Emme ole varmaan ainoita, joiden lauantai-iltaan kuuluu usein pieni herkuttelu. Nyt tuntui, että siitä on jo ikuisuus kun ollaan istahdettu napostelemaan jotain ja nauttimaan lasilliset viiniä. Kylläpä tällainen kotinapostelu olikin rentouttavaa.

Pöydässä komeili hortensian oksa, joka on ollut terhakkaana jo kaksi ja puoli viikkoa. Ihmeen kestävä kukka. Hortensiat kuuluvat syksyyn, niissä on ihanaa freesiä rehevyyttä. 

Juustotarjottimella oli uusi tuttavuus, kotimainen Herkkujuustolan Metsuri -punahomejuusto. Ostin sen enimmäkseen nätin ulkonäön takia, mutta se oli myös maistuva.

Ehkä lemppariyhdistelmäni tarjolla olleista juustoista. Sinihomejuustoa, viipale tuoretta viikunaa ja maltillisesti suolattu keksi.

Isäntä valmisti meille sitruunalla ja limellä raakakypsytettyä lohta. Maistoin tällaista ensimmäistä kertaa, mutten taatusti viimeistä. Oli niin hyvää, että tätä tehdään toistekin.

Ruisleivällä aitoa voita, lohta ja mausteena kapriksia. Kivan kirpeä ja suolainen makuyhdistelmä. Fazerin puikulat ovat minun suosikkiruisleipiäni.

Kattauksessa oli uudet Kastehelmi-juomalasit ja viinille klassiset Tapio-sarjan lasit. Lautasliinat Marimekon. Olen täällä ennekin hehkuttanut noita lautasliinoja, ihana laatu niissä, ovat ihan silittämättä siistejä pesun jälkeen.

Tällaiset lauantai-illan herkuttelut tällä kertaa.

2 Comments

  1. Onko tuo lautasliina keittiöpyyhe? Minulla on samanlainen pyyhe.

  2. Anne

    Nuo ovat ihan kankaisia serviettejä, mutta tuosta kuosista on samanlaista keittiöpyyhettäkin. Varmasti ihana sekin 🙂