Olen touhuillut koko viikonlopun sekä pihan että kodin kimpussa. Välillä olen levähtänyt lukien uusia blogilöytöjä ja sitten taas jatkanut hommia. Miten ihanan rentouttavaa, tehdä kaikessa kiireettömyydessä kivoja kotitöitä ja välillä uppoutua toisten kotijuttuihin blogien muodossa.

Sain erityisen sysäyksen siivoukselle, kun asettelin olohuoneeseen uuden maton. Olin tiiraillut töissä tuota Muuton villamattoa jo hyvän aikaa, pohdiskellen sen sävyä – tykkäänkö vaiko enkö. Beige hiipii taas pikku hiljaa sisustusmuotiin ja samalla tietysti sen viehätys kasvaa myös omassa mielessä, vaikka olenkin aina ollut beigen eli hiekan sävyjen ystävä. Toki rajansa niilläkin, beigeä on parasta olla kokonaisuudessa vain ripaus.

Noh, matto on nyt tuossa ja samalla oli aika päivittää sohvaan valkoiset päälliset, harmaa verhoilu ei natsannut maton kanssa. 

Nappailin kuvat heti kun olin saanut kiskottua sohvaan päälliset, joten tyynyt ovat vielä harmaan sohvan mukaan. Täytyy kokeilla mitä keksi tuohon uuteen kokonaisuuteen. Tuli vaan vähän väsähdys kaikesta touhuamisesta, ei jaksanut enää somistella. Sohvan päälliset jätin silittämättä, ne oikenevat kunhan sohvalla vähän köllitään.

Apulaiset päivän touhuista väsähtäneinä. Sohvanpäällisten laittaminen on niin mukavaa puuhaa heistä, tyynykasojen ja päällisten seassa on hypittävä, sitten onkin aika ottaa ansaitut torkut – tietysti omassa laiskanlinnassa. Muistin juuri, että tuon tuolin alkuperäiset päälliset ovat kitin sävyiset, vieläköhän ne olisivat jossain varastossa tallella…

Vaikka aionkin kokeilla uusia tyynykomboja, en ole varma raaskinko siirtää Artekin seepratyynyä sivuun. Se vaan on niin ihana.

Maton beige sävy sopi yllättävän hyvin lattian valkaistuun tammeen. Kuva vähän valehtelee sävyjä. Matto on myös kokoa pienempi kun edelliset mattomme, minusta kesämatto saakin olla vähän naftimpi, paljas kaunis puulattia pääsee oikeuksiinsa. Muuten olen ehdottomasti suurten mattojan kannattaja, liian kittana on harvoin hyvä. Mutta nyt mennään tällä koolla.

Jatkan siis olkkarin somisteluja, kuvia seuraa sitä mukaa kun homma etenee.

5 Comments

 1. Hei Anne, kysyisin sinulta tuosta pyöreästä sivupöydästä ikkunan alla. Minkä valmistajan pöytä ja ostopaikka. Ajattelin pöytää meidän lasitetulle parvekeelle panton tuolien kaveriksi. – Mukavaa alkanutta viikkoa sateista huolimatta 😉

 2. Valoisaa, kaunista ja ajatonta.
  Kiinnitin huomioni seinällä olevaan pyöreään joutsen -aiheiseen tauluun. Onko kyseessä uniikkikappale vai saakohan noita ostettua jostain? Haluaisin kotiini samanlaisen. 🙂

  /sanna

 3. Anne

  Pöytä on Eero Saarisen. Knoll valmistaa noita ja ainakin Artekista ja Vitran myymälästä Helsingistä saa noita. Sopisikin hienosti pantoneiden kaveriksi, aika luksus kombo 🙂
  Mukavaa viikkoa myös sinulle!

 4. Anne

  Kiitos 🙂
  Tuo on Arabian keraaminen seinälautanen. Ferdinand Von Wrightin teoksesta Jounsenpari lammella, julkaisuvuosi on 1986 ja noita on tehty 7000 erän sarja. Meidän lautanen on isännän enoltaan perimä. Meillä on enemmänkin hänen enonsa keräämiä vuosilautasia, mutta tuo oli niin herkkä, että halusin sen seinälle. Sen yläpuolella on samaiselta herralta peritty Birger Kaipiaisen keramiikkateos. Minusta on kiva kun kotoa löytyy tuollaisia suvussa kulkeneita yksityiskohtia.

  Kyselepä vanhain tavarain kaupoista tai ehkä jossain nettisaitilla voisi olla sitä.

 5. Kiitos vastauksestasi. Täytyypä tsekkailla, jos tuollainen jostain löytyisi.