Jopas se oikein iski, kuulas syksy on vaihtunut harmaaseen vihmaan ja sateeseen. Onkohan nyt se aika, jolloin viimeistään keskitytään tunnelmoimaan kotona tai ystävien luona. On siis aika järjestää ”candle light dinner” kuten lempihahmoni Hyacinth ’bouquet’ (Bucket) tapaa sanoa. En tiedä miksi minulle aina tulee tuo Pokka pitää-komediasarja mieleeni kun ajattelen kynttiläillallista. On ainakin ollut vaikuttava käsikirjoitus siltä osin tuossa tv-sarjassa. Seurasitteko sitä. Siitä tulikin mieleen, että näin syyshämärällä tulee myös katseltua sarjoja enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Viikonlopun illallispöytään voisi kattaa jotain yllättävää. Hayn hauskat pelikortit ovat oivallinen tuliainen esimerkiksi viinipullon kyljessä. Peliin tulee pientä extrajännitystä, kun joutuu hitusen arvailemaan mikä kortti onkaan kyseessä, heh. Kuulemma kauniit pelikortit, mutta normaaleita vähän haasteellisemmat. 

Tykkään tosi paljon kattaa pöytää silloin kun ei ole kiire mihinkään. Olen usein täällä postannutkin ruokahetkiä, jolloin kaikessa rauhassa fiilistelen reseptejä ja kattauspuuhia. Kunpa osaisin suhtautua illallisten järjestämiseen yhtä rennosti myös silloin kun saamme vieraita. Jostain kumman syystä päässäni naksahtaa stressi ja unohdan fiilistelyn, koska toimin kuin kone ja mietin että miten ennätän tehdä kaiken, lopulta olen niin väsynyt että isken vaan pöytään kattaustarvikkeet, perustellen itselleni, että rento meininki on parasta. Siis kattaus näyttää rennolta, toisin kun mun pääkopan sisus.

Seuraavaksi kun meille tulee illallisvieraita, en ota stressiä tarjottavista, vaan katan pöydän hauskasti, sytytän kynttilät, kaadan viinit ja opastan noutamaan syömiset keittiön saarekkeelta. Illallispöydästä tulee hauskempi, kun ei yritä saada siihen mahtumaan kaikkia patoja ja pannuja, vaan niiden sijaan vaikka unohtaa aiheeseen sopivan lehtiaukeaman koristeeksi.

Onko teillä tapana jäädä ruokailun jälkeen istumaan pöytään. Monesti aika kuluu siivillä keskustelujen merkeissä. Pöydän ympärillä on kiva istuksia, mutta minusta silti on vielä mukavampi siirtyä soffalle. Niinpä tarjoilenkin useinmiten jälkkärit sohvapöydän äärellä.

Kun kokosin tätä kattausta kuvia varten, hoksasin miten kätevä tuo By Lassenin kuparialusta on. Vaikka se alun perin on tehty kynttilänjalan alustaksi, toimii se mainiosti esimerkiksi juomien alustana. Kuparinen varsinkin on ihana, kun se saa patinaa itseensä. Samalla se myös suojaa pöydän tai pöytäliinan pintaa. 

Kattauksissa suosin usein pikkumaljakoita, joihin asettelen satunnaisia kukan tai kasvin oksia. Töistä ei löytynyt muuta pikkumaljakkoa kuin sokeriannostelijan lasiosa. Käyhän se noinkin. Eripariset ja yllättävät esineet ovat aina plussaa esillepanoissa.

Nautitaan syystunnelmoinnista. Kaivetaan reseptejä, nähdään ystäviä, sytytetään kynttilöitä, järjestetään juhlia, fiilistellään kattauksia ja kaikkea kivaa. Muhevaa viikonlopun odotusta!

