Tervetuloa pienelle kurkistuskäynnille meidän uudistuneeseen keittiöömme. Vaikka kaikki ei vielä ole valmista, en malttanut odottaa enää, vaan halusin näyttää teille miltä keittiömme nyt näyttää. Tänään sunnuntaina tunnelma on mitä aidoin, nappasin kameran ja aloin kuvata. No ehkä siirsin muutaman tavaran pois tuosta tasolta – leikkuulaudan, tarjotinpinon ja lasipurkin. 

Olen kertonut teille taustoja tähän keittiöremonttiin aikaisemminkin, mutta lyhyesti tämä uusi ilme taiottiin ovilla, tasoilla, vetimillä, altaalla, hanalla ja valaistuksella. Sekä tietysti tuolla keskisaarekkeella. Remontista vastasi Orikedon Keittiötukku. Heidän valikoimistaan löysin mieleiseni ovet, jotka eivät kiiltele, vaan ovat kauniin tasaisesti maalatut. Hienointa näissä on se, että sävyn sai valita oman mielen mukaan Tikkurilan värikartastosta. Valitsin meille lempivalkoiseni, eli Paperin sävyn.

Tarkoituksena on vielä maalata keittiön seinät (sekä muidenkin tilojen) tuolla samalla Tikkurilan Paperi-värillä. Kuten kuvasta näkee, seinät ovat maalauksen tarpeessa, sekä reikien, että sävynsäkin puolesta. Tuosta käykin hyvin ilmi, miten suttuinen väri on maalarinvalkoinen. Se taittaa todella pahasti vihreänharmaaseen ja on nyt erityisen tunkkainen kauniin valkoisia kaapistoja vasten.

Meidän keittiö on talon pimeimmässä kohtaa. Ikkunat antavat itään päin, eli tänne paistaa aurinko vain aamuvarhaisella, juuri silloin kun yleensä nukumme vielä. Kuvien valon kajastus tulee olohuoneen puolelta, joka on taas ihan päinvastainen, todella valoisa. Tämä pimeys oli yksi syy siihen, miksi halusin ihan puhdasta valkoisen sävyä koko keittiöön. Vaikka toisaalta sanotaankin, että korosta sitä tunnelmaa mikä tilassa on luonnostaan, eli tänne olisi voinut valita esim. utuisen harmaan väriskaalan, joka nyt on todella trendikäskin. Mutta valkoisella mentiin ja olen todella tyytyväinen. Valkoinen myös rauhoittaa kaapistojen runsautta ja monimuotoisuutta. Tasoja on jos mitä korkeutta, eikä sitä seikkaa ollut mahdollista muuttaa tässä remontissa.

Oviin ja vetimiin olen aivan ihastunut. Entisten kalvopintaisten ovien jälkeen on maalattu pinta niin luonnollisen näköinen ja paljon helpompi pitää puhtaana, kun se ei ole muovimaisen sähköinen. Sitäpaitsi Superfrontilta tilatut vetimet ovat paitsi kauniit, myös käytännölliset, niissä on syvyyttä, joten sormet eivät pääse tekemään rasvaisia länttejä oviin. Vetimiä olisi ollut myös kauniin messinkisinä tai kuparisina, mutta loppusuoralle pääsivät kromiset ja valkoiset, joista päädyin kuvan kromisiin ja hyvä niin. Vetimet tuovat kokovalkoisuuteen ilmettä. 

Saareke on lempipaikkani täällä kotona. Toisella puolella on kolme ovellista kaappia, joihin saan uppoamaan paljon sellaista tavaraa, joita ei alalaatikkoihin saa mahtumaan. Kuten kodinkoneita, kattiloita ja kulhoja (tykkään niistä enemmän kaapissa kuin laatikossa), pulloja ja koiranruokasäkkejä. Toiselle puolelle saareketta on jätetty 20 cm leveä kolo, jotta baarituolilla on mukava istuskella. Orikedon Keittiötukku valmistaa itse kalusteita, joten tällaisen erikoismittaisen saarekkeen tekeminen ei ole ongelma. Meillä on nimittäin tässä myös poikkeuksellinen korkeus, 95 cm. Sitä toivoi isäntä, joka on pitkä ja hänelle tuo normaali keittiön taso ei ole ideaali kuten minulle. Nyt meillä on molemmilla lempikorkeudet pilkkomiseen yms. Tuo korkeusero ei näy mitenkään selvästi, eikä tunnu istuttaessa, mutta kuulemma hänelle työskennellessä ero on huima.

Syömisen lisäksi hengailen saarekkeen ääressä mm. seuraavanlaisten aktiviteettien parissa. Minusta on ihana lueskella sisustuslehtiä siinä tai selailla iPadilta reseptejä yms. Keittiössä on nyt niin tehokas valaistus, että lukeminen on mitä mukavinta iltahämärälläkin.

