Nyt on kesäkuuman jälkeen yksi suosikkisäätilani. On kirpsakan vilpoisaa, että voi nauttia lämpimistä villakangastakeista, kuitenkaan ei tarvitse muurautua umpeen kylmää vastaan, vaan takin voi asustaa mielen mukaan. Pariisista tarttunut takki-innostus tuli sopivaan hetkeen, sillä yhteistyön puitteissa kävin valkkailemassa Sokokselta muutamia kivoja takkeja kuvauslainaan teille esiteltäväksi. Vaikka hypistelin ihania toppatakkeja ja parkatakkeja, päätin valita kuviin tällä kertaa villakangastakkeja.
Kamelin sävyisen takin löysin Ril´sin valikoimasta. Siinä on nyt ajankohtainen vyö ja sopivasti rentolinjainen malli. Shaalikaulus on kauniin naisellinen. Alla on J.Lindebergin petroolin sävyinen pooloneule ja olalla keikkuu Guessin pikkulaukku. Konjakin värinen nahka on yllättävän kiva kamelin värisen takin parina.  

Filippa K:n mallistosta löytyy aina takuuvarmasti kivoja takkimalleja. Tälle talvelle on mm. ryhdikäs musta villakangastakki, jonka yksityiskohdat on tarkasti mietittyjä. Kauluksen malli tuo mieleen 70-luvun villakangastakit. Tässä on samanlaista klassisuutta kun trenssitakeissa. Varma investointi vuosiksi eteenpäin.

Kaikenlaiset villakankaiset huitulatakit ovat myös viehättävän rentoja. Betty Barclaylta bongasin tämän ihanuuden. Vuoreton takki on kevyt, vähän kuin viitta. Nyt voi vielä viipottaa tuollaisen kanssa vyö aukinaisena, mutta kun kylmenee, voi kerrostaa alle lämmintä, lisätä muhkean huivin ja sitoa kerrokset vyöllä yhteen. 

Takin kanssa yhdistin Tiger of Swedenin niukan villaneuleen, kaulaan sidoin Fraasin silkkihuivin ja kädessä on Sauson superylelliset nahkahanskat. Ruskeat nahkahanskat tuovat säväyksen musta-harmaan asun kylkeen. Silkkihuivi toimii tässäkin, silkkihuiveja löysin Sokokselta vaikka minkälaisia. Marimekolta löytyi graafisen tyylikkäitä versioita ja asusteosaston hyllystä runsaammin kuvioituja vaihtoehtoja.

Jos haluaa pitäytyä niukassa ja superklassisessa tyylissä, ripauksella maskuliinisuutta, voi valita esimerkiksi Hettemarksin villakangastakin. Ihana tuo raikas raidallinen vuori. Takin seurana on Marimekon tyylikäs puhdaslinjainen nahkalaukku.

Yhdet suosituimmista kengistä taitavat olla jonkinlaiset lenkkitossut. Poimin nämä tyylikkäät CK:n tossut esimerkiksi ei niin sporttivibaisista tossuista. Mitä mainioimmat vaikkapa yllä olevan Hettemarksin villakangastakin rentouttajana.

Sokoksella on oma takkiosasto, josta löytyy monia, ihan vain takkeihin erikoistuneita tuotemerkkejä. Sen lisäksi tietysti merkkien omilla osastoilla on lisää takkivaihtoehtoja. Kuvassa kauniin kaakaon värinen Milo-merkkinen takki, joka löytyy takkiosastolta. Sopii hyvin sellaiselle, joka pitää neutraaleista ja hillityistä linjoista. Tähänkin minun oli sidottava silkkihuivi. 

Lopuksi vielä katse varpaisiin. Kuvan ihanuudet ovat Vagabondin tyylikkäät nahkanilkkurit. Juuri tuon tyylisiä bongailin ja ihastelin Pariisissa. Näiden hinta on kohtuullinen – sortuisinkohan.
Muistathan seurailla Sokoksen Fashion News-sivustoa, sieltäkin löytyy mm. Pariisin inspiraatiota. Maanantaisin sivuille tulee Street Style-inspiraatiota ja torstaisin Must Have-vinkki.
”yhteistyö”

1 Comment

  1. Olipas jotenkin inspiroiva postaus, nyt on juuri paras aika tosiaan pukeutumiselle! Erityisesti tykkäsin noista ruskeista nahkahanskoista mustan takin seurana – sellaiset taitavat päätyä ostoslistalle seuraavaksi. Tykkään muutenkin käyttää mustien vaatteiden kanssa ruskeita asusteita, jotenkin tuovat uudenlaista eloa koko asuun. Nytkin päällä konjakinruskeat korkonilkkurit ja laukku. Hanskat olisivat aika pieni ostos, joka piristäisi sitten koko talven asuja!