmaksi kuin heidän hankkimansa- koska heillä on jo 4. sohva/ sohvakalusto käytössä, kun meillä on pärjätty hyvin yhdellä laadukkaalla versiolla. Eli minusta sohvaan kannattaa kyllä satsata.

 2. Satsasin juuri pitkän harkinnan jälkeen Adean sohvaan ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Koen, että laadukas sohva nosti koko olohuoneen ilmeen uudelle tasolle. Toivottavasti sohva osoittautuu käytössä yhtä laadukkaaksi kuin toivonkin, iso pettymys on, jos ei kestäkään pitkään hyvänä.

  Tummat sohvat näyttävät tosiaan taas niin ajankohtaisilta, todella kauniita kuvia jälleen.

  Mikä tuo ihana matto kuvissasi on?

 3. Anne

  Niin, kun tottuu hyvään sohvaan ei osaisi muuta valita. Itse olen niin "tarkka" että näen heti muotoilusta jo onko sohva edullisempi ns. hallisohva vai laadukkaampi ja mietitympi sohva. Moni joka ei raaski satsata sohvaa, raaskii laittaa sen rahan vaikka viikonloppureissuun. Sohvalla kuitenkin köllötellään monta vuotta, minusta se voi korvata yhden matkan. Ja toki arvostan myös matkoja 🙂 mutta tietysti jokainen tekee niin kuin itse parhaaksi näkee. Sitäpaitsi, te olette saaneet nauttia hyvällä sohvalla istuskelusta yli kymmenen vuotta ja teidän tuttavat ehkä vain silloin kun ovat kyläilleet luonanne.

 4. Anne

  Olenkin käynyt blogissasi ihailemassa uutta sohvaanne. Hyvältä näyttää. Varmasti hyvä valinta ja olen varma että se kannatti satsata 🙂 Toki aina mallit joissa ei ole erillisiä istuintyynyjä ovat vähän riskialttiimpia väsymiselle, mutta onneksi teillä on Adean sohva.

  Kiva jos pidit kuvista, minäkin olen pitkästä aikaa lämmennyt tummille sohville. Matto on Linie Designin Justin.

 5. Kiitos Anne! Halusin nimenomaan sohvamallin, jossa ei ole erillisiä istuintyynyjä, vaikka tietysti vähän jännittää, miten kestää. Olen kuitenkin kuullut niin monelta, että Camp pysyy hyvänä vaikka vuosikymmenen, joten uskalsin valita tämän. 🙂

 6. Anne

  Sitä just sanoinkin, että onneksi teidän sohva on Adean, ei varmasti tule ongelmia, niin pitkään olen niiden kanssa touhuillut 🙂 Että ihan huoleti nauttikaa täysilla sohvasta!

 7. Onpas kivannäköinen sohva. Mikä kangas ja väri on kyseessä?

 8. Anne

  Sohvassa on tuo Adean kampajakangas nimeltä Das ja väri nro 95.

 9. Olisipa kiva nähdä tuo nahkainen Sand sohva, miltä näyttää. Kiva blogi sulla ! -elsu-