Niin se vain on, että kun yhden kohdan saa mieleisekseen, alkaa havitella lisää muutoksia. Keittiö ei ole ihan vielä valmis, pieni kaakeleiden ja seinien fiksaus ja sitten se on täydellinen. Seuraavaksi aionkin sitten iskeä meidän makuuhuoneen kimppuun.
 
 inspiskuva: Alvhem 

Ensimmäisenä haluaisin maalata seinät kauttaaltaan pehmeällä, ehkä vähän vihertävään taittavalla harmaalla. Kiiltävät vaatekaapinovet saisivat kyytiä myös makuuhuoneessa, tilalle samanlaiset mattaiset paperin sävyyn maalatut ovet kuin keittiöönkin tuli. Vetimiksi kaavailen Superfrontin nahkaisia läpsyköitä. Ikkuna saisi verhotangon ja pitkät pellavaverhot, lattialle luonnonkuitumatto, kuvakollaasissa Ikean Sinnerlig.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuudesta tulisi pehmeän luonnollinen. Huonekalut säilyisivät entisellään, samoin pellavaiset tekstiilit. Myös yövaloina toimivat Tolomeo-pöytävalaisimet ihastuttavat edelleen, vaikka ne ovat olleet meillä jo yli kymmenen vuotta.

Suurin muutoksen tarve makkarissa on kuitenkin sängyssä. Meillä on Ikean Sultan Songli-runkopatja tukevana versiona ja se on minulle liian kova. Edellisessä kodissa meillä oli Hästensin pehmeä runkopatja ja se taasen oli liian pehmeä. Petarina meillä on nyt Unikulman luonnonkuminen versio, joka on kyllä hyvä, mutta olen miettinyt jotain vielä täyteläisempää. Pahin ongelma on kuitenkin oikeanlaisen tyynyn löytäminen, kamppailemme molemmat sen kanssa. Nyt meillä on kokeiltu kaikenlaisia pallokuituja ja untuvatyynyjä, myös muotoiltuja tyynyjä on testattu, eikä mikää tunnu osuvan kohdallleen. Kärsin tällä hetkellä tosi usein päänsärystä tuon tyynyongelman takia, etenkin aamuina jolloin olen nukkunut tavallista myöhempään.

Nyt tähän pitäisi löytää kyllä joku ratkaisu. Onko teillä jotain vinkkejä hyvistä tyynyistä? Tykkään nukkua selälläni tai kyljelläni ja pidän korkeasta tyynystä.

25 Comments

 1. Kivoja suunnitelmia makkariin! 🙂 Hyvän tyynyn löytäminen on välillä vähän salapoliisin työtä, mutta itse on käyttänyt Tempurin tyynyä ja jotakin halpaa Ikean vanutyynyä. Vaihtelen niitä aika ajoin ja näin omat päänsärkyni on pysynyt poissa.

 2. Meilläkin pitäisi uudistaa makuuhuoneen sisustusta, mutta tyyny on löytynyt. Pidän Tempurin perhosmallista. Tyynyliinahan on siinä ihan kammottavan näköinen, mutta tyyny on hyvä, tukee juuri oikeasta kohdasta perhosmuodon ansiosta.

 3. Vormun muotoiltava pallokuitutyyny, saa itse muokattua mukana saapuvan lisätäytteen avulla. Hinta 79 €. Parhautta!

 4. Hei, tuttu aihe tuo sopivan tyynyn ja patjan etsintä! Kärsin kroonisista niska-hartiasäryistä ja minulle tyynypelastaja on ollut Ruskovillan hirssiakana. Parasta hirssiakanatyynyssä on täydellinen muotoiltavuus. Käytin pitkään Tempur classic -tyynyä (koko s), joka oli hyvä, mutta jossain vaiheessa sekään ei auttanut/riittänyt. Kaverini vinkkasi hirssiakanan, josta en enää luovu.

  (Vaikka et patjoista kysynytkään, niin Tempur-patjasta sekä yllättäen myös Ikean peruspatjoista minulla on hyviä kokemuksia.)

