En mitenkään halua hoputtaa kesän loppumista, mutta saahan sitä silti fiilistellä vähän uuden sesongin freesejä juttuja. Kävin taas Sokoksella yhteistyön merkeissä, tällä kertaa kurkistelemassa mitä sinne jo on saapunut seuraavan sesongin kokoelmista. Poimin tähän muutamia omia suosikkejani. Nyt on se hetki, kun tavarataloihin saapuu koko ajan jotain uutta ja kivaa.

Tulevan kauden yksi suosikkijutuista tulee taatusti olemaan tuollainen pehmoinen, ilmava ja pörröinen neule. Kuvassa minulla on Tiger of Swedenin muhkea villapaita. Tästä samasta materiaalista heiltä löytyy myös muita neulemalleja. Sitäpaitsi jos näistä keleistä jotain positiivista, niin kerrankin voi kokeilla kansainvälisissä blogeissa nähtäviä yhdistelmiä – neulepaita ja kesävaatteet/sandaalit. Miten kivalta neule tosiaan näyttää esimerkiksi sortsien ja sandaalien parina. Lämmintä yläosaa keventäisi kivasti paljaat jalat. Aika harvinaista sään puolesta että meillä voi tuollaisiin yhdistelmiin pukeutua.

Pikkulaukut ovat nyt kovin suosittuja. Filippa K:lta on taas tullut uusi kaunis pikkulaukku ja se on mitä kaunein esimerkiksi juuri neuleen kanssa. Toki pikkulaukku on täydellinen myös iltalookin täydentäjänä. Erittäin monikäyttöinen siis.

Tässä Tiger of Swedenin pehmoinen neuletakki. Tuollaisesta ennustan tulevan syksyn ja talven suosikkia. Minulla on vastaava neuletakki ollut käytössä koko kesän, meinaan jatkaa sen kanssa läpi vuoden. Pehmeä villatakki on todellinen ”turvavaate”. 


Perusneuleet – kuinka niitä voisi koskaan sivuuttaa. Täydellisen harmaan neuleen metsästys on kuin täydellisten farkkujen metsästys – niitä ei koskaan voi olla liikaa ja vaikka löytäisi kuinka hyvän, silti jatkaa etsimistä.

Farkuista sivuhuomautuksena – Sokoksissa on nyt elokuun ajan -20 % kaikista farkuista!

Tiger of Swedenin ohuessa neuleessa on kaunis raglanhiha ja ilmettä antavat saumojen ompeleet. Perusneuleessakin voi olla jujua. Tämä vaate sopii melkein mihin tahansa, siksi se onkin nimetty perusneuleeksi. 

Filippa K:lta oli tullut tyylikäs musta kellohelmainen hame. Se ulottuu noin polveen saakka ja on nyt tosi ajankohtainen tyyliltään. Tässä voisi olla vaikka alkusysyyn mitä käyttökelpoisin työhame. Nyt se näyttää hyvältä paljaisiin sääriin yhdisteltynä, mutta yhtä kivalta se näyttää myöhemmin syksyllä paksujen sukkahousujen kanssa puettuna. 

Loppukesästä tulee sellainen olo, että täytyy täydentää vaatekaapin perusosasia, kuten t-paitoja ja sukkahousuja. Filippa K:n mallistossa on sekä väljempiä t-paitoja, että aina myös tuollaisia vartaloa napakasti myötäileviä t-paitoja. Itse asiassa ne näyttävät vaihteeksi tosi kivoilta. Kunhan muistaa tarkistaa asukokonaisuuden mittasuhteet, ettei pue itseään kauttaaltaan liian tiukasti.

Kesä saa jatkua, mutta silti vilkuillaan jo vähän syksyyn päin muodin suhteen. Syksy onkin aina ollut lempisesonkini pukeutumisessa, vaikka muuten liputan kesää. Oikeastaan ihan kivointa on yhdistää kesäisiä ja syksyisiä elementtejä keskenään.

Odotatko sinä jo uuden sesongin juttuja?

—-

Vinkkaan samalla myös Sokoksen lanseeraamasta uudesta Fashion News-sivustosta. Siellä on runsaasti muotipainotteista katseltavaa, sivu päivittyy tiuhaan. Kurkkaa mm. inspiroivia street style- kuvia tai nostoja sesongin ajankohtaisista tuotteista vinkkien kera. Sivusto kannataakin tallentaa lukulistalle.