Tässä kuvassa valo osuu niin kauniisti maalattuun ovipintaan, että sen silkkinen pinta ja mattakiilto tulevat hyvin esille. Välitilan kaakelointi on vanha, sitä ei ole muutettu. Sen sijaan entinen ruma loisteputkivalaisin on vihdoin poistunut ja tilalle on tullut led-nauha, joka häviää ohuen listan alle kaapiston uumeniin. Vanhan valaisimen sähkövetokohta on peitetty teräksisellä pistorasialla. Olisin mielummin valinnut upotetun pistorasian, mutta tuon avulla seinästä tuleva johto saatiin peittoon. 

Uudistuneessa keittiössä on myös uusi allas ja hana. Halleluja sanon minä. Vanha kaksiosainen teräsallas ja Oraksen perushana tuntuvat nyt näiden uusien jälkeen muinaismuistoilta. Orikedon Keittiötukun musta komposiittiallas on ollut maailman helpoin pitää puhtaana ja sen lämmin pinta tuntuu mukavalta verrattuna teräsaltaaseen. Myös iso koko on ihan mahtava. Ja tuon altaan kruunaa Vipp-hana. Kysyin Orikedon Keittiötukun Tomilta, onnistuukohan tuollaisen hanan asentaminen altaaseen ja sieltä vastattiin että tottakai. Minusta on ihana kun voi suunnitella mitä haluaa ja joku hoitaa homman kuntoon. Siinä se nyt sitten on ja jestas miten ihana. Astianpesukonehana on nykyään pelkkä nappi alakaapistossa, sekin automatisoitu, eli menee itsestään kiinni kolmen tunnin kuluttua avaamisesta. Kyllä tällaiset pienet nyanssit niin tuovat iloa arkeen.

Allas ja hana ovat minusta todella kauniit yhdessä. Vipp-hana on unelmainen käyttää ja sen ulosvedettävyys on ollut jo hyödyksi esim. isoja patoja ja peltejä pestessä. Kun suunnittelee keittiön uudistusta, kannattaa ehdottomasti kysyä apua yksityiskohtien miettimiseen. Keittiöliikkeessä ollaan hyvin ajan tasalla uusista hienouksista, mistä itse ei välttämättä tiedä mitään.  Vipp-hana on Sisustuksen Koodista.

Olisin jaksanut tarinoida vielä enemmänkin tämän keittiön tiimoilta, mutta palaan vielä aiheeseen, sillä tosiaan, pieniä juttuja on vielä kesken, siis meidän itse tehtäväksi jääneitä. Kaapistoihin liittyvät työt valmistuivat kahdessa päivässä Orikedon Keittiötukun toimesta. Heidän kauttaan meille tuli myös uudet sähköt ja valaistukset keittiöön, se onkin taas oman tarinansa paikka. Palataan siis vielä uudelleenkin tämän remontin pariin.

Ihana keittiö on kyllä suuri ilo!

”yhteistyössä Orikedon Keittiötukku”

26 Comments

 1. Onpa kaunis ja harmoninen keittiö! Mitä materiaalia tasot ovat?

 2. Onnea uudelle keittiölle! Todella kaunista ja ajatonta, mukavia ja makoisia kokkaushetkiä toivotellen
  Varpu

 3. Todella upea keittiö teillä. Kiitos kattavasta postauksesta ja innolla odotan jatkoa! 🙂 Joitakin juttuja saatan poimia omaan, uuteen keittiöönikin. 🙂 Mukavaa maanantaita! – Auroora

 4. Voi miten kaunis keittiö! Nuo vetimet ovat eleettömät ja tyylikkäät. Valoa tulvii sisään ja työskentelytilaa on paljon. Onnittelut!

 5. Aivan ihastuttava tämä uusi keittiö, varsinkin nuo ovet jotka eivät kiillä, ihanuutta!

 6. On kyllä onnistunut remontti! Ja kauniit nuo mattapintaiset ovet. Sama suunnitelma, kun joskus 15 vuoden päästä tehdään remontti! 😉

 7. On kaunis keittiö, valkoinen sopii kauniisti ja on raikas keittiössä. Kiinnitin huomiota hanaan, jossa on himmeä metallipinta. Eipä siinä näy vesipisaroiden eikä sormien jäljet.

 8. Ihana keittiö!
  Mutta mistä / mikä on tuo korkea jakkara/ baarituoli? Juuri tuollaista olen etsinyt omaan keittiöön.

 9. Anne

  Kiitos, on se tosi harmoninen kyllä 🙂 Tasot ovat laminaattia.

 10. Anne

  Kiitoksia Varpu, kyllä tuolla kelpaa kokkailla ja nauttia makoisista aikaansaannoksista 🙂

 11. Anne

  Mukava kuulla, että pidit tästä postauksesta. Tästä on vielä tulossa paljon juttua ja kun kaikki on valmista, niin tarkoitus on että keittiö näkyy enemmänkin blogissa. Nyt sitä kehtaa vilautella 🙂 Eli ruokajuttujakin on tarkoitus tehdä taas aktiivisemmin blogin puolelle. Ja poimi ihmeessä idiksiä, kiva!

