Me olemme tällä viikolla järkkäilleet Koodissa  yläkertaa, tulossa on ihania uusia juttuja syksyyn ja niille on vähän saatu tilaa aikaiseksi. Tomi järjesti meille yhteen nurkkaan valkoisen kokonaisuuden ja miten hyvältä se näyttääkään puun sävyistä lattiaa ja lämpimän sävyistä seinää vasten.

Tuossa korostuu hyvin, miten kauniisti erilaiset esineet nivoutuvat nätiksi kokonaisuudeksi, kun niiden muotokieli on yksinkertaisen siro ja väri yhdistävästi valkoinen. Vaikka valkoista on paljon, tunnelma on pehmeä pintamateriaalien lämpimän sävyn vuoksi. Olen myös kasannut näihin kuviin muutamia somisteita pehmentämään Muuton linjakasta 70/70-pöytää, joka on vastattain meille saapunut ja se on kyllä tosi upea. Tuo ihastuttava pellavatorkkupeitto on Linumin uudesta kokoelmasta, eikö aivan mainio myös pehmentämässä ruokatilaa.

Minulla on tapana kasata kotonakin ruokatilan pöydälle kaikenlaisia esineitä luomaan tunnelmaa. Pitkä pöytä on siitä ihana, ettei kaikkia somistuksia tarvitse (ainakaan kahden hengen taloudessa) siirtää sivuun ruokailun ajaksi. Pidän myös kirjoista somistuselementteinä, sitäpaitsi ne ovat pöydällä kätevästi käsillä kun on hetki aikaa istahtaa ja syventyä niihin. Kynttilänjalat ja kynttilät ovat meillä aina käytössä, mutta etenkin nyt syksyllä. Kuvassa on Skandinaviskin tuoksukynttilä ja byLassenin kynttilänjalka ja rasia.

Pienet esineet tuovat väriä, tuossa kokonaisuudessa Hayn paperimassanaamarit ja kangaskassi. Tällaisia helposti vaihdettavia väripisteitä on mukava tuoda yllättämään harmonista sisustuskokonaisuutta. Nuo paperimassanaamarit ovat muuten aivan älyttömän suosittuja, loppuvat aina melkein heti kun niitä saadaan lisää.

Muuton 70/70-pöydässä on kestävä laminaattikansi, jossa on lämpöä antava vanerireunus. Mietitty yksityiskohta tuo kokovalkoiseen pöytään sopivasti luonnollisuutta. Tämä taitaa olla minun suosikkiruokapöytämallini juuri nyt.

Miten te pehmennätte valkoista sisustusta ja joko valkoisuus on alkanut kyllästyttää?

6 Comments

 1. Tuo pöytä on kyllä tosi kaunis! Ja ihana kokovalkoinen kokonaisuus, tosi onnistunut. Minuun ei kokovalkoinen sisustus oikein kolahda, mutta kyllähän valkoinen on aina tosi raikas ja ihana, sitä pitää ainakin pienissä määrin olla. Olen ihan rakastunut mun uuteen Hay Hee Lounge-tuoliin ja päädyin valkoiseen, joka meni kyllä ihan nappiin. Tosi raikas. Kivaa loppuviikkoa!

 2. Anne

  Tää pöytä on luonnossa minusta vielä paljon kauniimpi kuin kuvissa. Tässä tuo kokovalkoisuus ei näytä niin valjulta, kun seinä ja lattia ovat lämpimän sävyisiä. Se Hee Lounge-tuoli sopii todella hyvin teidän olohuoneeseen, tuo sinne kivasti raikkautta ja keveyttä. Ja teidän sohva kyllä on ollut ihan nappivalinta tilaan myös. Eli hyvältä näyttää 🙂

  Kivaa loppuviikkoa myös sinne!

 3. Oi, pitää siis tulla seuraavalla Turun reissulla ihastelemaan pöytää paikan päälle. 🙂 Omalla haavelistallani on laadukas pöytä, nykyinen Ikean pöytä on vähän väliaikaisratkaisu, vaikka tykkään siitäkin tosi paljon. Ja iso kiitos, olen samaa mieltä sohvavalinnasta, kiitos sinulle avusta ja konsultaatiosta kankaiden suhteen.

 4. Kyllä valkoinen on kaunis ja raikas.

  JohannaKL

 5. Anne

  Kannattaa ehdottomasti katsastaa tuo pöytä, että retkeä vaan tänne Turkuun 🙂 Luulen että tykkäisit tuosta, se on tosi jämäkkä ja laadukas, samalla keveän oloinen.