 5. Heippa, haaveilin tempurin sängystä mutta se vaikutti liian hankalalta kun ei ollut petaria, olis pitäny ostaa kallis "muovilakana" ja nukkumislämpötilat sääteli patjan kovuutta jnejne. Ostettiin kallein runkopatja mitä ikeassa oli, miehelle kovempi sultan sagvåg ja minulle pehmeämpi stamnes. kevyellä naisella tärkeintä on että lantio uppoa hyvin patjaan ja jos on liian kova niin selän notko menee väärin. Varsinkin jos ei ole malliltaan mikään laatikko 😉 petari vaihdettiin siitä avaruusmatskusta ihan tavalliseen pehmeeän mutta ei liian paksuun (sultan tveit). Tyynynä fyssarin suosittelema duquem jonka sisältöä voi säädellä ja siinä on 4 eri lokeroa joten tukee hyvin myös minun kyljellänukkumista. Hetki kestä löytää mieluinen täyttöaste ja vaikka tyynyliinan vaihdon yhteydessä voi vähän möyhentää sisältöä kun nekin litistyy. Onnea etsintään! Kokeilemalla se löytyy 😉

 6. Tyynyyistä ei ole suositusta, mutta sängyksi suosittelen Dux:n runkopatjaa. Ainoa sänky, jolla selkäni pysyy kunnossa. Ja sängyn pystyy muokkamaan itselleen sopivaksi kasettien avulla.

 7. Minä olen käyttänyt jo miltei 20 vuotta Fysiolinen CuroPlus-terveystyynyä. Onneksi niitä on saanut aina uusia, pelkään aina että tuotanto lopetetaan! Olen kokeillut myös Tempurin ja Unikulman terveystyynyjä, mutta niihin en ole sopeutunut. Kuljetan tätä omaa tyynyäni jopa matkoilla mukanani, se on niin ihana. Mies taas tykkää tuosta Unikulman tyynystä.

 8. Minulle sopii täydellisesti Unikulman Astro-tyyny. Tempurista minulla oli liian matala versio. Myös Unikulman sänky on osoittautunut erinomaiseksi investoinniksi.

 9. Me hankittiin muutama vuosi sitten Tempur-vuoteet, ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Miehelläni oli aiemmin hiukan selkäongelmia, ja ne hävisivät aivan kokonaan. Sängyt on moottori-versiot ja suosittelen sitäkin lämpimästi; luen joka ilta pitkään kirjaa, joten moottori on ollut yhtä tiuhaan käytössä. Suosittelen lämpimästi! Ei tarvitse pelata tyynyjen kanssa. Ja nuhan iskiessä sitä on voinut säätää hiukan koholleen. Tyynyysuosikit meillä on ollut pitkään Hemtexin Filip, 390 g. Niissä on laadukas ja tiheä pintamateriaali ja hyvin kuohkeana pysyvä sisus.

 10. Hankin ensin itselleni Tempurin perhosmallin ja se todettiin hyväksi myös miehelleni. Joten meillä on nyt kaksi tyytyväistä Tempurin käyttäjää. Siihen ei tarvitse ostaa erikseen tyynyliina, tavallinen tyynyliina käy hyvin.
  Kys merkin patja ei kuitenkaan sopinut itsellenii, koska olen suht pieni (samaa kokoluokkaa kuin sinäkin. Olen käynyt Koodissa, huom). Se oli liian kova eikä muotoutunut kunnolla nukkuessani. etsin edelleen kunnon patjaa :).

 11. Täältä myös ääni Duqemin tyynylle. Toimii tosi hyvin sekä selällään että kyljellään nukkuvalle. Sain testata tyynyä yhden yön ajan ja olin myyty, samoin kävi miehelleni, kun sitten testasi minun tyynyäni. Nykyiset ovat olleet käytössä yli 5 vuotta, pesen ne useamman kerran vuodessa ja pöyhin aina välillä vetoketjulla avattavien lokeroiden sisustaa. Mukana tulee lisätäytettä, saa sitten muotoilla tyynyn omaan makuun sopivaksi.

  Kaupoista näitä ei taida saada, otin itse yhteyttä edustajaan, nyt taitaa olla myös verkkokauppa. Suosittelen lämpimästi, minullakin tuskainen, turhauttava ja kalliiksi tullut sovittelu untuvatyynyistä tempur-tyyppisiin sun muihin takana.

  Meillä on nyt sitten todellinen tyynybaari tarjolla yövieraille. Kaikkea löytyy – paitsi Duqemit pidetään itsellä!

 12. Anne

  Mä oon miettinyt Tempuria tai jotain muotoiltavaa tyynyä. Kaikki mahdolliset muut on jo ainakin läpikäyty. Ja joo, varmaan hyvä välillä myös muistaa vaihdella tyynyjä.

 13. Anne

  Mä oon valmis uhraamaan tyynyn ulkonäön sen mukavuuteen 🙂 jos on ruma tyyny, piilotan sen petauksessa nättien tyynyjen taakse.