4 Comments

 1. Siis Hyacinth on ihan paras! Pokka pitää-sarjaa katselen paljon mieluummin kuin jotain sinkut siellä ja täällä. Kyllä on ohjelmat huonoja, mutta eipä se haittaa, kun televisiokin hajosi muutama päivä sitten. Mutta jos Pokka pitää alkaisi huomenna, olis pakko jostain hakea uusi televisio.
  Minulla on pieni pyöreä ruokapöytä, joten siihen ei paljon ruokia kanneta etenkään jos on kaikilla tuoleilla ruokailija, mutta hauskoja koristuksia onkin kivempi katsella kuin vuokia. 🙂
  Noi pelikortit sopisi mulle hyvin, en osaa ainuttakaan korttipeliä, joten ihan sama miten ruudut ja muut on korttiin painettu, mutta kyllä niitä kehtais pöydällä pitää. Oikein söpöt ja kattaus on ihana!
  Ihanaa viikonloppua!
  -Minna

 2. Ihana kattaus! Me järjestetään ensi perjantaina mieheni kanssa Halloween-illallinen muutamalle läheiselle kaverille ja täällä meillä näyttää tällä hetkellä niin räjähtäneeltä, että meidän kannattanee vaan juottaa vieraat unohtamaan kattauksen taso… Mä tahtoisin kyllä häikäistä ihmiset kotini sisustuksella ja ihanilla kattauksilla, ja nyt syksyllä olisi tosiaan hyvä aika kaivaa tunnelmalliset kynttilät esille. Jotenkin tämä kämppä tuntuu tällä hetkellä niin väliaikaiselta ja odottelen vain muuttoa uuteen kotiimme, niin olen ehkä hiukan luovuttanut tämän asunnon suhteen… Lisäksi kaikki vieraamme eivät kunnolla mahdu pöytämme ääreen. Tämä on todellakin sellainen juttu, johon tahtoisin uudessa kodissamme panostaa! 😀

  Haluaisin haastaa sinut kasaamaan 5-10 kohtainen bucket list, jotka toteuttaisit bucket list-postauksesta laskettuna vuoden sisällä! Itse tein hieman vastaavan listauksen asioista, jotka haluan toteuttaa ennen 30-vuotis syntymäpäiviäni: http://thisdayrabbit.blogspot.fi/2015/10/bucket-list.html

 3. Anne

  No sama täällä, tuollaiset perinteiset komediasarjat vaan ovat niin hyviä 🙂 Mutta tulee kyllä aika vähän katsottua telkkaria, vapaa-aikana notkun lähinnä tietokoneella. Mulla on nuo pelikortit ja käytän niitä lähinnä koristeina, kun olen toivottoman huono pelaamaan mitään korttipeliä. Pitäis opetella.

 4. Anne

  Aah, mutta pitää ajatella niin, että vieraat tulevat nauttimaan teistä ja tarjottavista – sen kun muistaisi aina itsekin 🙂 Mutta tietysti väliaikaiskämpässä on aina vielä se vierauden tuntu itselle, kun toinen jalka on jo menossa uuteen. Mutta jos kattaa pöydän oikein nätisti ja sytyttelee kynttilöitä, laittaa valot himmeiksi.

  Aah, bucket list. Olen nyt yrittänyt miettiä siihen jotain, mutta tiedätkö, olen ihan äärimmäisen tylsä ihminen. En keksi mitään listalle sopivaa juttua. Ehkä se johtuu siitä kun tuo klassinen kolmekymppiä meni jo aika tovi sitten. Enkä ole tippaakaan seikkailunhaluinen, missään suhteessa. Minusta kivointa on vaan elää normaalia elämää.

  Mut sun lista oli aivan ihana! Mä voisin päivitellä omalle listalleni jo saavutettuja juttuja, ne liittyisivät lähinnä työasioihin. Ja tietysti omien kotien hankinnat ja tuo isäntä ja koirulaiset. Kaikki matkat jotka ollaan tehty.

  Kiitos hirmuisen paljon kivasta haasteesta!