Nyt kun tekee mieli käyttää vaihteeksi pieniä laukkuja, olen törmännyt käytännön ongelmaan. Minun normaali lompakkoni täyttää koko laukun, eikä sisälle mahdu juuri muuta. Pariisissa käytin lompakon sijaan vanhaa LV:n pikkuista pochetteani, mutta ärsytti kun kortit olivat sekaisin pussukan uumenissa. Etsiskelin jo matkalta pientä korttilompakkoa, johon mahtuisi myös joitakin seteleitä. Oikein kivan version löysin Valentinon mallistosta, nätti kuin mikä niittikoristeineen kaikkineen. Meinasin sen jo ostaa, mutta valitsin kuitenkin ennemmin takin ostamisen sillä kertaa. Muistin nimittäin nähneeni ihan vastaavan pikkukukkaron Sokoksella Tigerin mallistossa.

Niinpä kävin ostamassa tuon yksinkertaisemman ja huokeamman pikkulompakon kun saavuimme kotiin. Olen nyt käytellyt pikkukukkaroa joitakin päiviä ja täytyy sanoa että olen valintaan tyytyväinen. Kortit, henkkarit ja setelit ovat kätevästi saatavilla. Kukkaron pinta on silkoista pehmeää nahkaa, eli miellyttävä käytössä, sitä kun käyttelee normaalisti useita kertoja päivässä – auts.

Tässä näkyy miten vähän tilaa se vie pienikokoisessa laukussa. Seuraan saa hyvin kaiken muun tarpeellisen. Kuten avaimet, huulipunan, silmälasit jne.

Kännykkä ja bussikortti ovat minulla aina tuossa alemmassa laukun osiossa. Pieni laukku on siis tosi kätevä, kun sisällön organisoi oikein. Pikkulompakko tuplaa myös Chanelini säilytystilat, en malta odottaa että nyt voin alkaa käyttää sitäkin enemmän. Kun kannan kameraa mukanani, sujautan sen ja muut isommat asiat kevyeen kangaskassiin. Niitä onkin kertynyt aikamoinen määrä. Viimeisin Pariisin reissulta, siellä muotinäytösten liepeillä jaetaan=tyrkytetään aina tuollaisia.

Miten te olette organisoineet pienten laukkujen sisällön?

6 Comments

 1. Ihana pikkulaukkusi! Tarvisin, siis ihan oikeesti, myös uuden beigen pikkulaukun, jota voi kantaa olan yli, koska on reissussa ehdoton. Oma musta pikkuchanelini joutui huoltoon, 1 vuoden vanhana eivätkä voineet korjata sitä, joten jouduin ostsmaan uuden Chanelin mutta en halua pitää sitä joka päivä. Mutta tuo pikkuinen lompakko on hyvä, minullakin on tuollainen. Mahtuu tosiaan rillit, harja ja huulipunakin laukkuun mutta täytyy etsiä uutta laukkua seuraavalta reissulta.

 2. Mulla on kanssa käytössä pikkuinen korttitaskulompakko (supetyylikkäästi Ordning&Redasta hankittu… haha!) aina, kun käytän pikkulaukkua.

  Aivan ihana tuo sun Chloé… <3

 3. Mulla on sama tyyli pikkulaukkujen kanssa eli vaihdan pienempään lompakkoon. Pienet laukut näyttävät usein tosi paljon kivemmilta ja onhan se nyt mukavampaakin kun laukku on kevyt ja kulkee helposti matkassa mukana. Lisäksi joskus pidän kahta laukkua, pikkulaukussa lompakko + känny + avaimet -setti ja isossa sitten läppäri, työpaperit ym.

  Tuo sun uusi laukku on kyllä suloinen, voin kuvitella, että se pelastaa asun kuin asun. 🙂

 4. Anne

  Oi vitsi, kuulostaa aika ikävältä tuo Chanel-tapaus. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, uusi Chanel kaapissa 🙂 Minäkään en halua omaa Chaneliani joka päivä käytellä, joten halusin jonkun rennomman pikkulaukun. Tämä Chloen uusi ei ole niin nähty kun on ihan uusi malli ja hintakin oli todella kohtuullinen. Joo, pikkulompsa on niin must ostos. Vielä kolikot sujautin Marimekon pikkuiseen puuvillakukkaroon, nyt maksuvälineillä on järjestys laukussa.

 5. Anne

  Pikkulompsa on kyllä niin hyvä. Mun piti saada sellaine johon saa tungettua seteleitäkin, eli vähän suurempi kuin pelkkä korttikotelo. Jostain syystä on outo olo jos ei ole yhtään seteliä matkassa, mutta välillä kyllä ei oo. Mutta meillä on hassua, mä saan yleensä isännältä aina käteistä lompakkoon, hän kun kantaa aina käteistä mukana ja sujauttaa sitä sitten mullekin – ihanaa heh.

 6. Anne

  Nyt jotenkin pikkulaukut näyttävät moderneilta. Johan tuli tote-laukkuja kannettuakin niin monta vuotta. Vaihtelu virkistää välillä. Pidän myös kovasti muhkean takin tai neuleen ja siron laukun yhdistelmästä. Pikkulaukku näyttää musta talvipukeutumisessa vielä kivemmalta kun kesäpukeutumisessa. Vastakohdat…heh.