 14. Anne

  Kiitos vinkistä, pitänee tutustua. Muotoiltavuus on kyllä plussaa 🙂

 15. Anne

  Kiitos vinkistä, täytyy katsastaa tuokin vaihtoehto. Mä tykkään korkeasta tyynystä ja nukun kyljelläni tai selälläni, joten muotoiltu tyyny voisi olla paras.

 16. Anne

  Tuo hirssiakana vaikuttaa mielenkiintoiselta, kävin heti googlaamassa ja taidan käydä hypistelemässä sitä Kaislassa. On muuten ihan uskomatonta, miten epäsopiva sänky ja tyyny saa aikaan päänsärkyä…ei kiva.

 17. Anne

  Julialle:
  Joo, meidän ongelma on nimenomaan liian kova sänky (mulle). Ajattelin ettei sillä niin isoa merkitystä ole kun on kunnollinen petari, niin väärässä olin. Olisi pitänyt valita kaksi erillistä runkoa, mut kun ollaan totuttu yhtenäiseen rakenteeseen. Nyt särkee alaselkä usein (joka yö) nukkuessa ainakin vähän. Lisäksi tuo niska/takaraivosärky tuosta tyynystä. Kävin katsomassa videon tuosta Duquem-tyynstä ja se vaikutti kiinnostavalta. Mietin kuitenkin tarvitsenko vielä jämäkämmän version.

  Aapukka:
  Kiitos sinullekin neuvoista ja kokemuksista. Tyyny vaikutti nettitutkiskelun perusteella kyllä hyvältä. Ja joo, monta untuvatyynyä on testailtu, samoin pallokuituja, vanuja ja viskoelastaaneja….

 18. Anne

  Duxilla on kyllä hyvät patjat. Joskus jos satsataan sänkyyn, täytyy pitää se mielessä.

 19. Anne

  Pitääkin heti googlata tuo tyyny 🙂 kiitos kun jaoit vinkin.

 20. Anne

  Ah, täytyy katsastaa tuo Astro. Pidän todella korkeasta tyynystä, tai siksi mulla on niitä aina kaksi joskus kolmekin pään alla… Hyvästä sängystä kyllä kaikki lähtee. Nimim. pehmeästä Hästensistä kovaan Ikeaan.

 21. Anne

  Voi, teillä on sitten tosi mielettömät sängyt. Ihan niin suureen investointiin en nyt ole valmis, mutta kuulostaa kyllä aika ylelliseltä.

 22. Anne

  Juu, pienenä on hankala löytää sitä oikeaa patjaa, ainakin sen tiedän että kovin pehmeä saa olla. 🙂 Perhostyynyä olen vähän ajatellut katsastaa.

 23. Heippa, pakko vielä kommentoida tätä vaikka luen blogeja pienen kesätauon jälkeen hitusen mattimyöhäisenä, että suosittelen sulle ehdottomasti tutustumaan Tempurin Ombracio-tyynyyn!! Kärsin itse vielä muutama vuosi sitten jatkuvista niskapäänsäryistä etenkin aamuisin, mutta kun ostin nämä tyynyt kolmisen vuotta sitten 3+1-päiviltä minulle ja miehelleni, on meidän tyynyongelmat olleet historian havinaa. 😀 Alkuun minulla meni ehkä viikko/kaksi tottua tähän hieman korkeaan ja jäykkään tyynyyn, mutta kun sitä on hetken käyttänyt, se hieman pehmenee ja muotoutuu ja on kyllä todella tukeva juuri niskalle. (Minulla tuli ennen tottumista korvat hieman araksi, mutta vain muutamana ensimmäisenä yönä.) Meistä on tullut miekkoseni kanssa jopa niin mukavuudenhaluisia, että raahataan usein omat tyynyt yökyläänkin mennessä mukanamme, koska yksinkertaisesti mikään tyyny ei ole tämän jälkeen ollut yhtä hyvä. Niin, ja tuon hassun ulkomuodon kanssa sopivat kyllä normaalit tyynyliinat. 🙂 -Heksu

 24. Anne

  Kiitos tosi paljon kun viitsit kommentoida 🙂 Tuota Tempurin tyynyä olenkin vähän silmäillyt, täytyy sekin testata jossain vaiheessa. Nyt päädyin tämän kommenttilootan suositusten joukosta poimimaan CuroPlus-terveystyynyn, tilasin sellaisen ja odotan innolla sen saapumista. Pidän tosi korkeasta tyynystä ja jos tuo on liian palikka, sitten testaan heti Ombracion. Juuri korvien painuminen mietityttää näissä muotoilluissa tyynyissä, en tykkää jos ne painuvat ja alkavat melkein sattua kovan tyynyn takia. Testailut jatkuvat.