Lauantaina työpäivän jälkeen oli ohjelmassa vähän kotihommia. Aurinko paistoi täydeltä terältä, syksy näytti parastaan. Olohuoneessa aurinko paljasti armotta monen päivän pölyt ja karvat, joten ei auttanut muu kuin ottaa imuri esiin ja alkaa siistiä paikkoja. Minulla on onneksi aina innokkaita apulaisia tai tarkkailijoita. Kun mami oli imuroinut lehtikorin, löysi Lettunen siitä oivan majan itselleen. Tyttönen on omaan tapaansa tarkkailemassa tapahtumia.

Olin pessyt aiemmin valkoisen laiskanlinnan päälliset ja ne hohtivat vielä puhtautta, imurointi oli kuitenkin tarpeen, sillä tuoli on koirulaisten tukikohta. Minun on muuten pakko vinkata teille mahtava kikka huonekalujen pesuun liittyen. Kun peset sohvan tai nojatuolin rungon päällisen koneessa, linkoa se (ellei kyse ole värillisestä kankaasta) ja ähellä se heti koneesta otettuna paikoilleen sohvan tai tuolin päälle. Anna päällisen kuivua siinä paikallaan. Huomasin että päällinen venyi muotoonsa ihan eri tavalla kun aiemmin, jolloin olin ensin kuivatellut sen ja laittanut nihkeänä paikoilleen. Nyt kutistumista ei juuri huomannut kun päällinen venyi märkyyden ansiosta. Jos taas sinulla on tummempi päälliskangas, johon voi tulla linkouksesta vaaleita rantuja, anna sen ensin valuttaa suurin määrä vedestä pois ja vedä se huonekalun päälle vielä ennen kun se ehtii kuivua liikaa.

Lettunen on juuri parturoitu ihan lyhytkarvaiseksi isin toimesta. Poika näyttää niin pikkuiselta. Tyttöselle pitäisi tehdä sama parturointi, hän näyttää nyt siron Lettusen vierellä vähän turjakkeelta. 

Lettunen on kyllä niin poika, kaikki tekniset laitteet ja muutkin jutut kiinnostavat, kaikkea täytyy kokeilla. Imuri on kiva.

Asettelin puhtaan nojatuolin päälle vaihteeksi vanhan torkkupeiton. Se suojaa päällistä nuhjaantumiselta, ja näyttää kyllä pitkästä aikaa kivan rennoltakin. Ovelan värinen tuo Societyn torkkupeitto. Siinä on ihan syksyiset sävyt.

Saatiin tänään noin komea kuivakukkakimppu naapurin tädiltä. Lettunen halusi vähän tuoksutella sitä. Kimppu pääseekin koristamaan ruokatilaa. Tuosta tulee kotiin mahtavasti väriä.

Kiitos hirmusti kaikille lukijakyselyyn vastanneille ja Mulberryn tuoksukynttilän arvontaan osallistuneille. Teillä on vielä huominen aikaa osallistua, täällä. Lueskelin innolla teidän kilpailukommenttejanne ja noteerasin kyllä, että olitte toivoneet erityisesti sisustuspainotteisia postauksia lisää. Myös koirulaisia haluttiin nähdä enemmän, samoin arkeen liittyviä juttuja. Kiireinen syksyni toivottavasti vähän helpottaa ja minulla on aikaa kotoilla enemmän, niinpä toiveitanne on tarkoitus toteuttaa.

2 Comments

  1. Huomenta!
    Ihanaa kun koirat ovat taas kuvissa!
    Mukavaa päivää teille kaikille!
    -Minna

  2. Anne

    Hei aamun virkku 🙂 Koiria oli pakko vähän laitella eetteriin, kun niin oli toivottu tuolla kilpailuvastauksissa. Mukavaa viikkoa sinne!