Tiedättekö, tänään oli ihan mahtava päivä töissä. Tomi oli keksinyt, että laitetaan Koodin blogiin vinkkejä makuuhuoneen sisustamiseen ja arvotaan lukijoille Linumin pellavatorkkupeitto. Ei muuta kuin tuumasta toimeen…Tomi rakensi meille Koodiin uuden Hayn näyteikkunan, minä toimin päivän aikana juoksutyttönä ja Maija loihti erilaisia makuuhuonestailauksia ja kuvasi ne. Ihan mahtava tiimi kyllä ollaan, pakko sanoa.
Nyt siis Koodin sivuilla on käynnissä tuo mainitsemani kilpailu. Siellä on myös nähtävillä kaikki neljä erilaista makuuhuonekokonaisuutta. Ihania kuvia oli niin paljon, että jaan ne omassa blogissani kahteen postaukseen, muuten tästä olisi tullut superpitkä kuvatulva.
 

Tuo ensimmäinen kuvatulva oli harmaasävyisestä stailauksesta. Siinä on rento ja huoleton meininki. Sävymaailma on pehmoinen ja harmoninen, tehostesävynä kamelinbeige, joka lämmittää harmaata väriskaalaa. Huomatkaa myös miten byLassenin kuparikehyksinen peili luo makuuhuoneeseen ekstratunnelmaa ja valoisuutta. Peiliä voi käyttää sisustuksessa myös talun sijaan seinäelementtinä.

Linumin syyskokoelman näyttävin tekstiili on varmastikin tuo samettinen päiväpeitto, josta vihreä on ollut paljon esillä kuvissa. Samettipeittoa on myös myyränharmaana ja roosana. Tässä stailauksessa tunnelma on kansainvälinen ja ylellinen, olematta yhtään liian ”hieno”. Ylellisessä tyylissä onkin se hieno rajanveto, milloin luksus menee vähän liiaksi yritykseksi ja tulee tunne, että on yritetty tehdä sitä hienoa.

Ripaus kultaa ja meidän isin (Juhani Melenderin) maalaus tekevät tähän kaivatun luksuslisän. Kyllä tuolla kelpaisi kelliä sametin keskellä.

Huomaatteko myös, miten nyt on tapana pedata päiväpeitot puoliksi auki. Tietysti tällaisissa petauksissa lakanoilla on myös näkyvä rooli, joten niihin on kiinnitettävä huomiota. Valkoisilla pärjää aina, kirjavat ja pesussa kulahtaneet kannattaa peitellä kokonaan.

Maija on ottanut myös nämä kaikki kuvat.

Jatkan tätä vielä toisella postauksella myöhemmin, siinä tulee kaksi erilaista somistusta lisää. Käykäähän osallistumassa kilpailuun.

6 Comments

 1. Oi, tuo vihreä tyyli iskee ihan täysillä, melkein itsekin yllätyin. Upean näköistä Golden Bellin ja tuon kauniin taulun kera. Pitäisikö sitä jotain vihreää hankkia omaankin kotiini…?

 2. Heipsan!
  Mikä on maton koko ja hinta harmaassa makuuhuoneessa?
  Ihana kilpailu, olisipa nyt minun vuoro voittaa. 🙂
  T. Minna, joka tarvitsee jotain pehmeää sängyn viereen

 3. Anne

  Vihreä iskee minuunkin nyt kyllä kovin. Tuntuu että olen ihan tarpeeksi katsonut valkoisuutta, vaikken koskaan siihen kokonaan kyllästy, mutta kieltämättä nyt viehättää vähän runsaampi sävytys. Just mietin, että vihreää voi tuoda vaikka parilla tyynyllä ja kauniin vihreällä kasvilla…

 4. Anne

  Heipsan. Maton koko on 80×150 cm ja hinta päälle 50 €. Tuo on Saanan ja Ollin Finnartelle suunnittelema kierrätyspuuvillamatto 🙂

  Eikö ihana kilpailu! Pidetään peukkui 🙂

 5. Mitä ihmettä, niin edullinen! Mietiskelen asiaa, maton voi varmaan pestä pyykkikoneessa?

 6. Mistä ihmeestä on löytynytkin kaunis vihreä päiväpeitto?