Tiedätte toki, kuinka rakastan villapaitoja. Mitä pehmoisempia, ilmavampia ja muhkeampia, sitä enemmän ne kutsuvat minua kaupan hyllyiltä. Kävin taas piipahtamassa Sokoksella, tarkoituksena oli valita kuvauslainaan muutama houkutteleva neulepaita. Käteni hamusivat rekkejä ja hyllyjä, ihania neuleita oli jos minkälaisia. Omaan haavekolmikkooni valitsin harmaan, mustan ja luonnonvalkoisen neuleen. Hyvä neule kestää pidempään kuin yhden sesongin, neutraali väri taas takaa sen, ettei ihanaan paitaan pääse kyllästymään.

Harmaa muhkea neulepoolo on Tiger of Swedenin kokoelmasta. Sen malli on vähän laatikkomainen, mutta lyhyehkö helmasta. Yhdistelin siihen Filippa K:n osastolta bongaamani rennot liituraitahousut. Näiden helmassa ja vyötäröllä on resori, joka tekee mukavasti rentoa fiilistä. Kuvan kengät ovat omat Tiger of Swedenin loaferini. Tämmöisen neulepuseron pukisin mieluusti myös kapean kynähameen kanssa.

Luonnonvalkoiset/luun sävyiset neuleet ovat ihania, niin unelmaisen näköisiä talvista kalpeaa ihoa vasten. Hienona kontrastina toimii kaunis näyttävä huulipuna. Syntyy vähän sellainen Lumikki-efekti. Tämä kapean ja pitkän mallinen neulepoolo on st.Oliverin.

Yksi talven lempparikomboista on ehkäpä kuviollisen mekon ja muhkean neuleen yhdistelmä. J.Lindebergin kuviomekko tuo hauskuutta vaatekaapistoon. Sitä voi käyttää juhlamekkona ja arkimekkona. Lämpimän neulepaidan kanssa siitä saa kivan työasun. Kuten aiemminkin olen todennut, vastakohdat viehättävät, niin tässäkin – kepeä kangas ja pörröinen neulepinta.

Omistan yhden kivan mustan angoraneuleen, se on ollut jo monta vuotta oman neulevalikoimani kulmakiviä. Pörröneuleen voi pukea vaikka satiinisen juhlamekon tai hameen kanssa, toisaalta se toimii myös revittyjen boyfriend-farkkujen parina. Pehmoinen pinta on houkutteleva. Tämä ihanuus on J.Lindebergin valmistama.

Pariisin matkan jälkeen kohkasin kovasti silkkihuiveista ja nehän keventävätkin villapaidan ilmettä oivallisesti. Tuo elegantti pitkulainen huivi on Filippa K:n kokoelmasta. Huivilla asustat paitapuserot, mekot ja neulepaidat. 
Talven yksi parhaista asioista on villapaidat, – ihan ehdottomasti.
Kurkkaa muuten Sokoksen  Fashion News-sivuston street style-postaus. Viimeisimmässä on kivasti yhdistelty muhkea neulepaita ja kepeä mekko. Ja vinkkaanpa vielä siitäkin, että Sokoksen joulukuvasto on ilmestynyt, pääset lukemaan sitä sähköisesti tästä.
”kaupallinen yhteistyö Sokos”

Comments are closed.