Tämän viikonlopun alku hurahti Helsingissä, perheemme kokoontuessa sinne isäni Juhani Melenderin taidenäyttelyn avajaisiin. Näyttely on esillä Helena Karihtalan HKI-Galleriassa. Oli ihan mahtavaa juhlistaa näyttelyä koko perheen ja muiden sukulaisten tapaamisella. Avajaisten jälkeen menimme koko perhe syömään ravintola Kannakseen, joka oli muuten tosi hyvä valinta. Jäin vielä vanhempien ja siskon kanssa yöksi Helsinkiin, joten oli oikein laatuaikaa heidän kanssaan. Siskon ja äidin kanssa kävimme lauantaina pienellä sisustusputiikkikierroksellakin, vaikka surulliset tapahtumat Pariisissa vähän veivätkin meidän fiilistä.

Helena Karihtala oli ripustanut isän työt todella kauniisti. Teokset pääsevät hyvin oikeuksiinsa pelkistetyn tyylikkäässä tilassa, joka on myös Helenan suunnittelutoimisto.

Helena oli maalannut yhden seinän mustaksi ihan näitä teoksia varten. Ne pääsevätkin upeasti esille tummaa seinää vasten.

Näyttelyssä on eri kokoisia teoksia, kaikissa tietysti isälle ominainen selkeä sommittelu ja taidokkaasti koottu värimaailma. Vaikka näissä tauluissa on runsas värimaailma, eivät ne pomppaa sisustuksesta, vaan tuovat sinne eloa ja energiaa. Oman kotini pehmeässä sisustuksessa isän työt ovat juuri se tärkeä tunnelmanluoja.

Jos sinulla on mahdollisuus, kannattaa ehdottomasti piipahtaa katsomassa näitä töitä ihan livenä. Erilaiset muodot ja värit puhuttelevat varmasti. Yksi omista lempitöistäni tässä näyttelyssä oli tuo alimman kuvan oikeanpuoleinen maalaus. Viehätyin kovasti sen mosaikkimaisesta tunnelmasta ja pehmeistä muodoista.

Voit seurata isääni instagramissa, sieltä löydät teoksista kuvia. Instagram @juhani.melender.

Näyttelyn tiedot:

Juhani Melender 
VISIOITA
14.11. – 20.12.2015

HKI Galleria, Abrahaminkatu 8, Helsinki
avoinna ti ja to 12-18

4 Comments

  1. Upeita töitä ja hieno ripustus! Musta seinä toimii hienosti. Rakastan kuvataidetta. Suosittelen kurkkaamaan tamperelaisen lempitaiteilijani Anne Mäkelän kotisivulle. Hänen työnsä sopivat mahtavasti skandinaaviseen sisustukseen. Olen kirjoittanut aiheesta Kulttuurikuntoilija-blogiini. Kävin vkl Ateneumissa, mutta muut näyttelyt jäivät käymättä tällä kertaa.

  2. Anne

    Tuo musta seinä on kyllä upea tausta teoksille. Pitää kurkata vinkkamasi taiteilija ehdottomasti!