”yhteistyö”

15 Comments

 1. Todellakin kolahtaa!! Kävin tänään jo vähän Espritillä katselemassa mutta ihan ei vielä ole ne odottamani harmaat, mustat ja valkoiset syysjutut tulleet. Tuo Tigerin muhkea neule on aivan ihana ja tuollainen vähän pidempi neule näyttää tosi hyvältä kapeiden housujen ja saappaiden kanssa! Menee ostoslistalle 🙂

 2. Olen vähän menettänyt toivoni tämän kesän suhteen, joten vähitellen tuntuu hyvältä alkaa suunnata ajatuksia kohti syksyä. Ilmojen puolesta se ainakin täällä pk-seudulla on käynyt helposti tänään. 😀 Toisaalta kyllähän tämä +15 ja vesisade kuitenkin marraskuu voittaa…

  Kiitos taas kivoista kuvista. Minä pidän merinovillasta, ja aion täydentää neule- ja neuletakkivarastoja tekemällä tilauksen Uniqloon. Tykkään kyllä kovastikin Tiger of Swedenin ja Filippa K:n malleista, mutta tekokuituiset materiaalit eivät miellytä. Tuo sinun päälläsi oleva neule on kyllä todella kiva.

 3. Kivoja juttuja oot valinnu ! Katselin juuri Tampereen Sokoksella noita Tiger of Swedenin pehmoisia paksuja neuleita.
  Oon kyllä iloinnu juuri sandaalit + neule yhdistelmistä, kun kerrankin niihin saa pukeutua 🙂 jotain hyvää viileissä kesäkeleissä… !

  Sisustuksen Koodissa myydään hobstar laseja eikö vaan? Olen taas Turun suunnalla ja aattelin viedä ystävälleni Sveitsiin muutaman tuliaiseksi 🙂

 4. Anne

  Samma här, neuleet on parhautta ja käytän kyllä niitä ympäri vuoden. Tigerit on aivan mielettömiä, tuo materiaali on niin pehmoista ja ilmavaa!

 5. Anne

  Koko ajan valuu lisää uutuuksia hyllyille, kivaa. Pitkä pepun peittävä neulemalli on musta kiva, se on jotenkin niin turvallinen 🙂 täälläkin ostoslistalla…

 6. Anne

  Kiitos, kiva jos pidit näistä kuvista 🙂 Tigerilla ja Filipalla on sekä ihan merinovillaisia neuleita, että noita pehmoisia ilmavia neuleita, joissa on mukana keinokuituja. Tällaisilla sekoitteilla saadaan neuleista ilmavia ja kevyitä. Kaikki tekokuitusekoiteneuleet eivät ole sama asia kun jotkin akryylineuleet. Itsellä nämä kyseisten merkkien sekoiteneuleet ovat olleet aivan mielettömän hyviä käytössä, vaikka aina rakastankin luonnonmateriaaleja, on nykyisillä laadukkailla keinokuitusekotteilla myös paikkansa. Kaikki riippuu tuotteesta.

  Minullakin on Uniqlosta yksi kasmirneule, heidän mallit on kivoja simppeleitä.

 7. Anne

  Eikö, aika ihania, tuo Tigerin neuleen matsku on superhyperkiva. Ja sanos muuta, on jotekin kiva yhdistellä kepeitä kesäjuttuja ja muhkeita neuleita.

  Juu, meillä on Hobstareja 🙂

 8. Sä oot niin neuletyttö! Sulle sopii neule kun neule. Johtuu varmaan koska oot niin hoikka. Osaat kyllä valita aina just sun tyylisiä vaatteita. Peukku!
  <3

 9. Itse ostin pari viikkoa sitten Marc Cainin harmaan peplum-helmaisen palmikkoneuleen ����eli itse rakastan syksyä. Nyt olisi haussa tiukat, mustat, nilkkapituiset housut, vinkkejä?
  Terhi

 10. Marc Cainilla ainakin oli taannoin myynnissä villakankaiset nilkkapituiset istuvan malliset housut. Lahkeensuissa yksityiskohtana kiva pallokuvio-nauha. En tiedä onko noita vielä mallistossa.

  Harmaa perusneule on kyllä aivan must! Omani on Day Birger et Mikkelsenin ja se tuntuu käytön perusteella olevan yhtä laadukas kuin Filippan neuleet.

 11. Anne

  Kiitos Babs! Joo olet oikeassa, mä rakastan neuleita. Ihana kommentti, kiitos.

 12. Anne

  Tigerillä ja J Lindebergillä on ihania napakoita mustia housuja. Jos lahkeet ei ole itselle juuri oikean mittaiset, voi ne lyhennyttää sopiviksi. Itse joudun usein turvautumaan ompelupalveluun lahkeiden suhteen. Mutta kätevää kun saa juuri omille jaloille sopivan pituuden. Kiitos Titalle vastauksesta myös 🙂 Dayn neuleet on myös kivoja.