 12. Anne

  Kiitos Vilja. Halusin tosi valkoista myös senkin takia, että sitä on helppo somistella ja siellä on hyvä kuvata blogiin kaikenlaista juttua. Tosin sitä valoa saisi tulvia enemmänkin, on niin pimeään suuntaan tuo ikkuna 🙂

 13. Anne

  Eikö, nuo kiiltämättömät ovet ovat kivan ajattomat ja eivät huuda huomiota. Vieläkin vaan istuskelen ja ihailen keittiötä 🙂

 14. Anne

  Se maalattu perusvalkoinen pinta on vaan niin ajaton. Noissa maalipinnoissakin on eroja, nämä Orikedon Keittiötukun ovet on erityisen kaunispintaisia ja hyvin huoliteltuja. Arvaa vaan kuinka monta sisustussuunnitteluasiakastani olen taivutellut vuosien varrella kiiltävän pinnan sijasta valitsemaan matan 🙂

 15. Anne

  Voi teillä on nyt kaunis keittiö, että sitä varmasti jaksaakin katsella sen seuraavan 15-vuotta 🙂 Ja kyllähän kiiltäväkin ovi voi olla ihana oikeassa paikassa ja tyylissä.

 16. Anne

  Juu, hyvä huomio hanasta ja se on juurikin noin. Sen pinnassa ei näy sormenjäljet eikä vesiroiskeet, näyttää aina siistiltä. Eli siinäkin suhteessa ihan loistohankinta.

 17. Anne

  Baarijakkara on Artekin ja Eero Aarnion suunnittelema Rocket. Sisustuksen Koodista ja muilta Artekin jälleenmyyjiltä saa sitä 🙂

 18. Hei Anne! Upea keittiö teillä. Meilläkin alkamassa keittiön päivitys ja tiedustelisinkin teidän välitilan valaistusta. Kerroit että laitoitte led-nauhan. Onko led-nauha upotettu kaapiston pohjaan eli sitä ei edestäpäin huomaa ollenkaan? Onko valo puhtaan valkoinen ja onko siinä himmennysmahdollisuutta? Kiitos jos vastaat!

 19. Anne

  Oi kiitti 🙂 Meillä on vanhat kaapin rungot, eikä niihin alettu tekemään kummempia upotuksia, joten led-nauha kiinnitettiin suoraan kaapin alapintaan ja sen eteen (kaapin oven alle) tuli oikein ohut valkoinen metallilista. Siihen ei kiinnitä huomiota jollei osaa katsoa, näyttää melkein kaapin rungolta. Itseäni se aluksi vähän häiritsi, mutta nyt olen jo tottunut siihen. Mutta et tainnut sinäkään sitä listaa hoksata kuvista, joten se on huomaamaton. Valoksi isäntä valitsi jonkin lämpimän sävyn, se ei ole niin lämmin kuin halogeeni, muttei kylmä normiledkään. Nyt en enää tiedä sitä värilämpötilaa, mutta kannattaa kysellä niistä.

 20. Hei! Löysin blogin vasta nyt. Aloitan pienen keittiöni remontin vasta ensi kesänä, mutta jo nyt kerään ideoita. Onko ovi siis puuta, vai miten siihen sai tilattua maalipinnan?

 21. Anne

  Suurin osa keittiökaapin ovista valmistetaan mdf-levystä, joka on siis puukuitulevyä. Nämä ovet ovat yleensä maalipintaisia. Jotkin kiiltäväpintaiset ovet ovat muovikalvopinnoitettuja, mutta suosittelen ehdottomasti ennemmin maalattua ovea.

  Tuolla tilatulla maalipinnalla tarkoitan itse valitsemaani värisävyä. Yleensä maalatut ovet ovat valmistajan määräämissä värisävyissä. Unique Home-keittiöliikkeestä saa tilattua maalattuja ovia haluamallaan värillä, värisävyn voi valita esimerkiksi Tikkurilan värikartasta. Vaikka valkoinen ovi onkin valkoinen, halusin nimenomaan Paperi-nimiseen värisävyyn maalatun valkoisen oven, eli siis sellaisella värillä nämä ovet tilattiin.

 22. Hei! Meille tulee tasot remontin takia eri korkeuksille, oli tosi mukava nähdä esimerkki miltä tämä näyttää. Ja hyvältä näyttää! Paljoko tasoilla on korkeuseroa?

 23. Anne

  Oikeastaan korkeuseroa ei huomaa kun vasta keskellä keittiötä seisoessaan. Kuviin sitä on vaikea taltioida. Meillä muut tasot on normi 90 cm ja saareke 95 cm. Enemmän minua ärsyttää nuo ikkunan alla olevat matalat tasot, mutta eipä sille mitään voi että ikkuna on noin matala. 🙂