Paluu arkeen tapahtui paitsi työpäivien, myös sään suhteen. Viikonloppuna oli niin ihana kesä ja kesäfiilis, että siitä saa voimaa tähän sadeviikkoon. Meillä oli hauskat terassipartyt ja saatiin todella nauttia auringosta ja ruoasta.

Viikonlopun tärkein kuva on kuitenkin tuossa yllä, jei, minun Sarah Bernhartini ensimmäinen nuppu on auennut. Pionipenkkini on nyt kolmatta kesää, tosin siirsin sen ensimmäisen vuoden jälkeen, joten tavallaan toista kesää ja nyt vihdoin sieltä putkahtelee auenneita kukkia. Miten kaunis tuo suuri vaalenpunainen kerrottu pioni onkaan.

Viikonlopun herkullisinta oli syöminen al fresco. Lauantaina töiden jälkeen kokoonnuttiin meidän terassille ja isäntä kumosi pannulle jambalayan aineksia. Kuvassa chorizoa ja vihanneksia.

Jambalaya alkaa olla valmista. Tuollainen pannuruoka sopii hyvin porukkasyömisiksi, pannulta saa käydä omaan tahtiin napsimassa lautaselle.

Sillä aikaa kun pannuruoka kypsyi, nautittiin alkuun samppanjaa ja tapashenkisiä alkupaloja. Suolaiset ja etikkaiset maut menivät yllättävän hyvin yhteen raikkaan samppiksen kanssa.

Jälkkäriksi oli simppelisti marjoja ja mascarponevaahtoa. Kesällä ei tarvitse tehdä monimutkaista kun valmiina saa ihania marjoja. Eikä ollut liian makeaa.

Sunnuntaina kokoonnuttiin aamupalalle terassille. Katoin pöytään perinteisiä aamiaistarjottavia. Jogurttia ja rahkaa myslin ja marjojen kanssa. Leivoin itse suuria kuohkeita sämpylöitä ja niiden kanssa tarjosimme perinteiset leikkeletäytteet.

Kyllä kesällä on ihana ruokailla ulkona. Pieni huomio muuten pöytäliinasta. Huomasin, että valkoinen pellavaliina on aika kirkas kovalla auringonpaisteella, niinpä valitsin pöydälle Linumin tummanharmaan pellavaliinan, se ei häikäise auringossa. Tosin pellava hailestuu nopsaa jos se on pitkään alttiina auringolle, joten taittelin liinan aina suojaan ruokailun jälkeen.

Aika paljon näitä ruokajuttuja taas blogissa – kohta pitää suunnata jääkaapille hakemaan välipalaa…

2 Comments

  1. Tämän luettuani on minunkin käytävä vielä jääkaapilla hakemassa iltapalaa, niin herkullisia kuvia! Sämpylöitä voisin leipoa itsekin vaikka sunnuntai aamuna, silloin ei taida olla mitään menoa, lauantaina menen Alman kanssa koiratapahtumaan. 🙂
    Ruokajutut ovat niin mun suosikkeja, terveisiä kokille ja nelijalkaisille!
    -Minna

  2. Anne

    Itse leivotut sämpylät on kyllä nii hyviä, harvoin vaan tulee leivottua. Koirulaisille sinnekin hirmusti rapsuterkkuja! 🙂