Minun on pitänyt jo ties kuinka kauan kirjoitella omista hiustuotesuosikeistani. Kuten tiedätte, hiukset eivät ole minulle kovin tärkeässä roolissa, tarkoitan siinä mielessä, että kävisin jatkuvasti kampaajalla ja vaihtelisin tyylejä. Olen viihtynyt parhaiten ponnarissa vuosikausia. Vaikka kuinka skarppaan välillä ja leikkaan tukkaa lyhemmäksi, en osaa oikein luopua tuosta omasta tyylistäni.

Laadultaan hiukseni ovat hyvin tyypilliset suomalaiset; pehmeää ja loivasti luonnonkihartuvaa, yksittäinen hius on ohut, mutta niitä on muuten ihan runsaasti. Haluaisin kovin sellaisen raskaan hiuslaadun, josta voisi vetää sormilla läpi ja se vaan valahtaisi ihanasti asentoon. Valitettavasti kevyt hiuslaatuni ei valahda, näin ollen se ei oikein asetu millään nätisti.

Olen tietysti vuosien varrella kokeillut ties minkälaisia tuotteita ja testien perusteella tämän hetken suosikeiksi ovat nousseet Cutrinin tuotteet. Olen saanut heiltä blogin kautta usein kivoja paketteja ja myös ostanut Cutrinin tuotteita itsekin. Jotenkin heidän shampoonsa tuntuvat minun hiuksilleni parhailta. Ne vaahtoavat runsaasti, mutta huuhtoutuvat helposti – pointit jotka ovat minulle tärkeitä. Lisäksi eivät ylihoida hiuksia, jottei niistä tule velttoja ja nopeasti rasvoittuvia, vaan pitävät hiukset ilmavina. Isäntäkin käyttää Cutrinia mieluiten, on kuulemma miehiseenkin makuun ihan lemppari.

(osa tuotteista saatuja)

Nyt en ehkä osaisi enää olla ilman kuivashampoota. Suihkin sitä aina kuiviin hiuksiin myös pesun jälkeen, olen huomannut että se tekee hiuksistani todella paljon kuohkeammat ja helposti muotoiltavammat, vaikka vain sutaisisin ne ponnarille. Sensitive-sarja on aivan ihana, tuoksumaton fiilis on kivan neutraali. 

Kuivashampoon lisäksi käytän aina hiuskiinnettä. Pidän sekä aerosoliversioista, että pumppuversioista. Aerosolilla tulee vähän hennompi kiinnitys ja kun haluan oikein vahvan pidon suihkaan pumppulakkaa. Joskus olen tainnut kertoakin, että inhoan sitä kun otsahiukset valuvat näkökenttään, siksi lakkaan ne aina huolellisesti paikoilleen. Neuroosi kai sekin.

Minulla on varattu pian aika kampaajalle. Ajattelin taas vaalennuttaa väriä reilulla kädellä. Kun vihdoin pääsin eroon kokovaalennuksesta ja väri tehdään nyt pelkästään raidoilla, ei kampaamokäynneillä ole niin kiire. Mutta nyt minua vähän kyllästyttää tämä tuhkaiseen taittava vaalea sävy latvoissa. Itse viihdyn parhaiten lämpimään sävytetyssä vaaleassa. Katsotaan millainen seuraavalla kerralla saadaan aikaan.

Comments are closed.