Elokuu alkoi juuri ja se tarkoittaa perinteisesti uusien farkkujen aikaa, tai ainakin itse alan katsella tähän aikaan kesää farkkuhyllyjen suuntaan. Koska Sokoksissa on elokuun ajan sopivasti farkkukampanja, kokosin teille pienen jutun omista farkkumietteistäni.


Elokussa Sokoksella merkkifarkuista -20 % alennus S-Etukortilla!

Juuri nyt minua on alkanut viehättää pillifarkkuja vähän rennommat suoralahkeiset mallit. Juttelin taannoin Dieselin edustajan kanssa farkkumuodista ja hän myös kertoi linjojen väljentyneen. Dieseliltä on olemassa kuvien Straitzee-malli, jossa tämä kapea, mutta suora linja tulee hyvin esille. Kun kokeilin näitä farkkuja, huomasin, ettei kannata ottaa ihan niin pientä kokoa kun ajattelisi, muuten vaikutelmasta tulee pilli, joka ei kuitenkaan ole pillifarkun mallinen. Tämä leikkaus toimii parhaiten kun se saa vähän ilmaa ihon ja kankaan väliin. Pidän suorasta mallista lahkeet käärittyinä, mutta ne toimivat mahtavasti myös suorina, silloin korostavat säären pituutta erityisen kivasti.

Yhdistin tällä kertaa farkkuihin pirteän punasävyisen ruutupaitiksen, syksyä kohti mentäessä ruudut alkavat aina kiehtoa. Tuo paita on G Starin valikoimista.

Toinen farkkuihastukseni just nyt on korkea vyötärö. Minulla kesti hetken tottua tuohon tyyliin, mutta nyt olen ihan haltioissani korkean vyötärölinjan luomasta siluetista. Kuvassa minulla on Filippa K:n kapoisat stretch-farkut, jotka nuolevat kroppaa napakasti. Minulle tuo pienin koko on hitusen väljä, mutta en tiedä pukisiko minua edes ihan sukkahousumaisen tiukka koko. Kannattaa sovittaa eri kokoja, sopiiko paremmin ihan tiukka versio, vai tuommoinen hitusen väljempi versio. Laadukkaat stretch-farkut eivät veny, vaan pitävät kutinsa.

Kolmet farkut ja kolme suosikkisävyä; mustat, valkoiset ja tummansiniset.

Valkoiset farkut puuttuvat tällä hetkellä omasta vaatekaapistani ja ovatkin todennäköisesti seuraavana hankintalistallani. Tässä ihan loistava vaihtoehto, Tiger of Swedenin napakat kapeat valkoiset farkut. Yhdistin ne saman merkin harmaaseen neuleeseen ja Vagabondin sandaaleihin. Kiva perusasu. Tuohon hyvä laukku ja punaista huulipunaa, kokonaisuus on toimiva.

Dieselin suorat farkut vielä kerran kuviin, tällä kertaa aivan mahtavan Marc O´Polon scuba-kankaisen jakun kanssa. Asu on tyylikäs ja asiallinen, mutta materiaalien rentoudesta johtuen silti vaivaton. Tuohon jos vaihtaisi Tiger of Swedenin avokkaiden sijaan kengiksi valkoiset tossut tai sirot sandaalit, muuttuisi ilme taas vähän erilaiseksi. Kengät ja farkut ovat usein asussa se leimaavin kaksikko.

Tulipas taas kokeiltua muutamia erilaisia farkkuja. Olen sitä mieltä, ettei farkkujen suhteen kannata olla liikaa ennakkoluuloja, eikä kannata tarkertua yhteen ainoaan malliin, sillä testailemalla voi löytää yllättäviä yhdistelmiä ja malleja, jotka piristävät sitä paria, johon tulee useimmin tartuttua kun valitsee vaatteita kaapista. Tai mulla ainakin on aina jotkin lempparifarkut, jotka mieluiten nappaan asuun. Yritän kuitenkin lepuuttaa niitä välillä ja tuoda vaihtelua farkkutyyliin. Kerrottakoon vielä, että nuo lempparini ovat Dieselin Skinzeet.

Lisää farkuista taas mm. Fashion News-sivustolla.

”yhteistyö”

8 Comments

 1. Blogisi on hyvin kaunis ja inspiroiva, kiitos 🙂

 2. Anne

  Mä oon kulkenut koko tämän kesän farkuissa, mut kun on vaan ollut niin epäkesäisiä ilmoja. Ja nyt vanhat farkut alkaa vähän kyllästyttää, kun niitä on käyttänyt niin paljon. Pakko siis zoomata uusia ja freesejä. Nuo Filipat on ihanat, kevyttä ohutta, mutta napakkaa kangasta.

 3. Anne

  Tuo jakku oli minustakin superkiva, siksi lainasin kuvaukseen. Tarkoititko tuollaista jakkua, Tigerillä on kivoja, muttei kyllä ihan tuollaista.

 4. Heippa! Tuo jakku on ihan superhieno. Löytyy siis Sokoksen valikoimasta? -Erja-

 5. Anne

  Niin on 🙂 joo, Sokokselta tuo on, en tiedä kuuluuko ihan jokaisen Sokoksen valikoimiin, mutta niiden joilla on Marc O'Poloa valikoimissaan.