Sateista maanantaita vaan. Tänään päivänpolttava kysymys työpukeutumisessani oli kenkävalinta. Kun saavuin töihin ja aloin vaihtaa jalkaan sisäkenkiä, tuli taas napattua ensimmäisenä käteen tutut valkoiset lenkkitossut. Vieressä oli siisteissä riveissä erilaisia tyylikkäitä nahkakenkiä, joita olen hillonnut työpaikan vaatekaapiston alle. 

En tarttunut edes uusiin ihaniin Acnen nilkkureihini. Kaikki mustat nahkakenkäni ovat verrattain mukavia jalassa. Uusimmat nilkkurit vielä vähän hakevat muotoa, mutta mitkään kengistä eivät ole suoranaisesti epämukavia.

Siinä nyt istuskelen iänikuisissa valkoisissa tossuissani. Ne vaan on mukavia nahakenkiäkin mukavammat. Jos meillä olisi töissä pukeutumisetiketti, en joutuisi edes miettimään tällaista kenkäasiaa työpukeutumiseen liittyen. Mutta meillä kaikki kulkevat mieluiten lenkkitossuissa. Tosin, jos töissä käyttäisin hienompia kenkiä, taatusti potkaisisin ne jalasta, kun lähtisin töistä pois, kotiin tai kaupungille.

Nauroin, että ostin nuo hienot nilkkurit, kun niistä saa niin nättejä kuvia. Tämän ”ääneen” pohdinnan jälkeen on varmasti pakko ryhdistäytyä ja yrittää sivuuttaa lenkkareiden supermukavuus. Ja sitäpaitsi, miksi koko ajan himoitsen uusia nahkakenkiä, ihan vaan lisää sinne työpaikan kaapin alle…

Minkälaisiin kenkiin sinä päädyt useimmin – ovatko lenkkarit vallanneet sinut?

Ps. Bongaa kuvista tämänhetkisiä sisustussuosikeitani; Kubus-sarjan kullanväriset kyntteliköt (nyt niitä tuli Koodiin), Vitran pikkupöytä ja Artekin klassikkonojatuoli. Ihania!

6 Comments

 1. Oih, nuo Acnen nilkkurit…. Ihanat, ne ovatkin minun -must have- listallani.

  Minä olen taas enemmän nilkkuri ja nahkakenkä tyyppi, minulle tulee naisellisempi olo niin. Olen kyllä yrittänyt olla lenkkari tyyppi, ja muutamat omistankin, mutta sitten minulle tulee aina jotenkin epäsiisti olo, en tiedä. Se on ihan vain omassa päässä, koska muilla kuitenkin ihailen lenkkareita.

 2. Pidän kyllä mielelläni lenkkereita, mutta talvitakkini ja suorien suoralahkeisten housujen kanssa lenkkarit näyttävät omituisilta. Ehkä minulla ei ole sopivia lenkkareita yhdistettäväksi talvivaaatteiden kanssa. Nahkakengät voivat olla yhtä hyviä ja mukavia jalassa kuin lenkkarit.

 3. Kyllähän ne ovat. Löysin viime syksynä todella kivat Eccon city-lenkkarit, jotka pääsevät jalkaani työviikon aikana pari, kolme kertaa. Joskus aikanaan kaikissa kengissäni oli vähintään 6 cm korko. Ei enää, sillä nahkanilkkureissakin tuo 6 cm alkaa olla ehdoton maksimi. Toki lenkkarit ja matalat korot vaativat vähän lyhytlahkeisempia housuja ja tosiaan vähän erilaisia takkeja. Niinpä vaatekaappiini on hiipinyt pari parka-mallista takkia, joiden kanssa lenkkarit sopivat oikein mainiosti. Siihen en ole vielä taipunut, että käyttäisin lenkkareita hameiden tai mekkojen kanssa. 😀

 4. Anne

  Nuo Acnet oli kauan mun listalla, nytpä on se kohta ruksittu 🙂

  Mua oikeastaan vähän harmittaa tämä oma lenkkarihimotukseni. Ennen oli ehdottomasti nahkakenkien käyttäjä, mutta valkoisiin tossuihin totuttuani on niin vaikea luopua niistä. Ja tottahan se on, että nahkakengillä asusta tulee astetta fiinimpi.

 5. Anne

  Mä oon niin outo, että pidän juuri niiden yhdistelmästä talvitakin ja suorien housujen kanssa. Tosin silloin minusta takin pitää olla nilkkoja hipova ja väljälinjainen, naisellisemman takin kanssa kieltämättä nahkakengät ovat passelimpi valinta. Sama housuissa, ehkä se lahje on paras vähän vajaamittaisena tai aika kapoisana, suora pitkähkö lahje ei ole lenkkarin kanssa paras, eli oikeessa olet. Itse en ole vielä löytänyt niin mukavia nahkakenkiä kuin lenkkarini..vaikka mukavia nahkakenkäni ovatkin.

 6. Anne

  Eccon kengissä on kyllä mukava lesti. Heillä on ihania valkoisia nahkalenkkareita, vähän kuin nahkakengän ja lenkkarin välimuotoja. Mulla oli Acnen Pistol-nilkkurit ja niiden korko on vissiin 9 cm. Ihan mielettömän mukavat jalassa, jouduin myymään omani vain siksi kun olivat liian suuret ja hölskyivät. Ja olet oikeassa, lenkkarit vaativat tietynlaisen takin, parkan kanssa kombo toimii tai sitten väljälinjaisen rennon villakangastakin kanssa.