(hopeakuusi, lyhdyt, kynttilä, peltiämpäri ja luuta Hong Kong)

Joulu jo kurkistaa, vähän niin kuin tyttönen tuosta ikkunasta. Meidän perheen joulun/talven avaukseen kuuluu käynti ”isossa kaupassa”. Yhteistyö Hong Kong-tavaratalon kanssa oli sysäys meidän joulukauden avaukselle. Suuntasimme Kaarinan Hong Kongiin tekemään perinteisen ostosreissumme.

Meillä on tapana tehdä pitkä ostoslista talven tarvikkeille. Tälläkin kertaa mentiin listan mukaan.Ostoslista:
-ulkovalot
-ulkotulet
-lyhtyjä
-öljysoihtuja ja öljylyhty
-lamppuöljy
-kasvi ulko-oven ruukkuun
-tulitikut/sytyttimet
-kynttilät; tuikut, kruununkynttilät, pöytäkynttilät
-lahjapaperit ja nauhat
-joulun siivousvälineet
-heräteostot

Aito tuli on ihan ylivoimainen talvella myös pihalla. Vaikka kuinka ripustelisi sähkövaloja, en voi olla ilman aidon tulen luomaa fiilistä. Meillä palaakin joulukautena päivittäin pihamaalla elävä tuli. Ulkotulia kuluu reilusti.
Ulkotulien lisäksi on meillä aina oven pielustalla lyhty. Viimetalvinen lyhty on kovan tuulen ansiosta säpäleinä, joten lyhtytilanne oli päivitettävä. Hong Kongissa oli runsaasti vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja tyyliin. Meille sopi parhaiten ihan yksinkertainen peltireunainen lyhty.

Ulkovalot on päivitettävä vuosittain. Tälläkin kertaa löysimme vanhoista valosarjoistamme sään vaurioittamia yksilöitä, joten mukaan ostettiin uudet valot. En kuitenkaan päätynyt tuohon näyttävään valotähteen, vaan valitsimme Airamin perinteiset ulkovalot.

Hong Kongin pihapuolen tarkistan aina. Siellä on kauden kasveja ja kattava valikoima erilaisia istutusruukkuja. Meillä oli ruukku jo valmiina ja siihen valitsin tällä kertaa tuuhean hopeakuusen. Oi miten olenkaan tuosta nauttinut, se kun näkyy ikkunasta sisälle olohuoneeseen saakka. Tuosta muikeasta ilmeestänikin näkee miten innostunut olin pikkukuusesta.


Ostokset on purettu kasseista. Lamppuöljy on tärkeä muistaa, öljylyhdyt palavat hyvin tuulisemmallakin säällä. Musta varsilyhty on tarkoitus sijoittaa portin pielustalle ilahduttamaan ohikulkijoita. Hansa-ulkotuli on myös hyvä tuulisemmalla säällä, liekki on piilossa korkean reunan ansiosta. Pimeällä lyhdystä hohkaa vain tulen loiste, etiketit piiloutuvat pimeään maisemaan.

Ulkotulille ostettiin myös kätevät telineet. Vihdoinkin löysin tarpeeksi yksinkertaisen mallin. Tulta ei voi laittaa lumihankeen tai nurmikolle suoraan, sen on hyvä olla irti maasta. Niinpä teline on tarpeellinen. Musta hento teline on huomaamaton.

Pidän eniten perinteisistä kirkkaista jouluvaloista. Minusta sähkövalot ovat kivoja, kunhan niitä ei ole liikaa. Sääntönä olen pitänyt sitä, että näkyisi vain korkeintaan kahdet valot / suunta. Airamin valoja meillä on ollut kotona jo omassa lapsuudessani. Tuttu ja turvallinen valinta.

Täydennämme myös sisäkynttilävarastot isolla ostosreissulla. On kiva kun kaapissa on valmiina reilusti kynttilöitä, niitä kun tulee poltettua paljon. Havin valkoiset kynttilät ovat ihan lemppareitani. Nyt ostin niitä sekä pöytäkynttilöinä, että kruununkynttilöinä. Tuikuista valitsen aina tuollaiset kirkaskuppiset versiot. Heräteostona mukaan tarttui pari pientä kaunista kippoa, joissa on hauskasti kuparin värinen sisus. Niihin istutin hyasintin ja pienen amarylliksen. Enkä voinut vastustaa valkoista poroa, se oli jotenkin niin viehättävä.

Kynttilät ja koristeet ovat pääseet talven ensimmäiseen joulutunnelmaiseen asetelmaan. Elävä tuli ja kauden kukat ovat aina onnistunut yhdistelmä.

Ostosreissu ja ostosten purkaminen oli niin jouluista, että oli pakko nauttia sen kunniaksi kynttilänvalossa ensimmäiset glögit ja piparit. Hei, nyt on tasan kuukausi jouluun!

Hong Kong-tavaratalojen facebook-sivuilta voit seurata ajankohtaisia tarjouksia, klikkaa sinne tästä.

”kaupallinen yhteistyö Hong Kong”

5 Comments

 1. Ostoslistan viimeinen kohta on paras, heräteostokset 🙂 Onko nuo kirkaskuppiset tuikut Havin? Minä kun en halua ostaa kuin suomalaisia kynttilöitä. No, joskus ostan jonkun tuoksukynttilän, joka on tehty jossain mikäliemaassa, mutta ei kai se haittaa, jos suomalaisia hankkii isot kasat joka vuosi.
  Ihanaa loppuviikkoa, Anne ja muu poppoo!

 2. Oletko istuttanut tuon hopeakuusen purkkiin ostettuasi ja miten hoidat sitä ?

 3. Anne

  Hahaa, aina täytyy jättää se mahdollisuus impulssiivisille hankinnoille, vaikka listan mukaan menisikin. Tuikut eivät olleet Havin. Katsoin että ovat Eestistä, kelpaa mulle hyvin, tarpeeksi läheltä 🙂
  Ihanaa loppuviikkoa sinnekin!

 4. Anne

  Juu, istutin sen ruukkuun. En ajatellut erityisemmin hoitaa, hopeakuusi on taivasalla ja luonto on hoitanut sen kastelun, vähän liiankin hyvin. Joten kun sen laittaa ruukkuun ja pihalle, on tärkeää että liika vesi pääsee valumaan ruukusta pois, muuten kasvin juuret hukkuvat veteen.

 5. Kiitos vastauksesta. Sitten pitää mennä istuttamaan, ulkona se jo on ihanin jouluvaloin.