Ensi sunnuntaina on taas isänpäivä ja nyt on aika miettiä mitä pakkaisi isälle lahjapakettiin. Tein Sokos-yhteistyön merkeissä täsmäiskun tavarataloon ja poimin muutamia lahjavinkkejä isille. Ensimmäisessä kuvassa on kuvioituja sukkia lahjalaatikossa. Yleensä mies valitsee mustat sukat, ehkä olisi kiva joskus säväyttää asua tuollaisella pienellä väriläiskällä sukkien muodossa.
Ihailin myös muhkeita kylpytakkeja. Tuleeko mies usein uusineeksi kylpytakkiaan, vai kulkeeko hän edelleen kauhtuneessa ja pesuissa ohueksi kuluneessa versiossa. Ihanan pehmoinen kylpytakki on mukava etenkin talviaikaan ja sitäpaitsi se myös somistaa kylpyhuonetta tyylikkäällä tavalla.
Omia pyjamasuosikeitani ovat ruudulliset flanellipöksyt. Minusta niissä on jotakin kovin klassista ja kotoisaa. Kivat ruutupöksyt käyvät mainiosti t-paidan kanssa kotiasunakin. Näitäkin on välillä hyvä uusia, vaikka ehkä kaapissa onkin jotkut lempparit, joihin ei parane kajota. 
En tiedä ostetaanko isänpäivän ja joulun aikaan eniten miesten kosmetiikkaa, koska veikkaa sitä löytyvän aika usein heidän lahjapaketeistaan. Mutta me naiset erityisesti tykkäämme tutkia uutuuksia ja valita näitä hoitotuotteita, joita miehet toivottavasti myös mielellään käyttävät – kun joku on ne ajatuksella valinnut. Bull Dog-niminen luonnonkosmetiikkasarja miehille oli minulle ihan uusi tuttavuus. Hauskat ja raikkaat paketit, sisältökin tuntui freesiltä, mitä nyt testeristä vähän tutkailin.

Ylellinen kosmetiikkalaukku on kenties myös tarpeen, sillä purtilot kulkevat mielummin mukana tyylikkäästi, kuin sullottuna muovipussiin. Nahkainen musta kosmetiikkalaukku on erityisen hyvä lahja paljon reissaavalle isälle.

Harrastukseen tai mielenkiinnon kohteisiin liittyviä lahjoja on mukava antaa. Viski- tai viinikirja, sääpäiväkirja tai vastaava on oikein hyvä lahjaidea. Kirjan parissa on aina hyvä rentoutua, sähköisten laitteiden parissa tulee ihan tarpeeksi vietettyä aikaa. 

Omat lahjavalintani tuppaavat usein olemaan erittäin käytännöllisiä. Itse hihkuin innosta, kun bongasin Sokokselta Icebug-kenkien lisävarusteita. Esimerkiksi kätevät suojat, jotka voi vetää pohjien päälle ja näin kenkien piikit eivät vahingoita lattioita tai terassin lautoja. Olisipa meillä ollut tuollaiset käytössä viime talvena.

Sokoksella intouduin myös tutkimaan kenkienhoitovälineitä, sillä en edes tiennyt miten paljon niitä voikaan olla. Miehet ovat usein perheissä ne jotka hoitavat kaikkien kengät kuntoon. Siispä käytännöllisenä lahjavinkkinä voi antaa hyvät aineet ja välineet siihen hommaan.

Ja vaikka lisäbonuksena supermukavat pohjalliset. Pohjalliset suojaavat kenkää, lisäävät lämpöä ja tietysti muotollut versiot myös tuovat lisämukavuutta. Isä voisi arvostaa kovasti tällaista pehmää pakettia.

Lopuksi vielä se perinteinen lahjavinkki. Itse olen monasti ostanut miehelle lahjaksi paidan. Silloin pääsee itse vähän osallistumaan vaatevalintoihin ja toisaalta yllättämään toisen kenties vähän erilaisella poiminnalla. Kun valitset lahjaksi vaatetta, pidä mielessä saajan tyyli, mutta kokeile silti vähän rajoja, kenties niin löytyy uusi lemppari tai materiaali.

Isänpäivänä tärkeintä on tietysti yhdessäolo ja muistaminen. Lahjoja on silti kiva antaa ja mieluiten sellaisia, joita ihan oikeasti myös tarvitsee.

”yhteistyö”

Comments are closed.